Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

donderdag 26 april 2012

Kroon

Zo langzamerhand krijgen we een beetje de oranje-kriebels. Ik had er echt plezier in om Koning Jacobus te installeren op zijn krans-troon, en het brengt blijkbaar bij velen een glimlach teweeg. En da's de bedoeling....!
We ontvingen het programmaboekje van de Oranjevereniging, de voorbereidingen voor de hardloopwedstrijd morgen zijn in volle gang, maar ik moet mijn etalage nog, help! Dat wordt niets bijzonders, hoor - ik ga het niet redden. Veel oranje en rood-wit-blauw als ze morgen voorbrei rennen - that's it. Had ik toch al niet de indruk dat die hardlopers geïnteresseerd zijn in mijn etalage.....

Dus om in de sferen te blijven: hier een patroon van een gehaakte kroon:

Van oorsprong een Engels patroon van Alli Crafts, maar de Nederlandse vertaling kun je vinden op het blog van Annemarie. Haken met naalden 5, en af en toe passen! Dat kan nog net voor Koninginnedag.

Een ander patroontje van een gehaakt kroontje vind je hier:

Crochet crown headbands many colours  - newborn photo prop

Dit is een Engels patroontje maar als je goed kijkt kom je al een eind. En hier vind je ook nog een video waar ze het helemaal voordoen. Dit kroontje is gehaakt op nld 3½-4. Klik hier voor het filmpje!2 opmerkingen:

  1. De kroontjes zijn leuk! ....maar Jacobus is GEWELDIG!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Belle queste corone ciao Giuliana- Italy-

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...