Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************vrijdag 9 november 2012

Warme Kol

Grappig, dit patroon staat bij mij in een breiboek en staat gratis op het internet in het Engels.

Lara's Cowl

Ik heb 'm ook gebreid: Gebruik wol die geschikt is voor naalden 10 (Kadina Light, Peru o.i.d.), breien op een rondbreinaald 10. Ik gebruikt ca. 250 gram

Zet 90 steken op (of een veelvoud van 5) met rondbreinaald 10 en brei rond (zorg dat er geen slag in je werk zit!) volgens dit patroon:
1e naald : alles recht
2e naald: alles recht
3-6e naald: 2 recht, 3 averecht.

Dit patroon herhalen tot je de kol hoog genoeg vind, daarna nog eindigen met 2 naalden recht. Afkanten en lekker aandoen!

10 opmerkingen:

 1. Dank je wel voor je patroon, ik ben een beginnend breister en wil deze heel graag gaan proberen

  Groetjes Toos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leukje Jeanet, inderdaad ook voor beginnende breisters!! Mag ik hem (het patroon!) meenemen naar het Handwerkcafe?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ha djw is weer een andere ga ik zo ff maken voor ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben je blog aan het doorneuzen op zoek naar een fijne kol. Deze lijktme mooi en makkelijk te breien. De poncho is af, dus op naar het volgende project.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Jeanet
  ik heb een vraag is het patroon van de col voor een volwassen persoon of ook bv voor een meisje van 11 jaar vind het patroon zoals het gebreid is erg leuk heb nog een vraagje als je op een rondbrei naald breit hoeveel draad zit er dan tussen de naalden in verband met de hoeveelheid steken en dikke wol vriendelijke groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het meisje op de foto is 12, je kunt het patroon makkelijk aanpassen en wat groter of kleiner maken. Je laatste vraag begrijp ik helaas niet zo goed?
   Groeten,
   Jeanet
   PS: je kunt ook mailen!

   Verwijderen
 6. Jeanet ging weer eens verkeert wil je mij een mailje sturen want ik kan je niet bereiken via je mail adres op je site het programma word buiten de veilige site geopend mijn E-mailadre is annekerusting@kpnplanet.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...