Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

dinsdag 13 november 2012

Phileas Fogg

Vanavond waren wij getuige van een geweldige leuke voorstelling op de school van Miriam door de Phileas Fogg Theatre Company. (Phileas Fogg is de hoofdrolspeler in Jules Vernes "Around the world in eighty days"). Dit is een theatergroep die al 15 jaar actief is op o.a. Nederlandse scholen en die kinderen leren acteren, improviseren èn Engels spreken en begrijpen in een hele leuke theater-voorstelling.

Zonder enige voorbereiding werden de leerlingen meegevoerd in een theaterstuk "Little Victorians", over kinderen in de Victoriaanse tijd. Alles in het engels, instructies, maar ondertussen ook een stuk geschiedenis, en het was bijzonder om mee te maken. (Ouders waren getuige van de voorbereiding en instructies als ook de voorstelling - alles binnen 2 uur) Met name omdat deze leerlingen nog maar enkele maanden op tweetalig onderwijs zitten en dit alles kunnen volgen en begrijpen! Wah! Ik kon net tot 10 tellen destijds....(fotootjes van het net geplukt)

Moet ik zeggen dat deze manier van Engels (en geschiedenis) leren wel een hele leuke is!

Om maar in Victoriaanse stijl te blijven: ik vond deze geweldig mooie mofjes op Ravelry:Je kunt het patroon vinden op het blog: Geh raus, geh spielen (wat Duits klinkt, maar in Engels beschreven).

Dear readers, good night! :-)2 opmerkingen:

  1. Ha Jeanet, onze jongste had deze voorstelling ook in de eerste klas van het TTO. Alleen daarvoor zou je al bijna zo'n opleiding gaan doen.
    Wij vonden het ook echt fantastisch. Vooral de postkoets naar Londen komt hier in huis nog steeds voorbij ;-).
    Lieve groet, Anna

    BeantwoordenVerwijderen
  2. OH die mofjes zijn geweldig! precies wat ik zocht! geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...