Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 29 november 2012

Granny kol

Nog steeds wordt het heel veel gereageerd op de herfstkol, maar het is ook zo leuk om alle varianten ervan te zien, zoals deze:


Deze kol werd volgens hetzelfde principe gemaakt door Fiona, maar met de dikkere wol Noorse wol Colour. Je moet het patroon dan wel iets aanpassen. Fiona deed het zo: ze haakte 10 Granny Squares van 5 toeren met naald 5. Ze haakte ze aan elkaar "as you go", dus terwijl je bezig bent. Bij Lucy van Attic24 kun je een tutorial vinden hoe dat gaat. Groot voordeel: je hebt geen dikke naden. Ook in deze kol maakte ze een Möbius-draai en ze haakte nog 3 toeren granny stripes. Afwerken met een toertje boogjes (6 stokjes in de lossen van de vorige toer, in de volgende losse een vaste, etc.) Is het geen plaatje?

Ze gebruikte hiervoor 3 bollen (à 5,95). Het is niet zo'n betrouwbare foto, maar hier is het de onderste kleur. De kleuren zijn meer zoals de kol hierboven is afgebeeld.


Wil je deze wol bestellen? Mail dan naar jaffari@zeelandnet.nl 
Ik kan het verzenden in een envelop (maar 2,50 verzendkosten!)


4 opmerkingen:

  1. Piękna praca!!! Śliczny zestaw kolorów !!! Serdecznie pozdrawiam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, wat vreselijk mooi zeg! Geweldig dat er zo veel variaties mogelijk zijn met dit superpatroon! Een vrouw van ons koor haakt ze momenteel in opdracht, ze heeft geloof ik nog 2 sjaals te doen ;)!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toevallig ben ik er vandaag ook aan begonnen in de nieuwe wol Angelina, ik denk dat het heel mooi gaat worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gisteren heb ik een mail gekregen met mooie geldbeugels. Waar kan ik die mooie sluitingen vinden? Ik kan niet wachten om eraan te beginnen. Groetjes, Patricia

    BeantwoordenVerwijderen