Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************woensdag 22 januari 2020

Overal.......

Social Media is niet meer weg te denken uit ons leven. Ook niet in het handwerkwereldje, want waar je vroeger nog een patroon moest vinden in een tijdschrift of een patronenboek in de winkel, tegenwoordig vliegen de patronen je om de oren. Bijgestaan door filmpjes, tutorials, en raad-en-daad in verschillende Facebookgroepen en op Instagram of via Pinterest. Dan kan het wel eens voorkomen dat je bepaalde ideeën of patronen wel heel vaak ziet langskomen. Een ook kan het zijn dat je denkt: hé, dat heb ik toch al eens vaker gezien (en dat is niet goed of slecht, hoor! 😉).
Zo komt er tegenwoordig nogal eens een sjaal voorbij die me doet herinneren aan een blogpost van mij uit 2013 (!!!), iets met strepen, rijgen en ruitjes..... en ook ik bedacht het allemaal niet zelf.........én ook een link naar een gebreide variant! Minstens zo leuk!
Soms komen dingen gewoon een beetje uit een ouwe doos 😀 maar wist niemand meer waar die doos stond!


Lees die ouwe blogpost er nog maar eens op na, daar vind je alle links!

dinsdag 21 januari 2020

Miss Marple

Goeie grutten, wat is het vandaag koud en mistig. Dan realiseren we opeens dat het nog midden in de winter is en we best nog wat warmte nodig hebben. Ik breide onlangs deze o-zo-zachte Miss Marple sjaal van een bontgaren en een bijpassend draadje:


Het ontwerp is op Ravelry bekend als Miss Marple Scarf en ik blogde er al heel lang geleden over onder de naam Ascot-sjaaltje (ach, het beestje moet een naam hebben). 
Miss Marple is ontsproten aan het brein van Agatha Christie en die zie ik dit sjaaltje beslist wel dragen 😉 


Ik maakte dit keer een winterse variant, gebreid van 2 bollen DMC Samara en 1 bol Lang Yarns Faith. Het breien is niet moeilijk en op naalden 5 en 6 ben je zo klaar. Het bontgaren is zo heerlijk zacht, je blijft er aan voelen!Voor dit sjaaltje maakte ik 5 kleurencombinaties (zolang de voorraad strekt) en ik schreef het patroontje voor deze variant uit in het Nederlands - dit krijg je uiteraard bij je bestelling meegestuurd.
Je kunt de pakketjes hier terugvinden in onze webshop.
maandag 20 januari 2020

Restjes

Ik ben een fan van restjes. Totaal verkeerd als je probeert wol aan de man te brengen maar wat is er nu leuker dan zo'n restjesmand waar je prachtige kleine projectjes mee kan maken. Op mijn blog vind je onder het label restjes een heleboel voorbeelden en links. En dan deze snoezige popjes:


Deze Forest Friends zijn zo leuk, en met wat aanpassingen of andere kleuren maar je zo een nieuw knuffeldiertje! Het Engelse patroon koop je via Ravelry. De beschrijving is zowel voor rondbreien als voor "plat breien". Op zich maakt het niet uit wat voor dikte garen je gebruikt maar brei in elk geval op dunnere naalden dan op je etiketje staat aangegeven, zo komt de vulling niet door je breiwerk. 
Natuurlijk bepaalt de dikte van het garen de grootte van je popje. 
En als je toch je restjes-bak een beetje bij wil vullen, dan houd ik me van harte aanbevolen voor je volgende aankoop! 😉PS: kijk eens verder wat deze ontwerpster nog meer maakt! 
Hier het hele overzicht!
zaterdag 18 januari 2020

Zeg het met......letters.....

Soms kom ik iets tegen waarbij ik denk: "Waarom heb ik dat nou zelf niet bedacht?" 😉
Maar gelukkig hoef ik niet alles zelf te bedenken! Dit vind ik nou een leuk idee:Deze kussens zijn gehaakt met de tapestry-techniek en je kunt de letters kiezen die je wil in een mooi klassiek lettertype. Via Etsy kun je het patroon van de gewenst letters bestellen (of desnoods allemaal!). Maar je kunt in deze Etsy-shop ook terecht voor kussens met woorden of thema's. De patronen zijn in het Engels maar met schema's is dat geen probleem.


En de wol? Die hebben wij! 😁
Fijn weekend....

vrijdag 17 januari 2020

Analia-kol

Soms kijk ik mijn favorietenlijst op Ravelry nog eens na of ik snuffel op mijn Pinterest-borden en dan bedenk ik dat ik toch minstens 500 jaar moet worden om het allemaal te kunnen maken. Gaat 'm niet worden, vrees ik maar niets houd me tegen om de krenten uit de brei-pap aan jullie door te geven!


Zoals deze Analia-kol die ik vandaag tegenkwam op Raverly.  Het patroon is van Sweaterbabe, geschreven in het Engels maar voorzien van schema's. Je kunt het ook rechtstreeks op de website van Sweaterbabe kopen. Het patroon wisselt kabels en ajourpatronen af en de kol wordt dwars gebreid. Uiteraard kun je het patroon ook vaker herhalen en er een lange stola van maken. Of waarom geen prachtig kussen........?

Foto's en patroon: Analia-cowl Ravelry

Tracteer jezelf op een luxe draadje met zo'n mooi patroon, voor een kol heb je slechts zo'n 400 meter nodig!woensdag 15 januari 2020

Verkleedkleding

Zoals de meesten van jullie wel weten draaien we al een poosje mee in onze winkel (bijna 22 jaar al!). We hebben de meest uiteenlopende dingen gedaan om ons inkomen te verdienen, het wolkastje was de eerste jaren nog maar héél klein. Stofferen van kussens, maken en repareren van tenten, zeilen, hoezen, het herstellen en vermaken van gordijnen en kleding - dat doen we nog steeds maar we produceerden ook babyartikelen, inbakerdoeken, slabben en ander baby-textiel en nog veel meer. En jaren hadden wij een website met verkleedkleding voor kinderen die zich onderscheidde van het China-spul. Stevige verkleedkleren van katoen en andere sterke stoffen, goed in elkaar genaaid zodat ze tegen een stootje kunnen en gewassen kunnen worden. Wij ontwierpen deze verkleedkleren zelf, waren voortdurend op zoek naar goede katoenen stoffen en maakten deze kostuums in ons atelier of bij thuis-naaisters. Echt duizenden kostuums vonden hun wel naar scholen en kinderopvang, verkleedkisten en particulieren. Maar helaas, zoals het met veel dingen gaat was het produceren van deze kwaliteitsartikelen op kleine schaal niet meer rendabel (als drogisterijen en online boekverkopers ook verkleedkleding gaan verkopen is het snel gebeurd.....) en vorig jaar hebben we de website uit de lucht gehaald.


Maar we hebben echter nog wel een paar leuke kostuums over en vandaag ben ik bezig geweest om deze in een hoekje van de webshop te zetten. Alle verkleedkleding is leuk afgeprijsd.
Ben je op zoek naar een cadeautje voor je kind of kleinkind, neefje of nichtje? Dan is dit je kans, want op = echt op. 
Alle verkleedkleding kun je in de wasmachine wassen, alles is netjes gelockd en dubbel gestikt, gemaakt van stevige - veelal katoenen - stoffen. Het kan dus écht tegen een stootje, morsen en een avontuurtje. Wil je iets in de winkel ophalen? Dan is het slim om toch via de website te bestellen, dan ligt het voor je klaar.
(De komende dagen kunnen er nog wat kostuums bijkomen, ik heb nog niet alles op de website gezet)


dinsdag 14 januari 2020

Variaties

Vorige week schreef ik over de beperkingen van een webshop (zo ervaar ik dat soms). Over alternatieven en variaties die wel in de winkel zichtbaar zijn maar zo lastig weer te geven in een webshop. Nou, hier komt zo iets:

Vorig jaar breidde ik een variatie op het patroon Diezig. In plaats van Lace-garen nam ik een veel stoerder garen nl. Clara:Clara is een draad van Borgo de' Pazzi van wol met katoen en heeft een soort stone washed effect als je er mee breit (ik breidde op rondbreinaald 5 mm). Daarnaast gebruikte ik ook nog verschillende kleuren die ik onregelmatig wisselde zoals het me een beetje uitkwam. Daardoor valt het gaatjes patroon iets minder op, tenslotte wint kleur het altijd van patroon. Door de halve maan-vorm is deze omslagdoek heerlijk dragen, hij blijft ook gewoon los op de schouders zitten.


Voor deze variant gebruikte ik 8 bollen Clara: 4 jeansblauw, 3 donkerblauw en 1 accentkleur oranje. Maar je kunt dus variëren naar hartenlust (en je kunt je sjaal/omslagdoek zo groot maken als je wilt) Hieronder zie je een beetje hoe ik de kleuren heb verdeeld.
Je vindt het garen Clara hier in onze webshop. Schrijf bij de opmerkingen "Diezig" en ik voeg dit patroontje bij je bestelling.


Deze variant van Diezig lijkt dus helemaal niet meer op het origineel! Dat was een kant-achtig sjaaltje:


Deze werd gemaakt van een luchtige o-zo-zachte Alpaca, zoals de Lamana Piura Arte. Van dit garen heb je maar 2 strengetjes nodig voor deze Diezig.


Of ga je voor deze pure versie van Linnen (3 bollen Borgo de' Pazzi Lino Melange). En niets houdt je tegen om ook daar kleurvariaties te kiezen!


Of ga je voor Chique?
Nog stééds hetzelfde patroon, he?!
Maar nu met 3 bollen mohair!


En om de verwarring compleet te maken........
Dit is patroon "Dansen aan Zee"
Zelfde vorm, iets moeilijker om te breien.
Mogelijk met dezelfde garenvariaties......Snappen jullie mijn dilemma? 😉😉 Dus......... (en dan zijn er nog wel -tig mogelijkheden he?!)
Maak dus je keuze in garen en kleur. Bij elke variant hierboven heb ik geschreven hoeveel je nodig hebt. Vermeld op het bestelformulier welk patroon je er gratis bij wilt ontvangen (Diezig of Dansen aan Zee).
Wil je de patronen los kopen? Dat kan hier En wil je gewoon bolletjes naast elkaar leggen en voelen? Kom dan maar even langs!


maandag 13 januari 2020

Beenwarmers

Het is zover: de grote administratie-klus ligt er weer. En ik verzon vandaag weer van alles om er maar niet aan te moeten beginnen. Opeens hadden al die vreselijke huishoudelijke klusjes prioriteit, ik bedacht dat we vanavond een bewerkelijk stoofpotje moesten eten en ik had bijna de frituurpan een extra beurt gegeven om maar niet in de boeken te hoeven duiken. Struisvogelgedrag eerste klas, weer. Je zou denken dat je met de jaren leert, he? Welnee.......

Maar ik schopte mezelf figuurlijk achter de computer (nee, niet letterlijk want zo lenig ben ik niet) en ik beet mezelf in de cijfers. Ugh! Elk half uurtje mocht ik een paar naaldjes breien - als "beloning"!


En nu "mag" ik nog even bloggen voor ik er nog een uurtje tegenaan ga!

Op Ravelry zag ik deze prachtige beenwarmers - Nutberries Warmers van Rosemary Hill


(foto's en patroon Ravelry)

Je kunt het Engelse patroon kopen via Ravelry. Maar misschien ben je niet zo bedreven in Engelse termen? Ik zocht even terug op mijn eigen blog en vond deze beenwarmers terug die Ans maakte voor Miriam:


Je vindt het blogbericht hier terug (met de vertaling). Het patroon is gratis te downloaden via Ravelry. Ans breide met een dubbele draad 4-draads sokkengaren (100 gram). Dus dit is zéker ook een patroontje dat je kunt gebruiken voor een streng handgeverfd (sokken)garen! Heb je je al aangemeld voor ons Verrassingsabonnement? Je leest er hier alles over. (ooh, ik had natuurlijk ook gewoon kunnen gaan verven vandaag, in plaats van de boekhouding!)


Afijn, de beloning zit er weer op - aan de slag......


zaterdag 11 januari 2020

Beperkingen

Ruim 2 jaar geleden kwam het er eindelijk van om een webshop in de lucht te gooien. Ik heb daar heel lang tegenaan gehikt (digibeet als ik ben, geef mij maar een paar breinaalden) maar ik ben achteraf wel blij dat ik daar de tijd en energie in heb gestoken. Voor die tijd stuurde ik - vaak naar aanleiding van blogberichten - ook veel pakketjes naar lezers en de communicatie ging dan vooral per mail en telefoon.


We zijn nu 2 jaar verder en er is ondertussen al heel veel in deze webshop geplaatst. Het gebruikersgemak voor klanten en voor mij is super máár ik ben me ook erg bewust van alle beperkingen. Dat komt vooral omdat ik de stenen toko in mijn uppie moet draaien (en ik geen mega-magazijn met -tig medewerkers heb):  natuurlijk gaan er dagelijks bolletjes over de toonbank gaan en dan is er soms wel eens iets op - ook in de webshop. Een webshop suggereert echter - in mijn beleving althans - dat iets altijd op voorraad is. Helaas, dat is in een kleine handwerkwinkel als de mijne gewoon niet mogelijk. We hebben niet álle kleuren van álle garens van álle merken in gróte hoeveelheden in een pakhuis liggen....... (zou het wel willen hoor).


Daarom heb ik láng niet alle draadjes die in onze winkel verkocht worden in de webshop gezet. Niet te doen voor mij alleen. Maar wat wel erg fijn werkt zijn de pakketten, de zeeuwse patronen/pakketten, de workshops, de CAL-pakketten en abonnementjes. Overigens heb ik vaak héle geduldige klanten die het vaak absoluut niet erg vinden om heel even te wachten tot een bestelling geleverd is.

Een andere grote beperking die ik ervaar van een webshop zijn "de alternatieven". Want al die prachtige projectjes die ik laat zien op mijn blog en in de webshop kun je van zóveel verschillende garens maken. En ik hou er zo van om iedereen goed te informeren. Hou je van katoen of liever wol? Wil je er een streepje door of een mohair-draadje erbij? Is blauw net op maar val je toch opeens voor roestbruin? Combineer je graag kleuren of garens? In de stenen winkel kan het állemaal. Je kan voelen, mixen en sorteren, kasten leeghalen voor die éne kleurencombinatie (dat mag bij ons 😉), dát bolletje erbij of juist eraf? Je kan dure en goedkope alternatieven zoeken en misschien kom je juist wel met heel iets anders thuis. Nou ja, je snapt het wel: dat zoeken naar dat ene draadje voor die klant - dat maakt dat ik mijn werk zo leuk vind. In de webshop kan ik die adviezen en alternatieven vaak niet laten zien.

Toch ga ik het uiteraard niet redden met alleen een stenen winkel in een verre uithoek van Nederland, ik ben maar wat blij met jullie online bestellingen. Maar zullen we afspreken dat je gewoon even contact opneemt als je alternatieven zoekt? Een ander kleurtje, een ander draadje? Wie weet kan ik je van dienst zijn!


Deze week had ik een paar keer een vraag over dit leuke damesvest in het Arnemuidse slangen-motief (van de visserstruien). Misschien dat het ergens in een Facebookgroep is opgedoken of op een breiclubje is bekeken? Dit vest is gebreid van Scheepjes Softfun (wat in héél veel kleuren leverbaar is, en nee - ik heb niet altijd álle kleuren in grote hoeveelheid direct op voorraad). Máár hou je meer van wol? Merino? Of een 6-draads sokkenwolletje? Of ga je voor klassiek met bijv. Rowan Felted Tweed? Het kan allemaal! De pakketten vind je terug in onze webshop. Wil je een ander garen? Bel, mail of kom even langs 😊.....Fijn weekend allemaal!


vrijdag 10 januari 2020

Binnen.....

Ik weet niet hoe het jullie verging vandaag maar ik was écht blij dat het zonnetje weer een beetje tevoorschijn kwam - zij het met wat tussenpozen. Gisteren vond ik het zóóó verschrikkelijk somber, zo donker. De grijze, grauwe wolken leken zo laag te hangen dat ik ze bijna kon aanraken. Nergens een sprankje licht of een gaatje in het wolkendek. Voor mijn gevoel bleef het de hele dag schemeren. En dan een temperatuur die helemaal niet bij januari past. Nee, dan vandaag! Een wisseling van zon en regen, soms helder blauwe luchten, openheid en gelukkig niet meer zo klef warm. Opeens kon ik om 5 uur toen ik de winkel sloot wél zien dat de dagen langzaam lengen.

Voorlopig is de winter echter nog niet voorbij, we zullen nog de nodige uren binnen vertoeven. Nu alle kerst-toestanden weer opgeborgen zijn (hoera!) voor een jaar is er weer letterlijk ruimte om wat moois te maken voor binnen. Ilse haakte voor mij deze wandhanger:


Met het leuke Bibi-garen van Borgo de' Pazzi en een ring (eigenlijk doet te grootte er niet eens zo toe) maak je deze wanddecoratie in een handomdraai. Het garen heeft een bijzonder effect door de gekleurde noppen in de draad. De uitgebreide beschrijving staat in het Wintermagazine Let's get Warm & Woolly. In dit magazine vind je nog meer ideeën voor in je interieur, maar ook haak- en breipatronen van truien, vesten en sjaals. Een aanrader!


Zowel het magazine als het garen zijn verkrijgbaar in onze webshop en in de winkel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...