Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 30 december 2023

Achterom

Het jaar is bijna ten einde, nog één keer achterom kijken?! Terwijl hier op de achtergrond al de nodige oudejaarsgeluiden te horen zijn (ik ben geen fan), en de top 2000 voor mij onbekende geluiden uitspuwt (ik herken nog nauwelijks een melodie met deze oren) lees ik een aantal blogberichten van dit afgelopen jaar nog eens door, op zoek naar de hoogtepunten van 2023.


Het jaar begon lekker: op 5 januari werd mijn Blij dat ik Brei-Facebookpagina gehackt. Ik kon er niets meer op plaatsen, ik kon niets meer verwijderen, ik kon zelfs de hele pagina niet opheffen. Facebook was en is onbereikbaar en de 16.000 volgers kijken al een jaar naar bovenstaande, laatst geplaatste foto. Maar niet getreurd, ik blijf hier schrijven, post nog in de Draadjes en Praatje-groep en ik maakte noodgedwongen ook eindelijk eens werk van Instagram

Nog onverwachter in 2023: het jaar stond voor mij heel veel in het teken van klederdracht. Altijd al een oude liefde van mij geweest en in het kader van de festiviteiten van 2024 (450 jaar Stadsrechten) deden we een oproep voor een workshop klederdracht. Dat hebben we geweten! 😁
Dus ben ik de rest van het jaar bezig geweest met verzamelen en organiseren (met hulp van héél veel mensen uit Arnemuiden) en zijn er inmiddels al een héleboel dames die volgend jaar piekfijn in de Arnemuidse klederdracht gaan lopen.




Op brei- en haakgebied bleven we in stijl: het patroon van de zogenaamde fietstrui bestond al maar werd uitgebreid met diverse heren-, dames- én kindermaten:


Verder gebeurde er vooral veel in de privésfeer. Dochterlief vertrok voor een halfjaar naar Italië, we bezochten haar in Padua. Verder pufte ik mij de zomer door. Warmte is niet aan mij besteed maar dat wisten jullie natuurlijk allang. Alleen in die ene week zomervakantie in Augustus kwam er geen einde aan de regen. Een mens krijgt wat hij verdient toch? 😉😂 Overigens lieten de echte breisters en haaksters zich niet beïnvloeden door het weer, het was de hele zomer druk in de winkel.


In Oktober vierden we uitgebreid dat we 25 jaar geleden met de winkel begonnen op de Markt. Wat een avontuur is het geweest. De feestje kon nog net gevierd worden voor ik aan mijn hand werd geopereerd. Verliep de ingreep in April nog als een soort wonderbaarlijke genezing, de tweede keer was het een stuk pijnlijker en duurde het herstel veel langer. Ook mijn oren (Meniere) sputterden aardig zo op het einde van het jaar. Heel, héél misschien liep ik dit jaar een béétje tegen mijn grenzen aan 😁. De combinatie van 2 jobs is soms wat pittig. 

Natuurlijk heb ik stiekem wat wensen voor 2024. Uiteraard een goede gezondheid, ik hoop dat die binnenhoofdse stormen wat gaan liggen. Ik hoop wat meer tijd te krijgen/maken voor het verven van kleurrijke strengen want dat doe ik zó graag en het komt er veel te weinig van. Begin januari kun je je weer abonneren op het verrassingsabonnement - stay tuned!


Ik hoop wat meer tijd te hebben voor de (moes-)tuin, wat is het toch heerlijk om je hoofd leeg te maken door in de grond te wroeten.


Maar éérst gaan we in de winkel aan de slag. Ik ga nu écht wat van Ali's atelier afsnoepen en de komende week proberen we het winkeloppervlak iets te vergroten! Manlief en zoonlief zijn al begonnen met de voorbereidingen en de chaos is nu compleet.....


Wil ik aan het einde nog een oproepje doen: ga je in 2024 een creatief project starten? Informeer dan eerst eens bij je lokale wolwinkel of gun je aankoop aan een kleine onderneming. De afgelopen jaren heb ik zóveel collega's de deuren zien sluiten: niet omdat er niet meer gebreid en gehaakt wordt (het tégendeel!) maar omdat er zoveel wordt besteld bij grote (soms buitenlandse) webshops. Maar voor elke stenen wolwinkel die stopt, komt er geen meer terug is de trend (mijn dochter heeft genoeg gezien, die krijg ik ook niet zover om het later over te nemen 😂😂😂). Steun die kleine winkelier!


Dit was de laatste blogpost van dit jaar. Iedereen heel hartelijk dank voor alle support en aankopen! Ik wens jullie alle goeds voor 2024: Vrede wereldwijd, gezondheid, voorspoed en rust en uiteraard een héleboel creativiteit.


6 opmerkingen:

  1. Een fijne jaarwisseling gewenst! En een voorspoedig en vooral. gezond 2024!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie terugblik om terug te lezen! Heel wat belevenissen in 2023.
    De plaatselijke winkel je aankoop gunnen is een mooie uitgangspunt. Probeer dat zeker te doen.
    Leuk dat de winkel iets meer m2 krijgt. Succes met de verbouwing.
    Voor 2024 wens ik je veel gezondheid en creativiteit toe!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel veel succes met de verbouwing. En wat een leuke terugblik is dit. En die grenzen ..ik verbaas me altijd over jouw tomeloze energie. En nog die hand: hulde aan jou! Mooie jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2024.
    Groetjes, Sylvia(willemien)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Succes met de verbouwing.En wat is er veel gebeurd dit jaar.
    Ik hoop dat je winkel nog lang blijf bestaan.
    Ik ben er voorlopig uit na de tweede operatie van mijn duim atrose.
    Maar als ik weer zover ben dat ik weer mag hobbien zal ik aan je winkel denken en bestellen.
    Want ik heb al veel mooie geverfde strengen gezien.
    Fijne Jaarwisseling en een gezond 2024.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jeanet, de allerbeste wensen voor jou en je familie voor 2024 , groet van Lien

    BeantwoordenVerwijderen