Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 6 november 2012

Gehaakte mandjes

Bij Saartje zag ik dit leuke kommetje van haakwerk. Gemaakt van "gewoon" gehaakt katoen en gehard met suikerwater! Leuk he? Op haar blog staat precies hoe ze het deed.




Je kunt ook een bestaand kleedje nemen, zoals bij Lief en mooi. Je vindt hier ook een "recept" voor het suikerwater waarmee het kleedje is gesteven. Je kunt ook textielverharder gebruiken. 





8 opmerkingen:

  1. Prachtig! Weer een goed idee voor de to-do-list!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw! Leuk op kado te geven!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel leuk die mandjes! Ik heb laatst ook suikerwater gebruikt om haakwerk te harden. Ging goed en het werd mooi hard. Maaar.. als het weer nat wordt wordt het zachter. Ik ga nu textielverharder proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk!!! Om blij van te worden!! Enne, stijfsel, dat voor de mutsen, zou dat ook niet kunnen?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik gebruik alleen nog maar textiel verharder met suikerwater gaat het niet zo goed. Voor kleine kleedjes gaat suikerwater wel heel goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Waoo i like it very much
    Thankyou for this fantastic idea

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Waoo i like it very much
    Thankyou for this fantastic idea

    BeantwoordenVerwijderen