Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 27 december 2023

Easy Peasy

De week tussen Kerst en Oud&Nieuw is altijd wat anders dan anders. De meeste mensen zijn nogal relaxed, hebben vakantie en doen op het gemakje. Wij ook hoor, vandaar dat de winkel ook pas om 10 uur openging, want zo tegen elven kwam de eerste vroege vogel eens binnenwippen... Alles gaat gemoedelijk en iedereen heeft tijd. 

Nu de stress van de kerstcadeautjes en de boodschappen voorbij is, komt de zin om te haken en breien ook vanzelf weer, heb ik het idee. Ik zocht nog een easy peasy project op. Grote naalden, super-eenvoudig. Goed te breien en weer weg te leggen, ook voor beginners. Soms moet je het jezelf niet te moeilijk maken, toch?

Deze grote omslagdoek/poncho is gebreid in 4 simpele delen.


Met 4 bollen Phoenix of Phoenix Tweed brei je deze grote ruimvallende omslagdoek van maar liefst 220 x 158 cm. Het patroon vind je in de Punto 65. bij aanschaf van 4 bollen krijg je het patroon er gratis bij.

Toch liever een sjaal? Dan is 2 bollen al meer dan genoeg. Het garen is superzacht en zo licht als een veertje: 93 % merino in een fluffy look. En breien op naald 7 of 8, dat krijg je dit jaar nog wel af 😉😉!

Morgen zijn we weer open vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur. Op vrijdag ook, maar dan ben ik 's morgens nog in de zorg, in de loop van de middag kom ik nog naar de winkel. De komende 2 dagen kun je dus nog binnenkomen voor een easy peasy projectje, want zaterdag én de hele volgende week zijn we gesloten.


1 opmerking:

  1. Fijn dat jullie ook wat rustigere dagen hebben. Af en toe zo'n grote stappen project is ook wel eens lekker.

    BeantwoordenVerwijderen