Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


donderdag 1 november 2012

Prachtige kol

Vers van de pers van een van mijn favoriete blogs The purl Bee


Prachtige kol gebreid op rondbreinaalden no 4,5 en afgekant op nld 5 (zodat hij van onderen mooi soepel valt!). Dit garen wordt normaal op 3.75-4.5 gebreid. Nu dus iets grotere naalden zodat het soepel valt!

156 steken opzetten en in het rondbreien met 2 recht, 2 averecht. 
Als je het Engelstalige patroon leest kom je andere maten van breinaalden tegen, een schema met Amerikaanse maten vind je hier.1 opmerking:

  1. Zeker prachtig! Wat voor wol heb je ervoor gebruikt? Echt mooi.
    gr. Meijra

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...