Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 18 september 2013

Volkswagen-busje

Héél af en toe zie je er nog wel eens eentje rijden: een volkswagenbusje. Zo'n busje wat doet denken aan vroeger toen het allemaal niet zó snel, zó groot en zó flitsend was. O, dan wordt je oud - als je nostalgisch gaat praten over een busje! :-)

Deze week zag ik op een creatief blog van die leuke toepassingen met deze Volkswagentjes. Maar ja, geen handwerk-idee, dus blogde ik er niet over. Tot ik dít tegenkwam:

Knitting Pattern - Knit a Campervan Egg Cosy (VW, Bus, Kombi, Microbus, Splitty, Splitscreen)

Zulke eierdopjes wil iedereen toch? Er is zelfs een patroon van te koop (Engels, maar met wat fantasie en goed kijken...) in deze Etsy-shop. En als je daar verder kijkt, dan zie je nog meer waar je om moet glimlachen:

Knitting Pattern - Knit a Bay Campervan Cushion based on the VW Bus (Kombi)

Knitting Pattern - Knit a Hot Water Bottle Cover Based on the VW (Volkswagen) Beetle / Bug

Een mooi aanleiding om die andere leuke volkswagen-toepassingen te laten zien. Ik vond ze op het blog van Sanna en Sania waar je nog meer foto's vind en een link (o, wat een leuk blog, ik hoop dat de boekjes nog eens vertaald worden!)


Wie wil er nou niet zo'n bed...


...waanzinnige balie!

VW-Bus-Toaster-1

Wie verzint het!
Maar dan met de eierdopjes erbij!

13 opmerkingen:

  1. Op onze camping in Frankrijk stond deze zomer een 'Volkswagen-busje-tent'. Ook zo leuk! Ik had even brutaal moeten zijn en een foto moeten nemen, maar dat durfde ik toch niet.
    Groetjes, Alyt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke eierdopjes! Die zijn ook super leuk om te maken voor de goedgemutste breicampagne!
    Ik blijf die busjes leuk vinden!

    Groetjes Leonie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk zeg.
    Dat bed is helemaal geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo knap gevonden, ook als sleutelhanger zou je de eierdopjes kunnen gebruiken denk ik :)
    Misschien eens uitproberen als ik nog een gaatje vind :)
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke blog! Daar wordt een mens blij van! Dankjewel, Jeanet, voor weer veel inspiratie!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oei, deze foto's laat ik thuis maar niet zien.
    Mijn mannen zijn gek op VW, ik zie me al eierdopje breien, haha.
    Wel erg leuke ideeën.

    Groetjes Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat een leuke dingen van de volkswagen heb het mijn schoonzoon het laten zien en moet er mee aan de slag dus op zoek naar de patroontjes
    hij is helemaal weg van volkswagen
    gr Joanne

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat ontzettend leuk , en om er een bed of balie van te maken je moet maar op het idee komen.Je ziet ze heel soms nog rijden , het zijn leuke wagens .

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mijn plaatselijke wolwinkel heeft ook een VW-busje als 'toonbank', maar dan in hun cafe: https://www.facebook.com/CafeAtWibblingWools?fref=ts Mijn partner en ik hebben er eentje, maar dan een model later (T25), die zijn ietsje groter maar nog steeds ontzettend leuk - net wat je zegt, niet zo snel, niet zo flitsend. Je gaat dan vanzelf genieten van de reis in plaats van zo snel mogelijk je bestemming te bereiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ha, wat leuk! Mijn broer had vroeger een vw-busje....leuke herinneringen!

    BeantwoordenVerwijderen