Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


donderdag 29 november 2012

Granny kol

Nog steeds wordt het heel veel gereageerd op de herfstkol, maar het is ook zo leuk om alle varianten ervan te zien, zoals deze:


Deze kol werd volgens hetzelfde principe gemaakt door Fiona, maar met de dikkere wol Noorse wol Colour. Je moet het patroon dan wel iets aanpassen. Fiona deed het zo: ze haakte 10 Granny Squares van 5 toeren met naald 5. Ze haakte ze aan elkaar "as you go", dus terwijl je bezig bent. Bij Lucy van Attic24 kun je een tutorial vinden hoe dat gaat. Groot voordeel: je hebt geen dikke naden. Ook in deze kol maakte ze een Möbius-draai en ze haakte nog 3 toeren granny stripes. Afwerken met een toertje boogjes (6 stokjes in de lossen van de vorige toer, in de volgende losse een vaste, etc.) Is het geen plaatje?

Ze gebruikte hiervoor 3 bollen (à 5,95). Het is niet zo'n betrouwbare foto, maar hier is het de onderste kleur. De kleuren zijn meer zoals de kol hierboven is afgebeeld.


Wil je deze wol bestellen? Mail dan naar jaffari@zeelandnet.nl 
Ik kan het verzenden in een envelop (maar 2,50 verzendkosten!)


4 opmerkingen:

 1. Piękna praca!!! Śliczny zestaw kolorów !!! Serdecznie pozdrawiam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat vreselijk mooi zeg! Geweldig dat er zo veel variaties mogelijk zijn met dit superpatroon! Een vrouw van ons koor haakt ze momenteel in opdracht, ze heeft geloof ik nog 2 sjaals te doen ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toevallig ben ik er vandaag ook aan begonnen in de nieuwe wol Angelina, ik denk dat het heel mooi gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gisteren heb ik een mail gekregen met mooie geldbeugels. Waar kan ik die mooie sluitingen vinden? Ik kan niet wachten om eraan te beginnen. Groetjes, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...