Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 30 mei 2023

Laag pitje en belangrijke datums!

Misschien vergaat het jullie ook zo, maar hier vliegen de dagen door mijn vingers. Na onze vakantie ben ik weer volledig aan de slag gegaan in de winkel en bij job2. De vrije uurtjes besteed ik ook nog eens graag in de tuin en de moestuin. Het bloggen schiet er dan ook een heel klein beetje bij in. Zo gaat dat elk jaar wel tegen de zomer.

Onkruid tiert welig, ondanks de relatieve droogte en de koude wind op de vlakte. Toch is er niets fijner - naast breien en haken misschien - dan een middagje wroeten in de aarde en schuiven met potten in de tuin. Gelukkig zijn de dagen lang.


De komende weken zullen de blogpost dan ook wat onregelmatig hier verschijnen. Ach, veel regelmaat zat er toch al niet in. Maar afhankelijk van alle andere werkzaamheden zoek ik een gaatje om ideeën te posten. 

********

Twee datums geef ik alvast aan jullie door:

Donderdag 8 juni houden we nog een laatste Brei- en Haakclub-avond ! (en niet deze week zoals ik per abuis aan een aantal mensen had verteld). Nog even samen breien en haken voor iedereen uitvliegt op vakantie, even bijkletsen en nog wat eerste hulp bij brei- en haakongelukjes: kom op donderdag 8 juni nog een keer samen. De koffie en thee staan klaar, iedereen van harte welkom vanaf half 8.



************

Op 24 juni 2023 is er weer Visserijdag in Arnemuiden!  Zet deze maar in je agenda want het belooft weer een héle gezellige dag te worden met een heel druk programma met braderie, vis, muziek, ringrijden, klederdracht en nog veel meer. Hierover later nog meer......


Helaas is er dit jaar géén brei- en haakfestival. De meesten wisten dit al wel, maar ik krijg de laatste weken nogal wat mailtjes, appjes en telefoontjes. We slaan dit jaar dus over, misschien volgend jaar weer.

Achter de schermen gebeurt echter van alles, de komende weken staan er weer een aantal verf-sessies gepland zodat de kasten weer lekker gevuld worden met mooie handgeverfde draadjes. Ook worden de strengen van het verrassingsabonnement eind van de maand weer verstuurd. En je kan het nu misschien nog niet voorstellen maar vanaf half juli druppelt de wintercollectie hier weer binnen. Zoals jullie zien, genoeg werk aan de winkel! 

Morgen zijn we weer open van 9.00 - 17.00 uur, van harte welkom.





zaterdag 27 mei 2023

Happy Plants

Na al die jaren dat we een winkel hebben is het nog steeds onvoorspelbaar of het druk gaat worden of niet. Was het deze week een komen en gaan van klanten, op deze zaterdag voor Pinksteren is het hier opeens superstil. Je zou denken dat ik het wel een beetje zou kunnen voorspellen na al die jaren, maar niets is minder waar. Het weer is in elk geval uitnodigend genoeg voor allerlei uitstapjes of voor de tuin. Die totale onvoorspelbaarheid houdt het spannend, zullen we maar denken 😁... (de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik dat héél lastig vind, wachten tot dat niemand komt...)

Op zoek naar een leuk patroon of idee om te delen, kwam ik deze vrolijke plantenpotjes tegen. Hier word je toch helemaal vrolijk van?

Foto's en patroon: ATERG Crochet

Het patroon is te koop via Etsy, de beschrijvingen zijn voor 2 verschillende maten. De potjes zijn gehaakt met Catania katoen, maar Scheepjes Stone Washed of Softfun kan absoluut ook. Al deze kwaliteiten hebben we in heel veel kleuren in onze winkel. Het patroon is in het Engels maar er zitten veel begeleidende foto's bij. Ideaal voor restjes! Je kunt het zo kleurrijk maken als je wilt. 


Je moet er niet tegenop zien om draadjes weg te werken 😉, maar dan heb je ook wat!

Goed weekend!




donderdag 25 mei 2023

Celeste

Na een vakantie duurt het niet zo lang voor je weer met beide benen op de grond staat 😁. De was, de mailbox, de rekeningen, de boodschappen, het koele weer - in no time ben je weer "thuis". En het is prima! Morgen ga ik ook weer aan de slag bij job2. Mijn hand is nog gevoelig maar verder goed genezen, aan de slag maar weer... morgen heb ik een vroege dienst - Ali is in de winkel en ik ben er weer na half 4.

Het lijkt er op dat de komende weken het zonnetje de overhand gaat krijgen en de temperatuur nu ook lente-achtig gaat worden. Tijd voor een zomers topje!


Het luchtige truitje is gebreid van LangYarns Celeste. Dat is een zomers, gemêleerd draadje van katoen met subtiele lurex. Dit bovenstaand truitje is gebreid met extra omslagen in een golfjespatroon. Voor maat je S/M heb je maar 4 bolletjes nodig, maatje L/XL 5.
Er is een patronenboekje,  punto 52 met 9 hele leuke, zomerse breipatronen.



80% katoen en 20% Polyester
naald dikte 3 -3,5 mm
1 bol is 50 gram/ca 200 meter
Stekenverhouding 25 st x 33 nld.





Je vindt de bolletjes en het patronenboekje in onze webshop en uiteraard in onze winkel waar je ook het bovenste modelletje in het echt kunt bewonderen. Op de website van Lang kun je het garen en de modellen ook nog terugvinden.


dinsdag 23 mei 2023

Back in Town!

We 're back in town! Na een heerlijke vakantieweek in Italië waarin het vooral fijn was om kindlief weer even te zien en te knuffelen. En natuurlijk hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat van de omgeving te zien. Miriam studeert een half jaar in Padova en dat was dus onze uitvalsbasis, een prachtige stad met een rijke geschiedenis. 






En uiteraard gingen we ook verder weg. Miriam is inmiddels aardig ingeburgerd in het plaatselijke openbaar vervoer 😅 en met de trein gingen we een dagje naar Verona. Wat een prachtige stad is dat ook! Een dag is natuurlijk echt veel te kort en we pikten wat hoogtepunten uit - en liepen daardoor zo'n 15 kilometer.

 


Verona is mede bekend omdat Shakespeares Romeo en Juliet er zicht afspeelt. Natuurlijk bezochten we ook even Juliets huis en fotografeerden we even haar balkonnetje.


Dat niet altijd alles is wat het lijkt blijkt wel weer uit de volgende foto: op de kleine middeleeuwse binnenplaats waren we bepaald niet alleen. Veel ruimte voor een intieme, knusse liefdesverklaring is er niet echt - tenzij je van veel getuigen houdt:


Ik kreeg er gewoon een beetje de slappe lach van: een komen en gaan van kakelende mensen, groepen, schoolreisjes die allemaal een foto namen van het balkon. Daar waren we heel snel weg...

Natuurlijk raakten we in Italië verslingerd aan allerlei lekkernijen. De ijsjes, pizza's en pasta's, verse broodjes van de bakker op de hoek (het leek wel thuis), de heerlijke koffie! En we ontdekten op 100 meter van ons appartement een geweldig Perzisch restaurantje - Miriam had een Kebab Soltani wel gemist...


En ja, we gingen ook naar Venetië. Wat een belevenis! Maar ook daar ontzettende drukte. Deze dag was onze eerste zonnige dag. Gelukkig hebben we van de stortvloeden en overstromingen niets gemerkt (100 kilometer zuidelijker was het andere koek) maar we hebben wel regelmatig wat regen gehad. Echter niet in Venetië! 🌞


We bezochten bekende plekken, slenterden kilometers door de kleine straatjes en over de vele bruggetjes en vonden het wat bizar dat in de Gallerie dell'accademia dan weer bijna niemand was. We dronken onze duurste koffie ooit op de Giardini Ex Reali en genoten er met volle teugen van. Natuurlijk was een dag te kort...




Aan alles komt een eind, dus ook aan onze vakantie. We hebben er erg van genoten, het was heerlijk om kindlief weer even te zien maar gaan nu weer over tot de - drukke - orde van de dag!


Morgen is de winkel weer open van 9.00 - 17.00 uur, van harte welkom! De webwinkel is ook weer open en ik probeer z.s.m. de mailtjes te beantwoorden.





maandag 15 mei 2023

Even weg

Wij gaan even de hort op! Kindlief opzoeken. De winkel is een weekje dicht, ik lees geen mail, geen berichtjes en appjes en de webwinkel is dicht 😊. Woensdag 24 mei staan we weer voor jullie klaar!




vrijdag 12 mei 2023

Bijna....

Volgende week is de winkel een weekje gesloten. Zoals altijd is de week ervoor ietwat chaotisch en ik kan nog lang niet alles met mijn linkerhand. Nieuwe bolletjes een plekje geven bijvoorbeeld...


Er zijn prachtige nieuwe kleurtjes binnengekomen van de Lang Alpaca Soxx 4Ply. Heerlijk voor luxe, warme sokken maar dit garen is zo zacht dat een sjaal, omslagdoek of een trui een heerlijk cadeautje voor je huid is! Inmiddels puilen de vakken met dit garen echt helemaal uit en met regelmaat rolt er een bolletje uit. Zó blij dat ik geen porcelein-winkel heb....

Verder was het vandaag absoluut Zeeuws Schortenbont-dag! Soms zit het gewoon in de lucht en er werden heel wat metertjes geknipt.


Ik heb inmiddels onze webshop voor een weekje uit de lucht gehaald. Dan heb ik volgende week écht een weekje vrij. Wil je nog een wolletje, patronenboek of een cadeaubon halen, dan kan dat morgen nog van 9.00 - 16.00 uur. Volgende week is de winkel de hele week gesloten.!


Nog één buitje vandaag en dan gaan we voor een zonnig weekend!



 

woensdag 10 mei 2023

Retro

Hoewel ik van binnen nog een twintiger ben, realiseer ik me bij tijd en wijle goed dat ik door de jongere generatie in de categorie "vorige eeuw" val en dat is per definitie oud. Motiefjes en kleuren waar ik mee opgegroeid ben heten tegenwoordig Retro en het enthousiasme waarmee het gepresenteerd wordt doet denken aan een nieuw renaissance... 😉. Maar mijn moeder heeft nog steeds een bordje van dit servies in de kast - onverwoestbaar!


Deze kopjes hadden we ook, maar blijkbaar zijn die toch gesneuveld:


Het behangetje op mijn kinderkamer was een motief van een soort gestileerde paddenstoelen in bizarre kleuren en het was niet gek, want dat had iedereen... het had hier zo tussen gepast.


Het is wel grappig dat motieven, patronen en kleuren gewoon gerecycled worden. Soms nét een andere kleurstelling, een kleine aanpassing en het kan weer helemaal. Deze B-blanket van Jellina is helemaal van nu maar doet me tóch een beetje denken aan mijn jonge jaren:


De deken is gehaakt met Scheepjes Softfun, een heerlijk, onverwoestbaar garen dat we volop in de winkel op voorraad hebben. De deken wordt gehaakt in verschillende blokken die je later aan elkaar naait. Zo is het ook een prima project voor op vakantie, je hoeft niet de hele deken steeds op je schoot te houden. Je vindt het gratis patroon bij Jellina, kies je favoriete kleurencombi en ga lekker aan de haak.


De deken heeft een prachtige, eenvoudige rand. Deze deken mag een poosje bij ons logeren in de winkel, daar kun je 'm in het echie bewonderen.


*******

Morgenochtend ben ik even op pad, ik ben er in de middag weer. Ali is uiteraard wel in de winkel! Vrijdag ben ik er ook zelf de hele dag, even als zaterdag. Vergeet je moederdag-cadeautje niet 😉, uiteraard hebben we ook cadeaubonnen. 

Let op! Deze week is de winkel de hele week open volgens gewone openingstijden. Daarna (van 14-23 mei - de week van Hemelvaartsdag) zijn wij een weekje gesloten.




dinsdag 9 mei 2023

Stenen Winkel

Let op! Deze week is de winkel de hele week open volgens gewone openingstijden. Daarna (van 14-23 mei - de week van Hemelvaartsdag) zijn wij een weekje gesloten.


Deze week is uitgeroepen tot de week van de stenen winkel. Nou, ik wil wel een vurig pleidooi houden voor de stenen winkel, hoor! 


Precies zoals hierboven beschreven! 

Wij lopen al een poosje mee - 25 jaar bijna - en in deze jaren zijn er in de dorpen en steden alleen maar stenen winkels verdwenen. Ook wolwinkels lijken steeds dunner gezaaid. Het is steeds lastiger om een normaal inkomen te verdienen als klanten alleen nog maar voor het knoopje of het vergeten draadje naar de winkel komen. Een stenen wolwinkel is zoveel meer dan een verzameling bolletjes. Niets zo fijn als een persoonlijk advies, een plek waar je je bolletjes op kleur bij elkaar kunt leggen, waar je kunt vóelen aan de garens, waar je nog advies krijgt of waar ze een steekje voordoen. De lokale wolwinkel is een plek waar je andere breisters en haaksters kunt ontmoeten, die van alles organiseert en ook nog de Sinterklaas-optocht of de sportvereniging sponsort.
Steun je ook je lokale winkel? Dan kan uiteraard door lokaal te kopen maar ook door berichten te delen op social media, mond-op-mond-reclame, een goede review te schrijven. Alles helpt!

Op deze regenachtige dag zocht ik de draadjes uit voor de komende winter. Op de vakbeurs in Keulen zag ik al zoveel moois en nu ik in de boeken voor de komende winter zat te bladeren kon ik me absoluut niet meer bedwingen...



Zojuist kregen we hier nog een cadeautje na een kletsnatte dag. Morgen is de winkel weer open vanaf 9.00 uur. Een droge dag kan ik niet beloven maar je mag zéker even schuilen als het met bakken uit de hemel komt. Lang leve de Stenen Winkel!