Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet. De winkel is gesloten van zondag 18 t/m dinsdag 27 september

donderdag 19 september 2013

Boomslang

"Mooi is niet altijd moeilijk!!" Wie wel eens bij mij in de winkel komt weet dat dat wel mijn lijfspreuk is. Soms wel natuurlijk, maar ik heb een voorliefde voor eenvoudige ontwerpen met een groot effect. Deze kol "Boomslang" hoort daar zeker bij!Dit ontwerp vond ik hier op Ravelry. Er is een link naar een gratis Engels of Duits patroon, maar dit is nog wel te vertalen :-) Je hebt nodig ca. 100 gram van elke kleur.

Zet 220 steken op met een lange rondbrenaald 3½ - 4 (stekenverhouding 20 steken per 10 cm), let op dat je de steken niet verdraait en ga rond breien: * 6 toeren recht. Verander van kleur en brei 6 toeren averecht* Dit herhaal je tot de wol op is of totdat je de kol groot genoeg vindt.

LET OP: in het voorbeeld is de kol 55 cm in doorsnee - persoonlijk vind ik dat best strak. Dus pas het aantal steken aan aan je wensen! Eerder blogde ik al eens over een dergelijke kol (maar dan enkel) hier, en zetten toen voor een enkele kol 150 steken op. Brei dus een proeflapje en bereken hoeveel steken je nodig hebt.

Het mooie effect van deze kol zijn de 2 contrasterende kleuren. Op Ravelry vind je meer voorbeelden van dit patroon met verschillende garens en kleuren, maar de mooiste vind ik toch met 2 kleuren.

Van 6spider6
5 opmerkingen: