Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 28 juli 2023

Cloud Tweed

De wintercollectie is al een paar weken binnen en de bolletjes gaan al met regelmaat over de toonbank. De hete weken liggen al even achter de rug en volgende week lijkt het bijna herfst te worden. Je weet natuurlijk nooit wat er nog komt, maar ik durf nu best over een winterdraadje te bloggen, het moet tenslotte ook nog gebreid worden!

 
Dit is de Cloud Tweed, een zusje van het populaire draadje Cloud, maar dan iets "gebrushd" en zo geverfd dat er een tweed-spikkeltje in de breiwerk lijkt te zitten:  84% scheerwol (Merino extrafine), superwash / 10% polyamide / 6% alpaca (baby). Zo zacht als een wolkje en ook een lichtgewicht met 100 gram en 260 meter. In de winkel hangt een heerlijk vest van dit draadje en dochterlief zou 'm het liefst al meenemen. Helaas, ze moet echt wel even wachten - ze mag er wel mee op de foto 😁:


Wat is dit een superleuk draadje en het vest is warm, zacht en comfortabel. Je breit een vest als dit al van 4 bollen!



Maar er zijn nog veel meer modellen te breien, je vindt deze allemaal in de Punto 62, je kunt dit boekje ook hier bekijken! 



Het vest wat Miriam draagt is maatje S/M en verhip, dat pas ik ook nog wel 😂!



Je kunt de bollen terugvinden in de webshop waar je ook het patronenboekje vindt. En uiteraard in de winkel: morgen zijn we nog een dag open tot 16.00 uur en dan een weekje vakantie. De webshop blijft volgende week wel open maar alles gaat een tandje lager! Ook de mailbox zal ik wel eens checken maar verwacht geen snelle reactie, soms moet het knopje even uitstaan.

Tot morgen!







donderdag 27 juli 2023

Bont

Het bleek vandaag inderdaad kletsnat te zijn. Na de vele zonuren die we in het zuidwesten hebben gehad, was het vandaag echt herfstig (even wennen) maar de tuin zong een liedje! En het bleek ook absoluut heerlijk handwerkweer want het was een komen en gaan van wol-liefhebbers. 

Tot mijn plezier werd er ook weer een flinke voorraad Zeeuws Schortenbont bezorgd vandaag. Alle motiefjes zijn weer volop op voorraad, zowel in traditioneel zwart-wit als het creatieve rood-wit.


 

Voor een origineel schort, een keukenschort, pannenlappen, tafelkleed, placemats, projecttas, gordijntje, dekbedovertrek, poppenwiegje, overgooiertje, hippe rok of broek.
100% katoen, doorgeweven stof (dus de achterkant is ook leuk!) - 150 cm breed, € 24,95 per meter. 
Volop in de winkel én in de webshop.




Morgen is de winkel weer open van 9.00 - 17.00 uur, ik ben de hele dag zelf in de winkel. Nog 2 dagen om een mooi wolletje of stofje in te slaan, volgende week zijn we een weekje gesloten.




woensdag 26 juli 2023

Zorgenvrij.....

Niet iedereen zal het met me eens zijn, maar ik geniet best van deze koele zomerdagen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hier in wéken nagenoeg geen regen is gevallen, in tegenstelling tot de rest van het land. Het is hier gewoon heerlijk - en een beetje koel!


Het koelere weer zorgt ervoor dat het bij de buren in Middelburg compleet vol loopt, met de nodige parkeerfrustraties erbij. Hier echter, 7 kilometer verder is het heerlijk rustig én gratis parkeren 😂. Morgen lijkt het ook hier een kletsnatte dag te worden. Héérlijk brei- en haakweer...

Inmiddels tel ik stiekem toch de dagen een beetje af. Ik heb best drukke weken achter de rug en ik trek me op aan het vooruitzicht van een weekje vrij. Volgende week gaat de tent een paar dagen echt dicht.
Uit ervaring weet ik dat zo'n weekje al snel dichtslibt met van alles ("hé mam, ik heb een nieuwe kamer!") maar een paar dagen de  keuze of ik wel of niet iets ga doen, daar kijk ik naar uit. Het vele oorsuizen is wel weer een seintje dat ik er aan toe ben.

Vorige week kreeg ik een tip van een klant voor dit prachtige sjaaltje Sorgenfri tørkle van Indiblomst. Vrij vertaald: Zorgenvrij Sjaaltje. Nou, da's nou precies wat we nodig hebben!

Foto's en patroon: Indiblomst

Indiblomst


Je hebt maar 2 bolletjes Merino (ca 230 meter) nodig voor dit kleine sjaaltje, maar het patroon is eigenlijk geschikt voor alles soorten garens en eenvoudig aan te passen. Je ontvang het Engelstalige patroontje gratis als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Indiblomst. Het reliëfpatroontje komt in meer ontwerpen voor, je ziet ze allemaal ook op Ravelry.

Het sjaaltje sluit dicht aan je hals, neem een heerlijk zacht, luxueus draadje!

Let op! Deze week zijn we nog open (vrijdag ben ik er de hele dag zelf), volgende week (t/m dinsdag 8 augustus) zijn we één weekje dicht. Woensdag 9 augustus zijn we dan weer open.







woensdag 19 juli 2023

Tropisch!

 Mijn voorliefde voor gematigde temperaturen is bij jullie uiteraard allang bekend. Komt het boven de 25 graden, dan haper ik gewoon een beetje. Ik moet er dan ook niet aan denken om vakantie te moeten vieren in het inmiddels tropische zuiden... 😅. Daar heb je in elk geval geen vestje nodig....

Voor iedereen die nog wel eens een koele avond beleefd, laat ik het vestje Tropical zien. Ik blogde al eerder over dit vest in de rode variant. En nu hangt het vrolijke blauwe kleurtje in de winkel. Miriam wilde nog wel even op de foto voor ze morgen al weer uitvliegt:


Dit vestje is gebreid van het garen Tropical van LangYarns. Het is een zachte katoenmix (half katoen, half acryl). Het vest heeft ¾ mouwen en een klein reliefpatroontje. Voor dit vest (maat 42-44) zijn slechts 8 bolletjes gebruikt (kleur 06). Het patroon is in 1 maat beschreven maar kan eenvoudig worden aangepast. 


Het ziet er allemaal net wat leuker uit op zo'n jonge blom he? 😉 Je vindt alle kleuren terug in de webshop en uiteraard in de winkel. Bij bestelling van 8 bolletjes krijg je het patroontje er gratis bij. Hoewel de dame al weer uitvliegt krijgt ze het vestje nog niet mee hoor, dat blijft lekker nog even in de winkel hangen (er zit al wat anders in haar koffer!)


En deze staat ook op haar wensenlijstje, maar hier moet ze beslist nog even op wachten:


Het vest hangt nog lekker even in de winkel en uiteraard is de wol en het patroon al volop beschikbaar. Wordt vervolgd..... (eerst nog even de bollen in de webshop zetten maar je mag altijd mailen)

********

LET OP! Vrijdagmorgen is de winkel gesloten! Ik draai mijn dienstje en Ali bezoekt de kaakchirurg.. Na half 1 is de winkel weer open. Morgen en zaterdag ben ik er gewoon de hele dag zelf.










dinsdag 18 juli 2023

Never Ending Story

Het is weer even "full house" in huize Jaffari. Dochterlief is terug uit Italië en moet nog een deadline halen....dat gaat nog spannend worden (geen verrassing). We zijn deelgenoot van alle vorderingen en frustraties en we hebben uiteraard wat in te halen van het afgelopen halfjaar. Tijdens het koffie drinken hebben wij het dus over proto-Elamitisch afgewisseld met zwarte gaten en foto's van de James Webb-ruimtetelescoop (interesse van zoonlief). Doe er nog wat moestuin-beslommeringen bij van Ali, en je snapt dat ik weinig aan breien en haken toe kom..... 😂

We besloten vandaag Miriam de grote keukentafel te gunnen, waar al haar paperassen en aantekeningen op passen en we verlieten de vesting en gingen op de fiets naar Veere. Gewoon toerist in eigen streek, een paar kilometer fietsen, de sluizen over en op tijd op de Historische Markt vóór de bubs dagjesmensen er waren. Ik was even vergeten hoe toeristisch Veere is, maar wij genoten wel.  


Wij haalden een grote streng gerookte knoflook, handgemaakte fudge en nog wat andere lekkernijen. Ik vond gelukkig de mandenmaker en hij maakt voor mij weer zo'n prachtige Arnemuidse mand. Natuurlijk heel even langs de Schapekop waar ik in mijn jonge jaren bolletjes nopjeskatoen verkocht, staalkaartjes maakte en achter het weefgetouw zat. Dat is er allemaal niet meer. De winkel nog wel en ook de oude moerbeiboom in die tuin.



Tja, en dan toch maar weer die tuin in he? Het is een Never Ending Story: Genieten maar ook héél veel werk!



De eerste kneusjes-pruimen zijn gevallen, daar maken we héérlijke pruimen-ijs van!


En dan is zo'n dag opeens weer voorbij. Morgen is de winkel weer open, van harte welkom ! Het is het beste weer wat je maar kunt wensen, want je kunt wat dóen! Fietsen, wandelen, breien, haken.

Ik vond nog een heel leuk patroon op Etsy wat ik graag met jullie wil delen:

Foto en patroon: Accordion-bag - Etsy

Deze gehaakte harmonica-tas kun je helemaal aan je wensen aanpassen. Het Engelse patroon is te koop via Etsy
De tas is beschreven in 2 maten. Gehaakt met katoen, superleuk én heel praktisch!








zaterdag 15 juli 2023

Vakantie-tijd

Het is vakantie-tijd! De scholen hebben in het zuidelijke deel van ons land nu ook vakantie en inmiddels loopt de provincie en het eiland behoorlijk vol. Wij hebben de knoop ook doorgehakt en wij sluiten de winkel één weekje in de eerste week van augustus (vanaf 30 juli t/m dinsdag 8 augustus). Even een paar dagen pas op de plaats, eens even écht tijd voor elkaar. Niet een enkel  dagje of een halve middag maar een paar dagen achter elkaar. Geen wekker, geen werk (beetje verven wel hoor!), een beetje keutelen thuis, want tenslotte is Zeeland leuk genoeg. En ik ben he-le-maal niet jaloers op de zuidelijke temperaturen van dit moment, geef mij maar een buitje en een zeebriesje!

Voor zie wel de zon opzoekt (of 'm "krijgt") is het raadzaam om altijd een waterflesje mee te nemen.

Ik zocht een leuk patroontje van een gehaakt hoesjes voor je waterflesje:

Foto en patroon: Nobody Else

De komende 2 weken zijn we nog gewoon open! 



donderdag 13 juli 2023

Luchtig!

O, wat ben ik blij met dit koelere weer! Het is misschien maar voor even maar dat koele windje doet wonderen. Ik hou van luchtig 😉! Gisteren stond er in de moestuin echter geen luchtig windje maar een stevige bries. Terwijl we druk aan het oogsten waren kreeg ik opeens appjes van deez'en gene dat het programma Denkend aan Holland werd herhaald en we weer - in vol ornaat - op de Nederlandse televisie waren. Eh, we waren even bezig met andere dingen:


Ik moet zeggen dat een uurtje buiten in een koel windje voor mij echt even bijkomen is. Een moestuin is zóveel werk maar dat oogsten is de ultieme beloning. Alles komt natuurlijk wel tegelijk....





Nu het wat minder heet is, durf ik wel weer een mooi sokkenpatroon te delen. Dit patroon is niet voor beginners, wél supermooi:

Patroon en foto: Bodiam sokken Schachenmayr

Het gratis Nederlandse patroon is te downloaden bij Schachenmayr. Een nóg luchtiger sokje is deze:



Het ajourpatroon uit dit sokje is gebaseerd op een patroontje uit een oud avonddoekje Pieternella.
Het losse patroontje van deze sokjes is te koop via de webshop van onze stichting Zeeuwse Visserstruien maar koop of bestel je via onze webshop of winkel een bol sokkenwol, dan krijg je het patroon er gratis bij (geldig tot eind juli 2023).

En heb je gisteren de herhaling nog eens gezien van Denkend aan Holland en ga je nu eindelijk die trui breien? Je vindt alle pakketten in onze webshop. Je krijgt dat ook automatisch het e-book Een Trui met Slangen t.w.v. € 8,95 gratis toegezonden via WeTransfer.