Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 30 november 2019

Leeuwen-lappenpop

O, wat is dit weer een superleuk nieuw patroontje in de serie lappenpoppen van Sascha:



Voor deze stoere leeuw hebben we weer complete pakketjes gemaakt (garen plus patroon) die je terugvindt in de webshop


Wil je het losse patroon kopen? Dat kan via Ravelry of via Etsy
In de zomer van 2020 komt er weer een nieuw lappenpoppen-boekje uit van Sascha, ik kan niet wachten! Natuurlijk zijn de eerste 3 delen in deze serie nog steeds verkrijgbaar!




donderdag 28 november 2019

Borduurwerkje....

Verstand komt met de jaren......
Althans, zo zegt men.
De praktijk is weerbarstig!

Door het vele gestruin op het wijde web kom ik regelmatig ideeën tegen die ik zelf ook wel eens zou willen uitvoeren, maar dan net een beetje anders. Een paar maanden geleden vroeg ik Ali dus eens of hij bij de Praxis een bedplaat wilde kopen. De lieve man vraagt tegenwoordig maar niet meer waarom ik dat nodig heb maar gaat het braaf voor mij halen.


In de tussentijd zoek ik wat kruissteekpatroontjes op internet, ik tel de hokjes die de bedplank meet en het grote passen en meten gaat beginnen. In de wolvakken kies ik kleuren uit die bij mijn projectje passen en ik begin optimistisch aan mij borduurseltje........


Goeie grutten, waar ben ik aan begonnen?

Ik moet eerst maar eens uitproberen hoeveel draden wol ik moest nemen om een beetje gevuld effect te krijgen (4 draden bleek het mooist). En ik heb van te voren natuurlijk echt niet bedacht dat je echt elke steek van voren naar achter en vice versa moet insteken. Een lapje borduurstof buigt net even wat makkelijker dan een bedplank..... en ik ben linkshandig, dus de kruisjes vallen precies de andere kant op dan bij rechtshandigen dus even helpen is ook een dingetje...
Voor het garen koos ik de Amore 160 en de Clara van Borgo de' Pazzi. Dat zijn mooie gemêleerde kleuren, niet te hard qua kleur en met met een beetje verweerd effect. Prima voor dit project. 


Ai, wat is dit idee slecht voor je rug en voor je knieen... Maar als het eerste vogeltje erop zit word ik toch wel enthousiast. Niet als ik er met mijn neus bovenop zit, dan slaat de twijfel enorm toe. Waar ben ik aan begonnen? En als één vogeltje zolang duurt en de plank is 2 x 1 meter.......


..........dan moet er nog héél veel! En ik mag dan wel 2 teltekeningen hebben maar daar moet heel veel in aangepast worden wil dat op het bord een beetje tot een geheel worden. Arrrrgghhh......... en de tijd dringt want morgen is het Winterfair!


En dan nog een dingetje, besef ik halverwege. Eigenlijk weet ik niet of ik die plank wel in de etalage kan krijgen - dat levert uiteraard een extra opvliegertje op! Zo'n 2 weken ben ik er mee bezig geweest, in alle vrije en vooral late uurtjes. 

Afijn, stress werkt meestal wel aardig goed bij mij - ik word dan best productief! Dus...... wie een dezer dagen eens in de etalage kijkt kan mijn borduurwerkje bekijken 😉. Vinden jullie het wat?


Vanavond is het breiclub, we zijn er tot half 10. Morgen zijn we de hele dag open van 9 - 21.00 uur. De Winterfair begint om 15.00. Iedereen van harte welkom!



Voor wie van Roodborstjes houdt maar dit projectje net te veel van het goede vindt: dit is een leuk kussen:


Het patroon is te koop op Ravelry



dinsdag 26 november 2019

Snel klaar

Het heerlijk avondje komt al best dichtbij. Misschien had je je voorgenomen om voor iedereen iets zelf te maken en krijg je nu wat stress nu de datum wat dichterbij komt...

Maar met een snel-klaar-garen kun je in een mum van tijd - met groot effect - iets leuks breien!


De kleuren Bibi zijn net weer bijgevuld en de voorraad in de webshop bijgewerkt. Op naalden 10 of 12 ben je zó klaar!


Bij je bestelling krijg je een patroon van bovenstaande sjaal én van een kol. Voor allebei heb je maar 1 streng Bibi nodig. Lekker, grote stappen - gauw thuis!



Ondertussen heb ik mijn eigen stress-projectje gecreëerd 😁! Maar dat gaat goed komen, vrijdag in de etalage........


******

Let op! Morgen zijn we een dagje gesloten, donderdag weer open!







maandag 25 november 2019

Bijzondere openingstijden!

Deze week is een week met andere openingstijden! Ik zet ze even op een rijtje:


Dinsdag zijn we gewoon open van 9.00 - 17.00 uur
Woensdag zijn we de hele dag gesloten i.v.m. Dankdag
Donderdag zijn we open van 9.00 - 17.00 uur én is er 's avonds weer brei- en haakclub!
Vrijdag is het Winterfair en zijn we open van 9.00 - 21.00 uur, je kunt alles nog eens hier nalezen.
Zaterdag zijn we open van 9.00 - 16.uur.

Tijd genoeg dus om lekker te struinen voor een heerlijk winterprojectje, dat ene cadeautje of een cadeaubon (als je het zelf niet zo goed weet).



zondag 24 november 2019

Clara

Soms loopt de dag (of dagen) helemaal anders dan ik had verwacht of gepland. Dan komt het bloggen wel eens in de knel. Het is dus een latertje vandaag! (aan de hoeveelheid ideeën ligt het natuurlijk niet. Ik kan wel 6 blogs vullen met dingen die ik wil doorgeven of laten zien...)

Dit schattige hertje Clara bijvoorbeeld. Een Engelstalig patroon dat de "komende week" nog gratis is te downloaden via Ravelry (wanneer die week eindigt weet ik niet, dus wacht niet te lang met downloaden en opslaan). Uiteraard zal het patroon later wel te koop aangeboden worden.


Wat een schatje! Het truitje zit vast aan de pop, die in het rond gebreid wordt. 


Foto's en patroon: Ravelry - Clara the Fawn (Rachel Borello Carroll)

Fijn weekend!




vrijdag 22 november 2019

Winterfair Arnemuiden 2019

Volgende week vrijdag is het weer zover (natuurlijk hebben jullie de datum al lang in de agenda staan): onze jaarlijkse Winterfair! 


Er is dit jaar écht veel werk verricht om het nog gezelliger te maken. Natuurlijk kun je struinen tussen verschillende kramen met lekkers en moois. Maar stap zeker ook eens binnen bij de winkeliers!
Juist daar vind je die bijzondere dingen, one-of-a-kind, die extra service, het enthousiasme voor het product dat gemaakt of verkocht wordt. Het zijn die kleine winkeltjes die deze evenementen organiseren - net als de Sint-aankomst en de lampionnenoptocht. 

 

Zoals je op de aankondiging kunt zien is er vanaf 15.00 uur van alles te doen. Voor de kinderen is er een vossenjacht, maar je kunt ook genieten van een demonstratie IJssculptuur maken. En misschien hak je zelf wel een muntje uit het ijs.
In het dorp rijdt een wintertreintje en de Markt, Langstraat en Burg. Hackstraat zijn in winterse sferen gebracht. Bij Snaidero Keukens is er een kookdemonstratie waar je zo binnen kunt lopen, bovendien vind je daar ook een heleboel Oldtimers!



Bij Sjokadoo haal je gelijk je heerlijke winterthee, dat ene, bijzondere Kerstcadeautje of je ploft even neer voor een warm bakje koffie.
Bij onze buurman scoor je zijn met Goud bekroonde banketstaaf of die andere lokale lekkernijen:


 

Die andere buurman, Slager Jaco Wisse heeft ook het nodige lekkers! (weet je ondertussen wel op wat een gevaarlijke plek wij wonen!)


De ondernemers bieden deze dag gratis erwtensoep aan!

Afbeeldingsresultaat voor erwtensoep

Ik kan nog wel even doorgaan, het beste is om deze dag gewoon zelf even te komen. Je kunt altijd even naar het museum dat ook open is, genieten van optredens in de tent op de Markt en je wordt verwelkomd door enthousiaste figuranten die zorgen voor een prima sfeer.




Natuurlijk zijn we die dag ook van de partij. Je kunt bij ons aanschuiven met je brei- en haakwerkje - de koffie staat klaar. Wil je bij ons die leuke engeltjes haken? Wij leggen de haaknaalden en het garen voor je klaar en schuif gezellig aan. 




Ik heb gauw nog een ambitieus etalage-projectje bedacht....... tijdsdruk werkt altijd prima bij mij 😁!
(elk jaar hetzelfde.....)





donderdag 21 november 2019

Feestelijk

Terwijl het buiten grauw en koud is, heb ik vanmorgen al weer zonnige zomerdraadjes uitgezocht 😳! Natuurlijk duurt het nog even voor die in de winkel arriveren, voorlopig is het nog dikke-draden-weer. En ook een beetje glamour met de December-maand voor de boeg.


Berniolie ontwierp voor Durable deze prachtige pelerine - zo eentje die Koningin Máxima droeg tijdens Prinsjesdag. Deze is gebreid met Durable Glam (bij ons verkrijgbaar in de winkel) maar uiteraard is er ook een ander garen mogelijk als je niet zo van glitter en glamour houdt.
Het gratis patroon vind je op de website van Durable.





dinsdag 19 november 2019

Engeltjes

Heb je nog een zak met restjes katoen? Dan is zijn deze schattige Engeltjes iets voor  jou!


Atty publiceerde zojuist dit gratis patroontje op haar blog. In het Engels maar met heel veel foto's zodat het voor iedereen te volgen is. Ook voor beginners is dit een leuk patroontje!


Je kunt de engeltjes ook nog verstevigen met textielverharder (bijv. paverpol o.i.d.) , dan worden ze weer en wind-bestendig en kun je ze ook buiten gebruiken.


Foto's en patroon: Atty's.


En als je restjes op zijn, dan vul je ze toch weer bij? 




maandag 18 november 2019

Row row row........

Row, row, row your boat
Gently down the stream
Merrily merrily, merrily, merrily
Life is but a dream


Op zoek naar een stoer dekentje voor een lief baby'tje? Dit dekentje brei je vol bootjes! Maak 'm van bijvoorbeeld heerlijk zachte merino (dat je tegenwoordig gewoon wassen kan in de wasmachine).
We hebben allerlei kleuren op voorraad. Je kunt het dekentje eenvoudig aanpassen aan een afwijkende maat of naalden.


Het patroontje is te bestellen via Ravelry of Etsy (Engels). 




zaterdag 16 november 2019

Coole sokken

Gelukkig meldden zich gisteren én vanmorgen vroeg nog mensen voor Christel's workshop en was het zowel vanmorgen als vanmiddag volle bak!
Hoewel de meesten ervaren breisters waren werd er in de loop van de dag aardig wat gesteund en gekreund, geploeterd en  kwamen de meesten een hand te kort om alle draadjes en steekjes op de goede manier te breien. Dubbelbreien (met een onzichtbare opzet én een mooie zijkant) bleek een kunst apart maar na verloop van tijd kreeg iedereen het toch (min of meer) onder de knie.


Ik kan de workshops van Chrizknitz van harte aanbevelen! Christel geeft natuurlijk niet alleen bij ons workshops, op haar website staat een complete agenda. Misschien is er wel iets in jouw buurt (hoewel dat een rekbaar begrip is, want de deelnemers van vandaag hadden er soms 2 uur rijden opzitten om aanwezig te kunnen zijn!)

Voor het weekend heb ik nog een nieuwe uitdaging om door te geven. Sokken breien is weer helemaal hip. Heb je alle kleurtjes en inbrei-motiefjes al gebreid? Dan zijn deze sokken wellicht een nieuwe uitdaging:


Dit zij de Cool Soqs - een nieuw patroon van Wieke. Het is niet een patroon voor beginners maar als je al eerder sokken hebt gebreid kun je hier zeker je tanden in zetten. Je kunt het patroon kopen (Nederlands of Engels) via Ravelry.


Kies voor het kabelpatroon een effen garen, het zou zonde zijn als de mooie structuur weg zou vallen in te veel kleur.


Fijn weekend!




vrijdag 15 november 2019

Kort dag!

Ik weet het: het is onnoemelijk kort dag maar sinds vandaag regent het opeens annuleringen voor de workshop Dubbelbreien van morgenochtend en morgenmiddag. Deze superleuke workshop wordt gegeven door Christel Smallegange (die er een pittig eind voor komt rijden). Door allerlei omstandigheden komen er opeens een paar plekjes vrij op de morgen en de middag. Ik had een rijtje mensen op de wachtlijst maar helaas zijn die niet te bereiken op deze korte termijn.


Wie dus morgen nog zin heeft om een bere-interessante workshop te volgen die gegeven wordt door een kei in het breien dan kun je je nu nog opgeven via de webshop!!! (en geloof me: morgen is het ultiem brei-weer!)
Je kunt alle informatie ook hier teruglezen.

Afbeeldingsresultaat voor christel smallegange