Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
maandag 26 november 2012

Adventsslinger

Hier in Nederland "doen" we niet zo veel met Advent. (Adventus = Komst, de tijd vóór Kerst). We steken op de Adventszondagen in de kerk elke week een kaars meer aan, maar in het dagelijks leven zijn we er niet zo mee bezig. Misschien zit Sinterklaas in de weg, of zijn we niet meer zo van de rituelen en symbolen. Jammer!

In supermarkten kun je nog wel eens een adventskalender vinden, met achter elk luikje een chocolaatje. Die was in ons huis altijd al na 3 dagen leeggeroofd... op!

Bij Lucy van Attic24 zag ik deze kleurige Adventsslinger. 24 kleurige sterretjes waar elke dag een nummertje aan kan worden gehangen, dat steeds dichter bij Kerst komt.

IMG_6753

IMG_6730

IMG_6739

Zoals helemaal bij Lucy past, is deze slinger gemaakt van vrolijke kleuren. Het basispatroontje van het sterretje vond ze bij The Royal Sisters waar je een uitgebreide beschrijving vindt van de sterretjes (in het Engels, maar met heel veel duidelijke foto's)

IMG_6751

5 opmerkingen:

 1. Die is leuk en super vrolijk! Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is erg leuk en vrolijk geeft kleur in deze tijd heel mooi een leuk idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is erg leuk en vrolijk geeft kleur in deze tijd heel mooi een leuk idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is nou echt toevallig, heb net m'n allereerste adventskalender afgemaakt. 24 vilten wantjes hangen hier op m'n schouw aan een hart. In ieder wantje zit een papiertje met 1 van onze namen. Het nummer op het wantje geeft aan welk kadootje erbij hoort. Morgen hoop ik er foto's van te maken en dan stuur ik er wel naar je toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ontzettend leuk zeg, ik heb een gebreide adventsboom waar elke dag een gebreid figuurtje in gehangen wordt.
  Maar aan de schouw kunnen vast deze leuke sterren nog wel komen te hangen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...