Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 2 juni 2012

Kou

Volgens het weerbericht krijgen we morgen een van de koudste zomerdagen sinds -tig jaar! Daar wordt je vrolijk van. "Langdurige regen" kwam er ook nog bij. Zal ik dan maar gaan bloggen over wintertruien. polswarmers, kollen, mutsen en wanten? Je zou er zin in krijgen!

Ik kies maar voor de gulden middenweg en laat jullie deze schouderwarmer zien.


In een mooi zomers kleurtje, maar wel heerlijk als het kouder wordt. Vast bedoeld voor lange zwoele zomeravonden waarbij het langzaam afkoelt, maar doet het ook goed op regenachtige zondagen - zoals morgen wordt voorspeld. Deze schouderwarmer is gemaakt van dikke katoen, maar kan uiteraard ook van een wollen garen worden gebreid. Dit exemplaar lijkt een beetje op de zomerkol die ik liet zien, maar dan gebreid. Voor elk wat wils.......

Je vindt het patroon hier.

6 opmerkingen:

  1. Jeanet, ik wil het niet horen!!! Morgen moeten we twee keer buiten zingen met ons koortje, op de korendag in Middelburg, dus ik wil zon en droog weer aub!! Duim je voor ons?? Groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oeps!! Helaas heb ik er geen invloed op! Ik duim voor je dat het droog is, en zingen met een muts en wanten kan ook :-)
      Heel veel succes morgen!!!!

      Verwijderen
  2. Ergens in de jaren 80 moesten we de sportdag van school afgelasten c.q. uitstellen. Die was gepland voor begin juni en toen was het 6 graden. Zo erg wordt het vandaag dus niet. Mijn schoonvader zei altijd: de meeste regen valt naast je. Hij was een wijs man!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. leuke blog! Ik ga zeker volgen!
    Groetjes http://madamevolt.blogspot.be/

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, we hebben even mogen snuffelen aan de zomer (wat was het heerlijk he?!) en nu is het even weer de pas inhouden. Gelukkig hebben wij een hobby waar we ons ook prima kunnen vermaken. Zo'n schouderwarmer komt in ieder geval altijd van pas!

    Fijne zondag en een lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ben toevallig dezelfde schouderwarmer aan het breien. Vrijdag heb ik een personeelsuitje (buiten) en dan kan ie aan.

    BeantwoordenVerwijderen