Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 29 september 2022

Oud Hollandse Wintertrein

Sommigen moeten er nog niet aan denken maar ik las net dat het nog 87 dagen is tot Kerst! 😂 Het is in elk geval écht wel gebeurd met die zomer. Het is inderdaad nog vroeg, maar als je nog iets wil maken/haken voor Kerst moet je wel nu beginnen. Marga bracht vandaag een nieuw patroon uit van een sfeervol wintertafereel:

Deze Oud Hollandse Wintertrein zit vol leuke details. Het is gehaakt met fijne haakkatoen en haaknaald 1,5 mm. Het patroon is zeer uitgebreid en je kunt dit kopen via de webshop van Marga.


In samenwerking met Marga maakten wij een compleet pakket met alle benodigdheden bij elkaar: alle kleuren katoen, transparante sheets, kralen en sleutelringen. Je vindt het pakket met korting in onze webshop. (€ 49,95) Je hebt dan alles om gelijk te kunnen beginnen. Let wel op: het patroon koop je bij Marga. (€ 7,99)



Omdat we nog op een paar onderdelen wachten, wordt het pakket volgende week verzonden.


Ook de pakketten voor het sfeervolle Kerstdorp zijn weer leverbaar en te bestellen via de webshop






*******
Morgen ga ik weer aan de slag bij Job2. Even moed verzamelen..... 😁 Ali helpt iedereen in de winkel, ik ben er weer na half 4!




woensdag 28 september 2022

Magic!

Oooh, heel Nederland aan de brei- en haakpennen vandaag 😁. De combinatie van ons weekje vakantie en het gure natte herfstweer maakten dat veel mensen naar de winkel kwamen voor garen voor een warme trui, vest op deken. Ik sloeg de lunch maar over - nu kan ik dat hebben, he?! - en ondertussen werden er nog leuke doosjes geleverd. Toen het eenmaal wat rustiger was kon ik deze even uitpakken en wat foto's maken.

Weet je nog van deze deken die Atie maakte naar aanleiding van deze blogpost?


Op goed vertrouwen en van een ieniemienie-kleurenkaart koos ze nieuwe kleuren en ik denk dat het geweldig wordt!


Met roze voor de afwerking - gewéldig voor een 7-jarig meisje. Ik zou nu het liefst alles laten vallen en ook zoiets beginnen, herken je dat?


(Nog) niet in de webshop maar wel in de winkel, deze prachtige bollen van LangYarns: Jawoll Magic Degradé. En je kan er ook sokken van breien! Als het morgen zo druk wordt als vandaag, dan kom ik nooit meer aan die webshop toe, he?
(ieks, het gaat wat kriebelen: vrijdag weer beginnen met job2....)

Het patroon van deze prachtige deken is van The hat and I. Te koop op Ravelry of Etsy in het Engels.






dinsdag 27 september 2022

Boeken en zo

Het is donker, nat en koud. Even wennen na die lange zomer maar ik vind het best, zo. (alsof ik er iets over te zeggen zou hebben 😂) Vandaag dook ik de winkel in om daar weer wat orde te scheppen en ruimte te maken voor alle nieuwe dingen die binnenkomen. Het mislukte jammerlijk.... de winkel blijft te klein voor alles wat ik zou willen laten zien!

Deze tafel was ooit bedoeld om dingen te knippen. Stofjes, lintjes, een elastiekje. Verder zou je er ruimte hebben om bolletjes op te leggen om je favoriete kleurencombi te maken. Dat laatste kan nog wel, maar dan wel bovenop alle leuke patronenboeken die er liggen! Knippen doe ik tegenwoordig zoveel mogelijk in het Atelier achter de winkel. Niemand zit te wachten op een tweedelig kaft of een magazine met een hoekje af...


Vandaag maakte ik plaats voor een aantal vers-van-de-pers-boeken. Vorige week was ik op de vakbeurs waar veel werkstukken ook te zien waren. Wow! Ik zou aan alles tegelijk willen beginnen.... maar eerst aan deze deken uit het nieuwe boek van Mark Roseboom, Gallery:



Maar ook het prachtige kant-breiboek van Alexa Boonstra..... Nou ja, de boeken liggen in de winkel, je vindt ze ook terug in de webshop! Morgen is de winkel weer open vanaf 9 uur, tot dan?!
Ik duik toch nog maar even de winkek in, werk zát!



maandag 26 september 2022

Zeeuws hout

Het zit er bijna weer op, een weekje vrij is echt zo voorbij. Vandaag kwam ik al een beetje in de werk-stemming: ik gooide nog maar wat strengetjes in de pan. Volgende week gaan de strengen voor het  het verrassings-abonnement weer op de post...


Morgen duik ik de toko weer in. De winkel kan nog wel een opruim-rondje gebruiken. En er moet ook nog wat ruimte gemaakt worden voor nieuwe aanwinsten en bolletjes. Dat kan nog een flinke puzzel worden...


A.s. zaterdag is er ook weer van alles te doen in en rond Arnemuiden. 6 verschillende organisaties houden a.s. zaterdag een presentatiedag rondom het thema Zeeuw Hout Verbindt. Op 3 locaties kun je terecht voor uiteenlopende activiteiten en presentaties over de toepassingen van hout.


Je kunt terecht bij de Molen Nooitgedacht, de Scheepswerf en - even buiten ons dorp - de monumentale boerderij Oranjepolder.


Er is een uitgebreid programma op alle 3 locaties. Ik kan het je erg aanbevelen! Bij de molen haal ik met regelmaat mijn meel en brood/cake/taartmixen. Op de Werf hielden wij ooit de tentoonstelling van de Zeeuwse Visserstruien en op de Oranjepolder fotografeerden wij de labedissen voor de Landleven!







 



Natuurlijk zijn we dan ook de hele dag open voor warme labedissen, visserstruien en andere warme wolletjes. Ook de kerst-sokkenwol is weer op voorraad!




zaterdag 24 september 2022

Vrij!

Man, man, wat is het toch genieten van een weekje vrij! Het zijn de kleine dingen waar ik enorm van geniet want echt op vakantie zijn we niet. De krant echt eens lezen, warme koffie - én een warm tweede bakkie - boodschappen doen midden op de dag, op het gemakje naar je kapper, géén wekker, een vrije zaterdag en morgen nóg een vrije zondag. 

Niet dat ik helemaal niets doe, he? Ik wil alles waar ik het afgelopen jaar niet aan toe ben gekomen in één week proppen. Gedoemd tot mislukken, uiteraard. Ik trapte de week af met - jawel - een bezoekje aan de vakbeurs. Met collega en vriendin Jeannette is het gewoon een dagje uit, met met z'n tweeën zie je altijd meer dan alleen.


De eerste bestellingen druppelen al binnen en volgende week is de winkel nog beter gevuld dan anders 😁. Dinsdag was het puinruimen thuis (aarrgghhh.... een vriezer ontdooien!). Maar ook dat was niet verkeerd, want géén storende winkelbel, geen telefoon en de mailbox kon wachten tot later. En ik keek voor het eerst sinds jaren eens live naar de troonrede. Ik weet niet of ik daar goed aan deed....


Woensdag besloot ik af te reizen naar Zwolle. Eindelijk een keer langs kindlief zonder haast. Het was een belevenis op zich. Voor het gemak ging ik met de trein. De reis van ruim 3,5 uur maakte dat ik me aan het eind stokoud voelde. Van alle reizigers die ik zag had ik de moeder kunnen zijn 😂, tot aan Utrecht zag ik niemand die in de vorige eeuw geboren was. Zaten er vroeger nog wel eens wat ouderen in de trein, tegenwoordig ben je een bijzonderheid. Zeker als je dan ook nog je breiwerk oppakt...


Ik werd zelfs stiekem gefotografeerd door een studentje, die vast naar zijn moeder appte dat ik hetzelfde deed als zijn oma vroeger! Het kon de pret niet drukken. Gelukkig stapte er in Amersfoort iemand in de trein met kraaienpootjes. Grijze haren is niet meer van deze tijd natuurlijk, maar de onvermijdelijke  rimpeltjes deden vermoeden dat deze dame van mijn leeftijd was. 

Eenmaal in Zwolle voelde ik mij niet jonger worden. Wat een jonge mensen overal! Ik ging weer terug in de tijd toen ik met Miriam in haar studentenkamer kwam. Whaaa, is dat bij mij echt al 30 jaar geleden? Het kriebelde wat toen ik de aangekoekte borden en pannen op het oeroude aanrechtje zag staan "Nee mam, dat is niet van mij - laat het staan". We gingen de hort op in Zwolle:


Zwolle is echt een hele leuke stad. Gemoedelijk, een beetje provinciaal zoals Middelburg (eeh, ik blijf een provinciaaltje pur sang, he?) maar groter en nog meer leuke pleintjes, winkeltjes en speciaalzaakjes. En die práchtige boekwinkel waar ik altijd even naar binnen moet!



We hadden heerlijk najaarsweer en genoten volop van deze leuke stad en elkaar. 


En deze vrije zaterdag spendeerde ik aan wat ik het allerliefste doe: ik gooide - met alle tijd van de wereld - weer wat strengen in de pan en genoot van het resultaat.



En kijk, dit soort dingen: daar komt het gewoon nooit van. Maar deze week dus wél!


En eindelijk maakte ik een Instagram-account aan. Nóg vluchtiger dan Facebook maar het schijnt er bij te horen als je je hoofd boven water wilt houden in deze tijd. We gaan het zien..... Véél plaatjes, weinig inhoud is mijn eerste indruk, maar ik moet een beetje bijblijven, he?! 
Deze grijze vrouw van middelbare leeftijd gaat de appelkruimeltaart uit de oven halen en de hele avond genieten van het vooruitzicht van nog een vrije zondag!













zaterdag 17 september 2022

Fly Away

Wat een week! De weersomslag - en misschien de aankondiging van een weekje winkel dicht - maakt dat Heel Holland Breit 😊. We sloten de week af met een bezoek van een heleboel Deense breisters en nu is het even pas op de plaats.

A.s. week is de winkel dus even gesloten. We gaan niet op vakantie maar doen het lekker rustig aan (nou, ja - relatief gezien dan. Beursbezoek, langs kindlief in Zwolle, wat wol verven, kapper, hoortoestel, etc...), in elk geval met regelmaat warme koffie en weinig wekkers. 

Natuurlijk nog wel een handwerk-idee met zoveel mogelijkheden:

Foto's en patroon: Tin Can Knits

Dit dekentje heet Fly Away en door de kleurkeuze van je garen kun je zó veel kanten op. De basis is eenvoudig (maar daarin zit juist de kracht), de volgorde en de kleuren maken zoveel variaties mogelijk. 
Het patroon is in het Engels en te koop via Ravelry of rechtstreeks via de webshop van Tin Can Knits.
Elk soort garen kun je gebruiken!

Tin Can Knits

Tin Can Knits

Ik hou het heel even voor gezien! De winkel is gesloten tot en met dinsdag 27 september.