Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 23 mei 2023

Back in Town!

We 're back in town! Na een heerlijke vakantieweek in Italië waarin het vooral fijn was om kindlief weer even te zien en te knuffelen. En natuurlijk hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat van de omgeving te zien. Miriam studeert een half jaar in Padova en dat was dus onze uitvalsbasis, een prachtige stad met een rijke geschiedenis. 


En uiteraard gingen we ook verder weg. Miriam is inmiddels aardig ingeburgerd in het plaatselijke openbaar vervoer 😅 en met de trein gingen we een dagje naar Verona. Wat een prachtige stad is dat ook! Een dag is natuurlijk echt veel te kort en we pikten wat hoogtepunten uit - en liepen daardoor zo'n 15 kilometer.

 


Verona is mede bekend omdat Shakespeares Romeo en Juliet er zicht afspeelt. Natuurlijk bezochten we ook even Juliets huis en fotografeerden we even haar balkonnetje.


Dat niet altijd alles is wat het lijkt blijkt wel weer uit de volgende foto: op de kleine middeleeuwse binnenplaats waren we bepaald niet alleen. Veel ruimte voor een intieme, knusse liefdesverklaring is er niet echt - tenzij je van veel getuigen houdt:


Ik kreeg er gewoon een beetje de slappe lach van: een komen en gaan van kakelende mensen, groepen, schoolreisjes die allemaal een foto namen van het balkon. Daar waren we heel snel weg...

Natuurlijk raakten we in Italië verslingerd aan allerlei lekkernijen. De ijsjes, pizza's en pasta's, verse broodjes van de bakker op de hoek (het leek wel thuis), de heerlijke koffie! En we ontdekten op 100 meter van ons appartement een geweldig Perzisch restaurantje - Miriam had een Kebab Soltani wel gemist...


En ja, we gingen ook naar Venetië. Wat een belevenis! Maar ook daar ontzettende drukte. Deze dag was onze eerste zonnige dag. Gelukkig hebben we van de stortvloeden en overstromingen niets gemerkt (100 kilometer zuidelijker was het andere koek) maar we hebben wel regelmatig wat regen gehad. Echter niet in Venetië! 🌞


We bezochten bekende plekken, slenterden kilometers door de kleine straatjes en over de vele bruggetjes en vonden het wat bizar dat in de Gallerie dell'accademia dan weer bijna niemand was. We dronken onze duurste koffie ooit op de Giardini Ex Reali en genoten er met volle teugen van. Natuurlijk was een dag te kort...
Aan alles komt een eind, dus ook aan onze vakantie. We hebben er erg van genoten, het was heerlijk om kindlief weer even te zien maar gaan nu weer over tot de - drukke - orde van de dag!


Morgen is de winkel weer open van 9.00 - 17.00 uur, van harte welkom! De webwinkel is ook weer open en ik probeer z.s.m. de mailtjes te beantwoorden.

7 opmerkingen:

 1. Wat een mooie week! Vooral dat knuffen met je dochter, natuurlijk! Wat is Venetië duur, he?! Wij hebben daar ooit met de kids in het guldentijdperk 4 frisjes gedronken op een terrasje....brrr, bijna 40 gulden.
  Fijn dat jullie weer veilig thuis zijn! Groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantastisch, mooi verslag van een fijne en welverdiende vakantie! Leuk dat we even mogen meegenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn even meegenieten van jullie vakantie. Lekker van nagenieten en succes met weer in het gareel komen. Gr W

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat een heerlijke week hebben jullie gehad! Prachtig om zo even een beetje mee te kunnen kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk en levendig verslag. Zo te lezen zijn jullie er eens echt helemaal uit geweest. Dik verdiend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om te lezen dat jullie zo genoten hebben ... van het weerzien van jullie dochter en de mooie omgeving. Leuk om zo een beetje mee te genieten van Italië.

  BeantwoordenVerwijderen