Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

donderdag 12 april 2012

Paddestoel

Voor onze site Kinderverkleedkleding.nl maken we al een aantal jaren deze stoelhoesjes. Ze passen op de rechte stoeljes van Ikea en zijn eigenlijk een groot succes in ons webwinkeltje.

Verkleedkleding Prinsessenstoel  Verkleedkleding Combat-stoel  Verkleedkleding Ridderstoel  Verkleedkleding Koningsstoel

Maar op de populaire serie Mammut passen ze helaas niet omdat deze vormen veel te rond zijn (en de pootjes zo wijd uiteen lopen). Maar nu heb ik wel een leuk idee gekregen van Anna (nee, die de Anna van het mooie vest, maar een andere creatieve Anna - zou het in de naam zitten???) voor een Mammut krukje:Zo leuk! Het idee/patroon kun je vinden op de site van Haakidee (1,95), maar een ervaren haakster heeft aan dit plaatje wellicht al genoeg?

Anna (en ik!!) is op zoek naar een geschreven patroon van een zgn. èvendoekje uit de Walcherse dracht (gehaakt). Er zijn hiervan heel veel varianten, maar blijkbaar is hier weinig over opgeschreven (en alles gewoon na-gehaakt).Wie meer weet of een geschreven patroon heeft mag me mailen! (ik deed al eens eerder een oproepje met 1 reactie...)4 opmerkingen:

 1. Het krukje vind ik enig in gedachten houden.voor de toekomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie stoelhoesjes vind ik geweldig! Ook de paddenstoel is leuk (die zou je ook van stof kunnen maken met een elastiekje, zo klaar lijkt mij).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh Jeanet, ik heb hele patronen van aevendoekjes, gekregen van Sylvia!! Die komen uit de collectie van Het Walchers Kostuum... Ik wou er graag zelf eentje gaan maken, maar daar is nog niet van gekomen. Misschien leuk om samen te doen?? We mailen wel even, lieve groet Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaaaaa, dan wil ik ook graag meedoen met haken aan de aevenddoekjes. Mag dat? Ik heb er ooit één gekocht, maar er zijn zulke mooie. Dan kan ik eens afwisselen.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...