Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 11 december 2023

Kerstboom

Oef, het zijn met recht de donkere dagen voor Kerst. Het lijkt wel of het vanmorgen niet echt licht wordt, zonder een lamp zie ik nog weinig. Gelukkig is er genoeg kunstlicht voorhanden in deze tijd 😁😉...

Ook hier staat de kerstboom inmiddels, hij wordt met het jaar bonter. Elk jaar worden er wat - oude - ballen bijgekocht door de kinderen die er een soort kersttraditie van maken. Het is een bont ratjetoe vol herinneringen. Dacht ik er vroegers nog een soort eenheid van te maken, inmiddels heb ik dat allang losgelaten. Om mij te plagen worden elk jaar de meest bonte kleuren gekocht, lekker retro. Zolang die oude ballen van mij er ook bij mogen vindt ik het best.


Voor wie de komende 2 weken nog een gaatje heeft: Deze kleine kerstboompjes kun je breien van restjes sokkenwol. Als hangertje in de boom, voor het raam of als versiering van een cadeautje of het kerstmenu. Je vindt het Nederlandse patroon op Ravelry of rechtstreeks hier.


Toch liever haken? Deze zijn ook héél leuk en snel gemaakt/gehaakt:



Het patroon (Engels) is te koop via Etsy of Ravelry

1 opmerking:

  1. Wat een leuke kerstboom slinger. Heel kunstig met die draaien er in. Gelukkig hebben onze kinderen niet die drive om gekke ballen voor onze boom te kopen. Hun smaak is totaal anders dan die van mij :-)

    BeantwoordenVerwijderen