Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 30 april 2022

Tunisch & Zeeuws

In januari blogde ik over het originele deken-patroon van Marga. Het was een schot in de roos, want deze tunisch gehaakte deken lijkt écht veel op het Zeeuwse Schortenbont.


Ook deze deken logeert een poosje in de winkel, dus als je dit eens van dichtbij wilt bekijken ben je van harte welkom. De Zeeuwse handwerktas is er ook en zelfs de stoffen zijn weer goed op voorraad!


Nu kan ik me voorstellen dat een hele deken misschien iets te veel is van het goede, je moet aardig wat meters weghaken. Ben je toch weg van de motiefjes? Dan maak je gewoon je eigen toepassing, zoals deze pannenlappen van katoen! Jeannette stuurde me deze foto van haar pannenlappen van Catania. Door de tunische haaktechniek worden je pannenlappen lekker stevig.





Je kunt van de motiefjes ook kussens of een tas maken! Je kunt het patroon kopen bij Haken met Marga . Het patroon zelf is niet in onze winkel te koop, uiteraard wél alle materialen. Marga komt met al haar ontwerpen op ons Brei- en Haakfestival op 4 juni. Ben je van plan een pakket aan te schaffen op die dag? Dan is het slim om dit van te voren te reserveren! 

Heel fijn weekend!


donderdag 28 april 2022

Kant

Hoe heerlijk zo'n extra vrije dag maar de dag erna zijn we compleet ontregeld 😂. Morgen alweer vrijdag? Zo vliegen de weken wel heel snel voorbij. Ik begin langzamerhand wat kriebels te voelen, eerlijk gezegd. Zo achter de schermen zijn we echt al druk bezig voor het Brei- en Haakfestival op 4 juni. Er komt nog aardig wat bij kijken maar zo langzamerhand gaat deze dag echt vorm krijgen - en het wordt weer zó leuk! De komende weken zal ik met regelmaal wat posten over mijn verf-escapades maar ik bewaar deze strengen ook een beetje voor die speciale dag. En natuurlijk ga ik jullie wel een beetje lekker maken 😁. Want het draadje van gisteren is droog en ik ben helemaal flabbergasted door de zachtheid en fluffiness van dit garen. Dit moet je gewoon even door je handen laten gaan... maar nu nog niet, he? Op 4 juni! 



Ondertussen druppelt hier wel van alles binnen, zo is de voorraad Muud-tassen ook weer aangevuld. Misschien een Moederdag-idee? Of kies je voor een cadeaubon en zoek je graag zelf wat uit? Dan kan uiteraard ook. Deze cadeaubonnen sturen wij ook natuurlijk ook op. 

Verder kwam deze week de nieuwe verzamelbundel Kant binnen van Sascha Blase. 


In dit boek zijn maar liefst 23 patronen uit Kant haken (2015) en Meer Kant haken (2017) gebundeld.
Daarbij vindt je natuurlijk de basisprincipes van haken en kant haken, duidelijke beschrijvingen én uitgetekende schema’s voor alle projecten. Van lief en romantisch tot strak en stoer. Van de mooiste patronen voor sjaals, tassen, woon- en kledingaccessoires tot schattige knuffels. Prachtige foto’s en een speelse vormgeving maken dit boek tot een must voor iedereen die van haken houdt.

Patronen:
-Zonneschijnsjaal
-Bourgondisch sjaaltje
-Wolkjescol
-Druifjessjaal
-Dromerige sjaal
-Blaadjessjaal
-Dennenappeltjessjaal
-Kantastisch tasje
-Elegante baret
-Zwierige poncho
-Kanten shopper
-Kantje, bandje of randje
-Stijlvolle poncho
-Polswarmers
-Zonnehoedje
-Kralentasje
-Sterrendoily
-Zigzagdeken
-Nostalgisch zeepzakje
-Romantische onderzetters
-Slinger
-Knuffelkantje
-Kanten konijntje

Je vindt het boek ook in onze webshop.

 

In onze winkel vind je al een paar items terug uit dit boek.



Morgenochtend ben ik zelf nog in de winkel, als mijn late dienst start neemt Ali de honneurs weer waar.
Zaterdag ben ik er weer zelf!

PS: ik ga nog héle mooie kant-draadjes verven.....






woensdag 27 april 2022

Koningsdag 2022

Wat kan "gewoon" toch bijzonder zijn! Om weer "gewoon" Koningsdag te kunnen vieren, wat een feestje! Ik vond het simpelweg genieten vandaag en ik heb eigenlijk niks bijzonders gedaan. Vroeg uit de veren, dat wel. Om maar zoveel uit een extra vrije dag te halen..


De vlaggen uit terwijl het reveil van de toren klinkt, al vroeg in de rij aansluiten voor Oranje tompoezen bij de bakker, even naar de optocht kijken, Wilhelmus zingen, hoera, hoera, hoera! 
Daarna even opwarmen met koffie en gebak en lekker keutelen in de tuin met op de achtergrond de geluiden van het oranjefeestje dichtbij. 


En natuurlijk nog wat strengetjes in de pan. Gisteren kwam een grote doos wol binnen en ik bleek een verkeerde bestelling te hebben gedaan: een draadje dat ik nog niet kende. Geen nood, dat vráágt om een experimentje - toch? 😊

Ik bleef wel in stijl vandaag met Monarch Orange en Royal Purple!





Terwijl de draadjes aan de waslijn weer volume kregen en droog werden geblazen, tuften we nog even naar de moestuin. In de polder was het ondanks de zon bere-koud! Niet dat het veel uitmaakte, het groeit en bloeit.

 



En nu maar even bijkomen en nagenieten. Morgen is de winkel weer open, van harte welkom!


zaterdag 23 april 2022

Kleurtjes

Een tijd geleden kwam de vertegenwoordiger van een wolmerk bij mij langs. Hij vroeg zich af waarom in Arnemuiden zoveel sokken werden gebreid....... ik begreep zijn vraag natuurlijk niet (de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat als ik afhankelijk zou zijn van enkel de klandizie uit ons dorp we 24 jaar geleden al failliet zouden zijn geweest 😂😂). Het bleek echter dat ik bijzonder veel sokkenwol verkoop in verhouding met andere draadjes. Nou, dat zou heel goed kunnen natuurlijk. Want ik ben fan. En brei en haak er lustig op los met sokkenwol. Visserstruien, sjaals, omslagdoeken, complete dekens en eh, ja -sokken!

Ook vandaag ging er weer heel wat sokkenwol over de toonbank. Al dan niet voor sokken 😉

Atie appte mij in corona-tijd naar aanleiding van dit blogbericht. Ze zocht een garen voor deze deken en liet het allemaal aan mij over wat ik zou opsturen, het zou wel goedkomen. Nou, dat is wel een grote blijk van vertrouwen! Vandaag kwam Atie sokkenwol uitzoeken voor een nieuw project - nu kan het weer - en nam gelijk haar deken mee:


Wat een plaatje, dit! Atie gebruikte vooral LangYarns Jawol en wat Regia 4-draads sokkenwol voor dit project. Uit haar tas kwam nóg een deken die ze maakte naar aanleiding van dit bericht. Ik vind het altijd fijn als mensen geïnspireerd raken door mijn blog. Ik zou het zelf allemaal willen maken maar dat gaat in 10 levens niet meer lukken... Beide patronen komen van de Deense Lise Franck


Voor deze deken gebruikte ze 6 verschillende kleuren van de Jawoll Magic en effen grijs om de banen aan elkaar te haken. Helemaal blij ben ik dat deze dekens een poosje in de winkel mogen logeren!


Nu gaat ze verder met weer ongeveer 50 kleurtjes, ik ben erg benieuwd naar het resultaat!
Dit was nog maar het begin van de dag... er ging nog een prachtig pakket voor de Zeeuwse Deken in groentinten over de toonbank (6-draads sokkenwol), mijn hoeveelheid handgeverfde strengetjes - ook sokkenwol! - zijn ook al gehalveerd, inclusief de Yarnmobs. En toen kreeg ik nog een foto van Annelies met deze lieve sokken van de Lang Jawoll Silk


Sokkenwol?
Ik ben fan!

Fijn weekend allemaal!


 


vrijdag 22 april 2022

Handig!

Gisterenavond hadden we weer een heerlijke, ontspannen Brei- en haakclubavond. Zó bijzonder dat dit weer "gewoon" kan en dat we de draad na 2 jaar weer zo makkelijk oppikken. Wat heb ik de gezelligheid en de inspiratie de afgelopen jaren gemist. Maar we halen het lekker in!

Dit bijvoorbeeld!


Manja haakte deze leuke project-tasjes. Ik vind ze zó leuk! De kleuren zijn in werkelijkheid nog mooier (de foto's werden gisterenavond bij lampenlicht gemaakt). Ze zijn eenvoudig te maken: je begint met een ketting van lossen ( = de onderkant) en je haakt vasten rondom - zo ga je naar boven. Je kunt het tasje zo breed en zo hoog maken als je wilt. Door in de achterste lussen van de vasten te haken worden de lijnen lekker strak. Je werkt het tasje af met een lusje en een leuke knoop.


Andere kleuren maken gelijk een heel ander tasje en je kunt eindeloos variëren met steekjes. Je kunt er projecttasjes voor je handwerkjes van maken maar uiteraard voor heel veel andere dingen. Ook heel erg leuk om weg te geven!
De tasjes zijn gehaakt met Catania-katoen, dit garen blijft prachtig, haakt fijn en pluist niet. In de winkel liggen alle kleuren. Deze heb ik niet in de webshop, maar als je wat nodig hebt, mag je altijd mailen!



donderdag 21 april 2022

Cadeau

De tijd vliegt op dit moment echt heel hard. Pasen is al weer voorbij en volgende week vieren we Koningsdag alweer! (Let op: we zijn dan gesloten, dus volgende week pas vanaf donderdag geopend). In deze tijd hoppen we van feestdag naar feestdag. En op zondag 8 mei is het ook nog eens Moederdag!

Misschien een ideetje wat al lang op je verlanglijstje staat? Een prachtige Muud-tas voor je projecten, je accessoires of gewoon als elke-dag-tas? Ik ben zelf echt fan geworden van deze prachtige tassen. In het gebruik worden ze alleen maar mooier!

Er staan heel wat tassen in onze winkel, maar niet altijd alles.
Dus heb je iets op je wensenlijstje, wacht dan niet te lang met bestellen. Ik heb dan nog tijd om het bij de leverancier te bestellen als het even niet meer in de winkel is. 


Je kunt alle items terugvinden in onze webshop waar je ook prijzen, maten en details terug kunt vinden.


















Vanavond is er weer breiclub in onze winkel van 19.30 - 21.30 uur.
Van harte welkom!

Morgenochtend ben ik nog present in de winkel, in de middag is Ali van de partij.
Zaterdag ben ik er uiteraard weer zelf.


woensdag 20 april 2022

Yarn mob

Wat is het toch lekker om in de zomer te verven! Zeker in combinatie met het onvolprezen centrifugetje 😁. Het droogt als een tierelier en vanmiddag kan ik ze wel van het rek halen. 



Naast een grotere keuken zou ik nu ook wel een grotere tuin willen .... 😂😂. 

Als ik aan het verven ben hou ik altijd een paar strengen apart om restjes verf weg te werken. Tussendoor veeg ik mijn handen/handschoenen er aan af, ik veeg wat gemorst vlekken of poeder weg en is gebruik het als poetslapje om bakken schoon te vegen. Soms gooi ik ze nog in een pannetje om de laatste kleur uit het water te trekken. Het zijn zogenaamde Yarn-mobs (een zwabber maar dan anders...) Onvoorspelbaar en uniek! 

Dit zijn mijn yarn mobs van gisteren:



 Soms zijn het echt de mooiste strengen...
Ik zou ze alleen nooit meer na kunnen maken!






dinsdag 19 april 2022

Relax!

Na een feestelijk en werkzaam weekend was het voor mij een soort van Weekend vandaag. Helemaal hetzelfde is het natuurlijk niet, want er lag nog wel het een en ander op mij te wachten. Een staartje administratie, een mega-was (alle studenten besloten dat ze wilden gaan zwemmen nu ze toch zo dicht bij zee waren, brrrrrrrrrr.......!), de handdoeken hebben het eerste strandzand te pakken. Maar vanmiddag was het tijd om te ontspannen: de verfpannen gingen aan! Ik heb de laatste weken weer héle slechte oren-dagen, het geruis is niet te harden en uren lang je eigen hartslag horen is ook niet heel prettig. Tijd voor iets leuks dus:



een experimentje.....

Hier word ik dan weer helemaal blij van! Vanavond nog een paar en dan ben ik helemaal zen....

Morgen is de winkel weer open van 9.00 - 17.00 uur, van harte welkom!