Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 4 oktober 2023

Zo begon het...

Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat het al 25 jaar geleden is dat we met onze - stenen - winkel zijn gestart. Anderhalf jaar ervoor had Ali zich al bij de Kamer van Koophandel ingeschreven. Hij werkte thuis op zolder, repareerde kleding, naaide gordijnen en van lieverlee kwam er steeds meer bij "kan je dat ook?". Niet kunnen komt in Ali's woordenboek niet voor, dus stond er opeens een grote fauteuil in onze huiskamer die gestoffeerd moest worden. Met succes... maar de spijkertjes en nageltjes lagen verspreid tussen de bank en de eettafel. Ik werkte nog fulltime als wijkverpleegkundige. Toen onze Daniël 5 maanden oud was, werd ons gevraagd om de stoffenwinkel op de Markt over te nemen. Ik had 0,0 ervaring (zeg maar -10) als ondernemer. Ali wel maar het gaat in Iran wel net effe anders als hier. Bovendien zat de bank niet bepaald te springen bij het idee en geld heb je nodig als je je in zoiets stort.....


Maar met hulp, overredingskracht en vooral héél hard werken kregen we het toch voor elkaar. We verkleinden het winkeloppervlak om een atelier voor Ali te maken en aan de voorkant verkochten we stoffen, fournituren, gordijnen - en o ja, héél af en toe een bolletje katoen of acryl. 

We startten in de zomer van 1998 heel stilletjes. Het waren voor de vorige eigenaren verdrietige omstandigheden om te moeten stoppen en het was voor ons nogal een sprong in het diepe. Ik kan me nog herinneren dat de schaar waarmee ik de eerste meter stof knipte voor een klant trilde in mijn handen. 


Ik werkte in het begin nog 50% als wijkverpleegkundige, ondertussen volgde ik in de avonduren een cursus voor mijn ondernemersdiploma. Jawel, dat moest toen nog he? Ik kreeg toen al een hekel aan de administratie 😂. Thuis had ik een baby van 5 maanden en drie oudere kinderen van Ali. Ali werkte nog bij een ander naaiatelier en zo waren onze dagen gevuld. Toen Miriam werd geboren waagden we de volgende sprong: ik ging uit loondienst en we ging beiden 100% voor het bedrijf(je) van ons.

In die 25 jaar hebben we werkelijk van álles gedaan. Meubels stofferen, gordijnen naaien, inbakerdoeken maken, verkleedkleding voor kinderen naaien. We stoffeerden ooit een expeditie schip dat naar Spitsbergen vertrok (in 2 weken moest alles af), we repareerden een cello-koffer, een kamelenzadel, trampolines, tenten, je kan het zo gek niet bedenken.




We namen wel eens wat over van sluitende winkels, zoals deze knoopjeswand. Een prachtig gezicht, het leverde natuurlijk niet veel op 😂............


Maar de productie van de inbakerdoeken werd verhuisd naar Verwegistan waar het goedkoper genaaid kon worden, onze mooie verkleedkleding van katoen kon niet meer concurreren met Ali-express en zo waren we steeds op zoek naar nieuwe bronnen van inkomsten. 

In maart 2011 begon ik via Zeelandnet te bloggen over handwerken. De belangstelling voor haken en breien begon toen al wat toe te nemen maar wie kwam er ooit in Arnemuiden en wie wist dat ik leuke ideeën had. Bovendien kon ik het ook niet allemaal zelf maken (nog steeds niet!). Omdat het bereik via de blogs van Zeelandnet nogal beperkt was begon in in 2012 hier, op blogspot. Bedenk dat Facebook nog niet bestond of niet werd gebruikt, Instagram idem dito. Iedereen ontdekte net dat je op het internet ideeën kon opdoen maar het was nogal een jungle.... als je nu zoekt op "haken", dan kom je wel bij handwerken uit maar in 2012 kreeg je vishaken te zien!!


Het blog werd enorm goed bekeken, er waren tijden dat er 10.000 lezers per dag keken. Dat is inmiddels wel voorbij, ik ben bepaald niet meer de enige die wat te zeggen heeft over haken en breien en Facebook, Instagram en Tiktok hebben inmiddels hun intrede gedaan. Verhaaltjes als deze worden niet meer zoveel gelezen, de plaatjes, likes en 💗 hebben het overgenomen.

Hoogtepunten in de wolwinkel waren absoluut alle projecten rondom de Visserstruien. De fotoshoots, de modeshow, de tentoonstelling, de meebreideken, het boek, de uitstapjes naar Hastings en Viana do Castello en nog zoveel meer. Die reis is nog lang niet klaar.....!


 

Niet te vergeten alle leuke ontmoetingen, de Breiclub-avonden en de 5 Brei- en Haakfestivals
Pfftt..... het wordt een lang verhaal he? Ik ga het kort houden!

Inmiddels is Ali 69 - maar nog niet met pensioen - en ik besloot 3½ jaar geleden voor iets meer zekerheid te gaan (van passie en enthousiasme kun je helaas niet leven) en ging na 20 jaar zelfstandigheid toch weer 3 dagen in het verpleeghuis werken. Inmiddels zijn we dus 25 jaar verder........ pffftttt...... voorbij gevlogen!


Wij blijven nog wel even doorgaan (ik beloof niet dat het nog 25 jaar zal zijn hoor!). We genieten nog elke dag van het werk in onze winkel!

Morgen zijn we weer present (en vrijdag ben ik er ook zelf de hele dag). Ik ga snel nog wat goodiebags klaarzetten ....... tot morgen?










19 opmerkingen:

  1. Lieve Jeanet, ik lees verhaaltjes als deze juist heel erg graag binnen de jungle van Internet en hoop daarom dat je hier nog heel erg lang mee doorgaat. Je maakt er veel mensen blij mee.
    Van harte gefeliciteerd met jullie jubileum

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een super mooi blog om te lezen. Ik wens jullie nog heel veel mooie jaren samen en zolang jullie willen plezier in werk en winkel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi verteld zeg. Ik kom graag in jullie winkel. We krijgen altijd goede adviezen en ook tijd om te snuffelen. Dankjewel daarvoor. Hopelijk gaan jullie nog even door, want we kunnen zo’n wolhalla niet missen👍🧶🧶🧶 Gr Conny Franken

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een fantastisch verhaal over durf, moed en héél hard werken! Petje af.....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geweldig om he verhaal te lezen! Samen nog heel veel succes gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk om het te lezen. Hoe jullie zijn begonnen tot nu toe in een vogelvlucht. Hopelijk kunnen jullie nog lang doorgaan hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat mooi om jullie verhaal te lezen. Ik volgde je al van toen je naast de wol ook nog wat laatste verkleedkleren verkocht. Jullie zijn echte doorzetters. Gefeliciteerd met dit mooie jubileum.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wat een levensverhaal tot nu toe......ik hoop dat jullie nog lang in goede gezondheit en met plezier verder kunnen "breien"aan jullie verhaal....wat mij betreft,,ik geniet in oostenrijk van je blogs,je prachtige wolletjes en haal er enorm veel inspiratie uit !! dank je wel !!!!(en mocht je ooit tijd hebben op op vakantie te gaan naar oostenrijk ben je van harte welkom)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een indrukwekkend verhaal. Ik had geen idee van de voorgeschiedenis van je winkel. Zo tof wat jullie allemaal hebben gedaan! Ik wens je nog veel mooie jaren in jullie winkel!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een verhaal over jullie zaak. Nog veel gelukkige en gezonde jaren gewenst. Ik lees je blog altijd met plezier. Mijn complimenten om het zo lang vol te houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Van harte gefeliciteerd hoor met jullie jubileum!! Jammer dat ik niet in de buurt woon Met genoegen tijdens een vakantie jullie winkel bezocht!! Genieten van alle inspiratie en jullie creativiteit en vindingrijkheid in deze blog ! wens jullie persoonlijk en zakelijk alle goeds!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gefeliciteerd wat fijn dat jullie al zolang samen je mooie winkel hebben. Tijdens een vakantie heb ik het mogen bewonderen en na een advies een mooi wolletje en patroon kunnen kopen. Groeten Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gefeliciteerd met het jubileum, ik lees met plezier je blog en het sokkenwol abonnement is elke keer weer een hele leuke en aangename verrassing. Ik zou zeggen, gewoon doorgaan, je blog is een rustpuntje en een bron van ideeën.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Gefeliciteerd met jullie jubileum. Hoop dat jullie in goede gezondheid en met veel plezier nog jaren door kunnen gaan. Ben één keer in de winkel geweest en werd fijn geholpen door Ali. Jammer dat ik zover weg woon, anders kwam ik veel vaker. Geniet al jaren van je blog, mooie patronen, ideetjes en verhalen. Sterkte met de operatie binnenkort, dat het resultaat mag zijn wat jij ervan verwacht.
    Groet Merel

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Gefeliciteerd met jullie jubileum. Ik lees je blog altijd graag. Geweldig, al die ideeën en en inkijkje in jullie leven. Ik woon niet om de hoek, maar via de webshop bestel ik af en toe een fijn pakketje. Hopelijk ga je nog even door ❤️🧶🧶🧶Groetjes Jennifer

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Gefeliciteerd met dit jubileum. En met wat een enthousiasme vertel je over al die jaren. Fijn dat zoveel mensen reageren. Ook ik woon een eind weg , maar vind het leuk om in iedergeval 1x per jaar deuren te pakken om even te komen neuzen. Voel me dan net een kind in een snoepwi kel. Ben nu even uitgeschakeld maar hoop weer snel te kunnen haken en breien. Lieve groet uit Purmerend Wytske.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ps te snel Verzonden. Deuren moet de trein zijn😆😄😉

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hartelijk bedankt voor een fijne middag in het " paradijs "!!!! Gefeliciteerd met de jubileum, hopenlijk gaat het nog 25 jaaren veder!!!
    So schön in

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Dan ben ik blijkbaar in 2011 je blog gaan volgen, want dat las ik al toen het nog via zeelandnet ging. Van harte gefeliciteerd met de 25 jaar, ik wens jullie nog veel leuke en succesvolle jaren!

    BeantwoordenVerwijderen