Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 30 april 2012

Koninginnedag 2012 - een impressie

Voor wie een handwerk-ideetje verwacht: vandaag niet meer. Ik ben aardig ingezakt na een heerlijke Koninginnedag, hier een impressie:


De optocht met versierde fietsen (en alles op wielen) kwam vandaag door de Langstraat, er kwam werkelijk geen einde aan de stoet ballonnen, crepe-papier en vrolijke mensen!


We verzamelden op het Havenplein waar we het Wilhelmus en Zeeuwse volkslied zongen.


Daarna op elkaars rug de kaartjes schrijven voor aan de ballonnen.


Die, gezien de windrichting, waarschijnlijk richting Noordzee vlogen....


De kinderrommelmarkt ging van start met prachtig weer.


Bij de info-stand hadden de leden van de Oranjevereniging het ontzettend druk!


Nog wat snippers bijknippen voor de grabbelton...


De hele middag spelletjes...


een rondje met de Hoogaars vanaf de Werf


De Molen draaide zijn versierde toeren


Tot laat in de middag bleef het lekker druk...


...uiteraard omdat de dweilband speelde!


Het was een zeer geslaagde Koninginnedag! Oranjevereniging Arnemuiden: heel hartelijk bedankt!


Koninginnedag

Wat een heerlijk weer - een cadeautje op Koninginnedag!
Hier is het feestje al begonnen...

....met een klassiek Reveille vanaf de toren


De leden van de Oranjevereniging waren er al heel vroeg bij vanmorgen.


Heerlijke soezen gehaald bij de bakker voor bij de koffie:


Ik wens jullie een hele fijne Koninginnedag!

Dit borduurtje (en meer) kun je vinden bij My Pretty Corner.


En deze foto kreeg ik van Heiltje uit Zuid Beijerland.




zondag 29 april 2012

Cadeautje

Morgen viert de Koningin haar verjaardag in Veenendaal en Rhenen, en ze zal ongetwijfeld veel cadeautjes krijgen. Of er zo'n mooi cadeautje bij zit als dit?


Op het blog van José Bianca vind je een uitgebreide beschrijving van dit cadeau-doosje, gemaakt van vilt en Catania-katoen. Met behulp van deze link kun je een tekst "uitschrijven" op Aïda-band, handig!!


Het zal voor de Koningin en haar familie ongetwijfeld een feestelijke, maar ook zware dag zijn nu haar zoon in coma ligt. Ik hoop maar dat ze het meeleven van de mensen als een steun in de rug mag ervaren. 

Een schat.....

Deze week kreeg ik bezoek van Lies, die in Zeeland op "doortocht" was. En weet je wat ze voor me meenam? Een schat! Een schat aan patronen, ideeën, en inspiratie uit de oude doos...


Tassen vol, stapels met jaargangen van oude Ariadnes uit de '80, patronenboeken, en Het Komplete Handwerken.


De Ariadnes zijn een feest van herkenning: dàt heb ik al eens gemaakt, en dàt, en die....
In de komende tijd zal ik eens lekker gaan snuffelen, want er zijn echt heel veel dingen die tijdloos zijn en nog steeds goed bruikbaar zijn.

Hier alvast een bladzijde met patroontjes van hondjes-in-kruissteek (klikken op de foto om te vergroten):


Oké, er zijn ook dingen waar je heel veel om moet glimlachen, whah! dat we dit maakten en droegen....
Zooooo jaren tachtig!


Lies, heel hartelijk bedankt voor deze schat!

zaterdag 28 april 2012

Kroontjes, kroontjes

Is het overal zulk herfstig weer??? We hebben een hele dag de lamp aan! Wat een regen en donkerheid... we zullen het maar positief zien en al die bemoedigende opmerkingen uit mijn jeugd maar onthouden:
"Alle regen die nu valt, valt maandag niet"
"De meeste regen valt naast je"
"We zullen niet smelten..." en jullie kennen er vast nog wel een paar!

Zo ondertussen verlang ik toch echt wel naar een hele week stralend lente-weer, met de achterdeur open, kussens op de tuinstoelen, en korte mouwen shirts! Het wordt tijd dat mijn sproeten weer een beetje doorkomen (hoewel die in de loop der jaren aardig aan het verbleken zijn).

Ik vond nog een paar leuke kroontjes-ideetjes die ook heel goed toepasbaar zijn na Koninginnedag.
Deze kroontjes maak je van kant-en-klaar kant dat je insmeert met textiel-versteviger (verdunde houtlijm of suikerwater kan ook, hoewel dat laatste met een fikse regenbui misschien niet zo handig is....)

Photobucket

Hier vind je de instructies. In het engels, maar met duidelijke foto's. Het kant is eerst een aantal keren (!) gesteven met textielversteviger, en daarna gekleurd met zilververf.
Photobucket

Liever borduren? Dan zijn hier nog een paar mooie patroontjes:



En dat dit na Koninginnedag nog heel erg mooi is, zie je op deze foto:


Gevonden op dit blog: http://penelopisfreebies.blogspot.com/ met een schat aan prachtige patroontjes!






vrijdag 27 april 2012

Tas

Omdat hier de hardloopwedstrijd dubbel door de straat ging kon ik de deur niet nauwelijks uit. Geen boodschappen vanavond, ik kan de Markt niet op of af. Af en toe een paar foto's maken en verder een heerlijk avondje thuis! H'mmmmmm!

De etalage was op tijd oranje, maar nu wordt het weer even tijd voor een andere kleur bij dit logje hoor.

Dit vind ik een leuk idee: een bestaande tas gewoon omhaken met een leuk motief!



Maak je restjes op en maak streepjesmotiefjes rond een tas, scheelt je weer een voering naaien. Vaak krijg je bij een schoenenwinkel een leuke tas (hier wèl, bij Walky Schoenmode), en die kun je leuk oppimpen met wat kleurtjes! Dit idee komt van de Australische Sarah London, waar je het patroon kan kopen voor 5 Australische Dollars (geen idee hoeveel dat is). Maar hier kun je zelf ook wel wat mee verzinnen, toch?

Sarah London schreef ook een boek over Granny Squares, en dan vooral over de dingen die je met de klassieke Granny kunt doen.
Het book is ook in Nederland verkrijgbaar, maar is in het engels geschreven. Ik heb een exemplaar in de winkel als je het eens wilt doorbladeren.


Haarbandje

Dit bandje haakte ik 2 jaar geleden voor Miriam toen ze moest zingen voor de Koningin in Middelburg. Ik plaats het hier nog een keertje.


Gemaakt van Catania-katoen volgens onderstaand patroontje. Daarna rood-wit-blauwe lintjes erdoor geregen. Als je nu begint is het vast op tijd af.....!






En nog een krans

Deze foto kreeg ik toegestuurd van Ria. Wat een leuke krans! Gemaakt met heel veel kleine kussentjes van fleece - wat een effect!



donderdag 26 april 2012

Kroon

Zo langzamerhand krijgen we een beetje de oranje-kriebels. Ik had er echt plezier in om Koning Jacobus te installeren op zijn krans-troon, en het brengt blijkbaar bij velen een glimlach teweeg. En da's de bedoeling....!
We ontvingen het programmaboekje van de Oranjevereniging, de voorbereidingen voor de hardloopwedstrijd morgen zijn in volle gang, maar ik moet mijn etalage nog, help! Dat wordt niets bijzonders, hoor - ik ga het niet redden. Veel oranje en rood-wit-blauw als ze morgen voorbrei rennen - that's it. Had ik toch al niet de indruk dat die hardlopers geïnteresseerd zijn in mijn etalage.....

Dus om in de sferen te blijven: hier een patroon van een gehaakte kroon:

Van oorsprong een Engels patroon van Alli Crafts, maar de Nederlandse vertaling kun je vinden op het blog van Annemarie. Haken met naalden 5, en af en toe passen! Dat kan nog net voor Koninginnedag.

Een ander patroontje van een gehaakt kroontje vind je hier:

Crochet crown headbands many colours  - newborn photo prop

Dit is een Engels patroontje maar als je goed kijkt kom je al een eind. En hier vind je ook nog een video waar ze het helemaal voordoen. Dit kroontje is gehaakt op nld 3½-4. Klik hier voor het filmpje!



Koning Jacobus

Mag ik u voorstellen: Koning Jacobus!

Gisteren maakte ik het oranje broekje klaar voor onze Jacobus. Ik maakte een gouden kroon, een rood-wit-blauwe sjerp met een mooie blinkende knoop en onze Jacobus is klaar voor Koninginnedag!


Ik maakte nog even een paar portretten terwijl Koning Jacobus uitkijkt over zijn Koninkrijk Het land van Bolletjes Wol, en toen mocht hij weer op de welkomskrans aan de deur!

Het patroon van het broekje-met-galgen is voor 1,50 in onze winkel te koop, aan de achterzijde zit een gaatje voor zijn koninklijke staart.
Koning Jacobus wenst u een hele fijne Koninginnedag!






woensdag 25 april 2012

Oranje boven

Vandaag heb ik mijn lentekrans eindelijk vervangen door een actueler exemplaar. Het leek me wel leuk om een krans voor Koninginnedag te maken volgens het principe wat ik op dat logje beschreef. Lekker snel klaar en een leuk resultaat, denk ik...



Ik had nog een hele oude krans van stro liggen die ik eerst omwikkelde met reepjes oranje stof. Wel belangrijk want dan hoeft het garen waarmee je de krans omwikkelt niet alles voor 100 % te bedekken. Ik gebruikte dan ook maar 1 bolletje sprietjesgaren. Ik haakte uit het hoofd dit kroontje en smeerde het in met textielverharder. Rood-wit-blauw lintje erom heen en tadaaaaaaaaah!


En verder met ik nog met een fruebeltje bezig wat ik dan ook overal mee naar toe neem. Ik moet hierbij nogal tellen en opletten, niet zo handig vandaag......


...Wordt vervolgd....

....bezig.....

....ben even bezig..... nog even geen tijd om te bloggen. Tot vanavond!


dinsdag 24 april 2012

Kroontjes

Vanavond ben ik al een beetje in de stemming voor Koninginnedag! Ik ben met een paar kleine dingen bezig, maar nog niets is af - dus even geduld nog.....


Nog wel een paar leuke patroontjes opgezocht met het thema kroontjes. Deze piepkleine afbeeldingen kreeg ik niet vergroot, maar op deze link kom je bij het PDF patroon van deze leuke kroontjes in kruissteek.

free cross stitch patterns

baby cross stitch pattern