Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 30 november 2022

Te kort

Mijn vorige blogpost gaf ik nog de titel "uit"....nou, ik kan je bekennen dat ik eigenlijk maar moeilijk uit kon in deze 4 dagen. De ene of andere keer kan ik me makkelijker overgeven aan vrije dagen, deze keer ging het maar zéér moeizaam. Ik wil te veel, vrees ik. 

Afijn, stilzitten heb ik in elk geval niet gedaan. Ik verfde, omdat ik dat zo leuk vind én omdat de voorraad weer flink aangevuld moest worden met de verrassingspakketten die de deur uit moeten en de laatste zending van het abonnement dat in december weer op de post gaat. 


Ik bakte worstenbroodjes...


...en ik breide een beetje. Te weinig....


Het allerleukste wat ik deed was het vilten van een geweldig kerstboompje bij Thea



Wat ik me in deze dagen vooral realiseerde is dat ik veel te veel moet en overal te veel te weinig tijd voor heb. Hoe ik dat moet veranderen? Ik ga er nog maar eens hard over nadenken.......
Voor nu: morgen is de winkel weer open van 9.00 - 17.00 's Avonds is er weer breiclub van 19.30 - 21.30 - van harte welkom!









zaterdag 26 november 2022

Uit!

Wat een heerlijke dag was het gisteren! Prachtig november-weer, een heleboel leuks te beleven en een hele gezellige drukte, ook in onze winkel. Heerlijk, dat dat weer kan! 

 


 

Ook vandaag kwamen nog heel wat mensen een winters brei- of haakprojectje halen. Maar nu zit het er bijna op en kan de winkeldeur even dicht. Ik kijk uit naar 4 lange dagen vrij! Het is bijna vakantie 😉.

Morgen en maandag hoef ik niet vroeg uit de veren voor het verpleeghuis, ik maak nog wat vakantiedagen op. Dinsdag is mijn vaste "vrije" dag en woensdag is het Dankdag en zijn vrijwel alle winkels in Arnemuiden gesloten, en wij ook. Dat betekent dat de winkel pas donderdag weer open is! (en dan is er 's avonds weer breiclub). Ik verheug mij enorm op een paar dagen vrij (is niet hetzelfde als stilzitten), ondanks mijn nieuwe hoortoestellen heb ik de laatste weken weer ontzettend veel last van oorsuizen (= storm in de bol) dus ik kan wel een paar dagen rust gebruiken, ietsiepietsie minder druk op de ketel. Misschien kom ik eens aan breien toe 😂😂.........

Natuurlijk gaan we het weekend in met een leuk patroon. Dit prachtige vest zag ik voorbij komen bij Annelies Baes en later nog een keer bij Fie. Ik hou van vesten, ze kunnen zo makkelijk uit 😂 en net zo snel weer aan. Helemaal geweldig voor iemand met regelmatige opvliegers.

Foto's en patroon: Chaotic Monday Carigan van Annelies Baes


Je kan er ook een mouwloze versie van maken. Het vest is gehaakt van een draad sokkengaren samen met een draadje mohair wat helemaal trendy is op dit moment. Maar je kunt bijvoorbeeld ook prima de Lang Merino+ hiervoor nemen (enkel). Dit garen hebben we pas aan ons assortiment toegevoegd en het is weer een heerlijk superzacht bolletje. 

Het patroon van dit vest (Chaotic Monday Cardigan) van Annelies is beschreven in 7 maten (wel zo handig want we hebben nu eenmaal niet allemaal maatje 36) en wordt gehaakt met een haaknaald die echt bij het garen past (helaas zie ik te vaak patronen voorbij komen waarbij met een veel te grote haaknaald wordt gehaakt en dan zakt de boel helaas weer uit).

Maar nu gaat hier ook het lampje uit! Ik ga genieten van 4 dagen vrij, ik vergeet even de herrie in mijn hoofd. Niet vergeten: a.s. woensdag zijn we dus gesloten en donderdag sta ik weer voor jullie klaar!

donderdag 24 november 2022

Klaar!

We zijn er - ongeveer - klaar voor! Morgen kan na 3 jaar weer een gezellige Winterfair gehouden worden. Het lijkt morgen droog te blijven, prima temperatuurtje voor november. Er is van alles te doen en voor de liefhebbers kan er in een tent ook voetbal worden gekeken terwijl wij onze aandacht besteden aan echt belangrijke dingen, zoals een bolletje wol 😁.



De outfit ligt klaar, het atelier aan kant, we hebben er erg veel zin in ! Zien we je morgen?









woensdag 23 november 2022

Verrassingspakketten 2022

Elk jaar laat ik me toch weer verrassing door de Feestdagen. Opeens is het dan weer bijna zover. Door de Winterfair a.s. vrijdag hadden we een soort deadline en moesten we -nog vroeger als andere jaren - in de weer met kerstlampjes. Eerst die zolder maarweer eens op om de Kerstdozen te vinden. Geen sinecure.... Gelukkig had ik de steun van manlief, die de dozen vond, meesleepte naar beneden en al foeterend toch de keukentrapjes opklom en zichzelf bijna verstrikte in het snoer. Soms is het fijn dat niet iedereen Farsi verstaat 😂😂😂!

Ik bedenk altijd grootse plannen voor de kerstversiering maar het komt er nooit van. Als ik als kerstgeschenk of van de Sint nu eens een container tijd kreeg, he? Dán.......




In ons overvolle winkeltje is het al gauw een bende maar alles staat weer op zijn plek, lampjes kunnen weer een paar weken dienst doen. En kijk, als het dan 's middags weer donker wordt heeft het ook weer wat!





eeeeeeeeeeeh, wacht.....

Nu ik vanavond nog even iets moet zoeken in die pikdonkere winkel zie ik dit:


Fraai...... 2 gele en 1 wit snoer. Dat hebben wij weer....😂! En geen idee waar het derde gele snoertje is. Afijn, ik ga het Ali nog maar niet vertellen, ik denk dat hij ontploft (of eigenlijk ziet hij het probleem niet..). Morgen weer een dag.

Ondertussen is het ook wel weer tijd om over cadeautjes na te denken. De afgelopen jaren maakte ik verrassingspakketten en ook voor de komende Decembermaand maakten we weer 2 leuke edities.


Wil je jezelf of iemand anders trakteren op een doos prachtige garens? Wij hebben weer 2 mooie verrassingspakketten voor je samengesteld!
  • Verrassingspakket Luxe Sokkenwol. In dit pakket zit wol voor 5 paar prachtige sokken, waaronder een streng handgeverfde merino-sokkenwol en nog 4 x 100 gram wol (effen, Color, Alpcaca, Tweed, etc.) . En verder zitten er nog een paar héle leuke verrassingen in dit pakket! Je bestelt dit sokkenpakket hier
  • Verrassingspakket-de-luxe. In dit pakket zitten verschillende soorten garens die toppers zijn in onze winkel., waaronder een luxe streng handgeverfd garen. Tenminste 4 projecten kun je maken met de inhoud van pakket. Ook hier ontvang je weer verschillende patronen die bij de garens passen. Ook in dit pakket zitten weer een paar hele leuke verrassingen! Het is een mix van haken en breien. Beheers je maar 1 techniek? Geef dat dan door op het bestel-formulier, dan passen we de patronen zo veel mogelijk aan. Je bestelt dit pakket hier.
Wil je dat we het pakket rechtstreeks sturen naar iemand anders? Geef dit dan aan op het bestelformulier! Ook kun je een wens of boodschap voor de ontvanger toe laten voegen. 

De pakketten worden verzonden vanaf donderdag 1 december 2022. Door de drukte van alle decemberpost en - bestellingen kan de bestelling er iets langer over doen dan je gewend bent. Wil je het pakket persé voor Sinterklaas ontvangen? Geef ook dat aan op het bestelformulier. Ophalen in de winkel kan ook, maar bestel dan wel (kies voor betalen bij ophalen), dan is er een pakket voor je gereserveerd

De pakketten zijn leverbaar zolang de voorraad strekt.






dinsdag 22 november 2022

Wereldburgers

Het is wat stilletjes aan deze kant maar ik ben sinds een paar dagen snip- en snip- en snotterverkouden. Hoesten, keelpijn en nee, géén corona. Het komt zo vreselijk níet uit, deze week, er moet nog best wat gebeuren voor a.s. vrijdag op de Winterfair. 



Er staat nog een kale kerstboom die nog wel wat versiering kan gebruiken. Zo vroeg ben ik nooit met de Kerstversieringen maar nu moet ik er aan geloven. Afijn, ik heb nog 2 dagen. Morgen eerst die nieuwe Merino+ bolletjes een plekje geven, even flink schuiven....

Op Ravelry zag ik het volgende dekentje voorbij komen. Dit is een prachtige dekentje voor nieuwe wereldburgers. De ontwerpster maakte het voor een vriend en schreef gelukkig op hoe ze het breide:

Foto en patroon: World Map BabyBlanket - Ravelry

Het gratis patroon (Engels) vind je op Ravelry Het is geen schema maar helemaal uitgeschreven in recht en averecht. Goed opletten dus, maar dan heb je ook wat!



Ik ga maar eens op tijd de koffer in, morgen weer een nieuwe dag. We zijn open van 9.00 - 17.00



vrijdag 18 november 2022

Herinneren jullie je deze nog?

 Het is nog nét geen jaar geleden, maar weten jullie nog dat er vorig jaar opnames zijn gemaakt? Jullie kunnen de blogpost én video daarover hier terugvinden.

Daarna bleef het lang, héél lang stil. Tot vorige week, toen we via de Gemeente Middelburg eindelijk het filmpje kregen doorgestuurd. Wat in het vat zit verzuurt niet zullen we maar denken 😃.

Het gele vest uit het filmpje breien? Klik hier voor het pakket.
De omslagdoek of het avonddoekje haken? Klik hier voor het pakket.

En weten jullie nog hoe blij we (Anja, Stefanie en Jeanet) waren dat het weer mogelijk was om elkaar te ontmoeten? Toen wisten we nog niet dat het héél lang wéér niet zou kunnen. 
Daarom zijn we hartstikke blij dat we elkaar kunnen treffen bij ons in de winkel op de winterfair van 25 november. En wat wil het toeval? Het is die dag ook nog internationale Gansey Day. Dus trek je handgebreide visserstruien uit de kast (het wordt koud is er voorspeld) en kom ze laten zien. Je mag natuurlijk ook je handwerkje-wat-nog-niet gereed-is meenemen om gezellig te komen breien/ haken/ borduren/ naaien én Anja en Stefanie zijn beschikbaar om vragen te beantwoorden.

Ik zelf ga weer in streekdracht en Stefanie en Anja zitten op de praatstoel. Het is fijn dat het niet op zaterdag is, want in de weekeindes is er al zoveel te doen door achterstallige agenda's.

We hopen jullie te treffen in onze winkel op de Markt 1 in Arnemuiden... als je de bel hoort weet je alvast dat we gaan babbelen.


Er is die dag (van 14.00 - 20.00 uur) nog veel meer te doen. Er zijn veel kramen met leuke spullen en veel lekkers, een draaimolen voor de kids, gratis erwtensoep van de ondernemers.

Sluit ik nog even af met deze foto die ik toegestuurd kreeg van een klant. Zij breide naar aanleiding van de TV-uitzending niet de hele visserstrui maar een spencer met losse panden, helemaal volgens de laatste mode. Hoe hip is dit?!



Ik ga mijn avonddienstje draaien, morgen ben ik weer de hele dag in de winkel!




donderdag 17 november 2022

Tussendoor

 Het zal wel aan het weer liggen dat het vandaag niet zo druk was in de winkel. Toch was ik wel weer "bezig" met honderd-en-een dingen. Ik pakte een nieuw bolletje LangYarns Bold Color voor een projectje tussendoor. Ik merk dat ik bij lampenlicht mijn andere projectje niet altijd meer zo goed zie en huisgenoten zijn niet altijd blij met mijn felle TL-licht 😊😉. Het nieuwe bolletje moet gebreid worden op nld 10 en 12, dat kan bijna op gevoel!


Ondertussen is de winkel en het atelier weer "versleept" voor de brei- en haakclub van vanavond. Komen jullie gauw? Want ik ben bang dat ik anders alle kruidnoten heb opgegeten!


Morgen (vrijdag) heb ik een late dienst. Ik ben 's morgens nog in de winkel. 's Middags staat Ali voor jullie klaar en ik ben er weer op zaterdag, de hele dag!



dinsdag 15 november 2022

Eindelijk!

Eindelijk was het weer een keer zover! Na een héél druk weekend van werken, avonddiensten en een huis vol bezoek had ik eindelijk een dinsdag zonder afspraken......... hoppa! die verfpannekes tevoorschijn gehaald en die blanke strengetjes voorzien van kleurtjes!

Vandaag verfde ik mohair en nog een stapeltje sockblanks:



 

De boel moet nog drogen, dat is nog een dingetje in november...


Oh ja, ik moet nog koken...........



Morgen is de winkel weer open vanaf 9 uur! Van harte welkom!









donderdag 10 november 2022

Nieuwe voorraad!


Hoe blij kun je zijn met een flinke stapel stof? Nou, hier loopt een blij ei, want ik had nooit gedacht dat deze stofjes nog in zulke dikke stapels bij mij in de winkel zouden liggen. Nieuwe voorraad van 6 motiefjes - zowel in zwart/wit als rood/wit. Zwart/wit wordt gedragen als de wijde schort in de Zeeuwse klederdracht, rood/wit is een overblijfseltje uit de jaren '70 toen deze stoffen in de Folklore-trend van die tijd ook in kleuren werden geweven. 


Het rood is iets veranderd, het is nu een beetje "oud-rood" (met spierwit) in tegenstelling tot het bijna oranjerood van voorheen, een prachtkleurtje voor quilts en ander freubelwerk.


Een gouwe-ouwe is weer terug (het visje) en het lelie-motiefje is misschien in 25 jaar niet meer geweven! 


 

Alle stofjes liggen opgestapeld in de winkel en zijn inmiddels in de webshop gezet. De gebreide sjaal die je op de stapel ziet liggen vind je hier.



Morgen ben ik niet in de winkel, Ali gaat de toko runnen. Zaterdag ben ik er zelf weer de hele dag!





woensdag 9 november 2022

Bloesemvest

Het is jullie bekend, ik ben wel fan van een sokkenwolletje. Dit veelzijdige garen kan voor veel meer gebruikt worden dan alleen sokken. Morgen komt er weer een nieuwe lading binnen maar eerst wil ik deze zesdraads-variant nog even laten zien. Ik heb 'm eigenlijk al jaren in de collectie. De kleuren wisselen soms wat, af en toe gaat er een kleurtje uit en soms weer eentje erbij. Ik heb het alleen nog nooit in de webshop gezet.....


Deze 6-draads sokkenwol heeft een tweedspikkeltje. Het zijn grote bollen, 150 gram/390 meter. Van 1 bol brei je een paar herensokken tot maar 46 óf een leuke muts. Het garen kan ook gebruikt worden voor de Zeeuwse Deken of voor een visserstrui, het tweed-spikkeltje kan echter soms wel wat afleiden van het stekenpatroon. Voor een damestrui gebruik je 4 -5 bollen, voor een herentrui 5-6 bollen. Je vindt alle kleuren hier n onze webshop. Ik heb géén mega-magazijn, soms is een kleur even op. Ik bestel heel regelmatig, dus je hoeft niet lang te wachten op nieuwe voorraad.

Van dit garen is een prachtig patroon van een vest, een draadje van deze wol samen met een draadje mohair. Wat een prachtig effect en wat een mooie uitstraling:


Het vest heeft een bijzonder boord en wordt verder gebreid in een bijzonder gaatjes/bloesemmotief:


Verder heeft het vest een gedeeltelijke raglanmouw en met een paar metertjes uit je restjesbak brei je het accentje aan de mouwen.

Het is een Duits patroon maar we hebben een Nederlandse vertaling gemaakt. Je krijgt het patroon bij aankoop van de wol.
Voor het vest in maat 34/36 en 38/40 heb je 3 bollen Trekking-6 Tweed nodig plus 5 bollen Scheepjes Mohair Rhythm. Voor maat 42/44 4 bollen Trekking-6 en 6 bollen Scheepjes Mohair.
Breien op naald 5 mm.
Het liefst zou ik nú beginnen maar eerst mijn andere karweitje af. Als jullie op mij zouden moeten wachten kwam er nooit meer een blogpost - zo traag ben ik op dit moment.... 😉😁

(Kleuren van dit model: Trekking 1850, Mohair 690)

Morgen zijn we weer de hele dag open van 9.00 - 17.00 uur, van harte welkom om je eigen combi te maken in de winkel!