Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik druk bezig ben met de voorbereidingen voor de Knit&Knot in Tilburg. Daarna is het herfstvakantie en dat betekent dat er wat wijzigingen zijn in de openingstijden:


Vrijdag open van 10.00 - 17.00 uur

Zaterdag 13 oktober gesloten

Dinsdag 16 oktober gesloten

Woensdag 17 oktober gesloten

Vanaf donderdag 18 oktober weer open volgens normale openingstijden!

donderdag 19 september 2013

Boomslang

"Mooi is niet altijd moeilijk!!" Wie wel eens bij mij in de winkel komt weet dat dat wel mijn lijfspreuk is. Soms wel natuurlijk, maar ik heb een voorliefde voor eenvoudige ontwerpen met een groot effect. Deze kol "Boomslang" hoort daar zeker bij!Dit ontwerp vond ik hier op Ravelry. Er is een link naar een gratis Engels of Duits patroon, maar dit is nog wel te vertalen :-) Je hebt nodig ca. 100 gram van elke kleur.

Zet 220 steken op met een lange rondbrenaald 3½ - 4 (stekenverhouding 20 steken per 10 cm), let op dat je de steken niet verdraait en ga rond breien: * 6 toeren recht. Verander van kleur en brei 6 toeren averecht* Dit herhaal je tot de wol op is of totdat je de kol groot genoeg vindt.

LET OP: in het voorbeeld is de kol 55 cm in doorsnee - persoonlijk vind ik dat best strak. Dus pas het aantal steken aan aan je wensen! Eerder blogde ik al eens over een dergelijke kol (maar dan enkel) hier, en zetten toen voor een enkele kol 150 steken op. Brei dus een proeflapje en bereken hoeveel steken je nodig hebt.

Het mooie effect van deze kol zijn de 2 contrasterende kleuren. Op Ravelry vind je meer voorbeelden van dit patroon met verschillende garens en kleuren, maar de mooiste vind ik toch met 2 kleuren.

Van 6spider6
5 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...