Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 7 juni 2012

Breiclub


Mag ik u presenteren: mijn eerste spinsel! Vanavond hadden we weer onze breiclub (waar iedereen zijn eigen handwerkje meeneemt, of dat nu haken, breien of borduren is), en geweldig leuk was het dat Anna ook kwam (met moeder en tante), èn Martina. Het was zo vol dat er geen stoel meer vrij was!

Anna had haar spinnewiel meegenomen, en na uitleg mocht ik het ook eens proberen. Oooooh, wat is dat leuk! Ik ben verkocht........ wat is dat leuk om te doen. En het ging me nog niet eens heel erg verkeerd af, zo'n eerste keer, geloof ik. Ik kreeg het spinnewiel in elke geval de goede kant uit gedraaid, en het lukte me om een stuk te spinnen zonder dat de draad brak. Vanuit het diepst van mijn hart wenste ik dat ik wat meer tijd had voor zulke leuke dingen. 

Het was er gezellig vanavond (altijd hoor!), we gaan nog 1 keer door op donderdag 21 juni, dan houden we een vakantie-stop. We starten weer op de 1e donderdag van september. Dus woon je in de buurt: van harte welkom!! 


Zie je deze leuke onderzetters? Die kreeg ik deze week van Fiona. Na weken kopjes koffie tijdens het haken had ze blijkbaar het patroontje en de kleurtjes van mijn koffiekopjes heel goed bekeken en ze verraste me deze week helemaal met deze onderzetters in stijl. 




Eén van de patroontjes vind je hier, Fiona haakte er nog een lossenboogje op en een schulprandje van vasten en stokjes. De kleuren zijn precies die van de bloemetjes op de kopjes! Super blij mee.....


12 opmerkingen:

  1. Je was gisteren duidelijk later naar bed dan ik ;-). Leuk was het gisteren joh! En dat Martina er ook was. Inge gelooft niet dat er nog zo veel vrouwen sokken breien in Nederland, of wonen ze allemaal in Arnemuiden?

    Enne, dat met dat spinnewiel doen we nog eens over hè? Gaan we ook leuk verven met meekrap, da kost nóg meer tijd LOL

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie onderzetters heb je gekregen, helemaal in stijl!
    Ik zou ook echt graag spinnen willen leren, met een spintolletje lukt het me al een beetje, maar op een spinnewiel heb ik het nog niet uitgeprobeerd. Jij hebt al mooi resultaat.
    Er worden volgens mij nog heel veel sokken gebreid in Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een lieve onderzetters! Ook erg lief dat ze speciaal voor jou gemaakt zijn.
    Wat een leuk draadje heb je gesponnen! Lijkt me best moeilijk dat spinnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, wat klinkt dat toch gezellig! Nou komt 21 juni Marloes uit Amsterdam een dagje vogeltjes prikken met wolvilt, dus of ik dan die avond nog door kom? Ik weet ook nog niet, hoe laat zij precies weer vertrekt... Misschien komen we die middag nog wel naar jou toe, kan Marloes meteen jouw winkeltje zien en jou zelf ook ontmoeten! Maar.. even afhankelijk van hoe het loopt, we moeten natuurlijk ook nog tijd over houden voor de vogeltjes ;)! Of misschien kunnen we wel bij jou prikken... ideetje? Je onderzetters zijn prachtig, wat een geweldig cadeau, en zo lief!! Groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat klinkt dat allemaal gezellig, helaas ik woon in de kop van Noord-Holland, iets te ver om een avondje langs te komen, maar geniet gezellig mee van je blogjes.
    Ben bezig met de pantoffelschoentjes te breien, van jouw patroontje.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk draadje is het geworden, is inderdaad heel leuk om te doen.
    Prachtige onderzetters zijn dat.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hallo jeanet
    vielen dank für den schönen abend . es hat mir viel spaß gemacht dabei gewesen zusein . es macht mir freude , das doch so viele nette frauen das gleiche hobby haben wie ich auch . bis bald gruß martina

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Jeanet ik ben nog druk bezig met het uitpakken van de verhuis dozen maar af en toe kijk ik naar de Blogjes. Tijdens de verhuizing kwam ik mijn oude spinnewiel weer tegen waar ik zo'n 30 jaar geledenop gesponnen heb . Ik begin hier niet meer aan, het is door een hobbieïst gemaakt van blank hout en ik heb er altijd goed op gesponnen. Je mag hem hebben, leuk voor in je winkel en ik zie iedereen het wel even willen proberen. Alleen hoe komt het bij jou??? Ik woon nu in 's-Gravenzande en woont er misschien iemand van de vriendinnen in de buurt die hem op kan halen? Laat maar even weten of je het leuk vind, groetjes Roos.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Roos,
      Wat een aanbod! :-)
      Ik ga even dubben hoe we dat hier kunnen krijgen, maar hier word ik wel heel blij van!
      Groeten,
      Jeanet

      Verwijderen
    2. Dan krijg je van mij de shetland wol waar je gisteren mee hebt gesponnen. Tenminste, als je van meekraprood met zwart houdt ;-)

      Verwijderen
  9. Wat een leuke verrassing, die onderzetters. Ze passen inderdaad heel goed bij je servies. Lief cadeautje.
    En spinnen: ja, dat is ontzettend leuk om te doen! Lief van Roos om je haar spinnewiel aan te bieden. Daar ga je vast nog een hoop plezier aan beleven.

    Fijn weekend en een lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen