Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 21 september 2013

Krukje

Zaterdagmorgen, en wéér vroeg uit de veren. Zoonlief heeft een baantje, dochterlief moet korfballen, manlief gaat coachen bij de voetbal - het is nog drukker dan door-de-weeks :-)
En die volle dozen, niet uitgepakte wol riepen mij toch ook vanmorgen vroeg.....

Maar dat schept gelegenheid tot een vroeg blogje!
Deze zag ik voorbij vliegen op Pinterest (vooral niet aan dat digitale prikbord beginnen, ik word knettergek van al die mooie dingen die ik daar zie): Pimp je Ikea-kruk!


Van iets simpels maak je iets hips! Je kunt het idee en meer foto's hier op Ravelry terugvinden.

Meer inpsiratie nodig? Kijk eens hier Wood&Stool:Voor vierkante of rechthoekige krukjes is het niet zo heel moeilijk om zelf aan de slag te gaan, kwestie van vaak even opmeten en zonodig een extra randje stokjes eraan. Heb je een rond krukje, dan moet je wat meer puzzelen. Ik vond een beschrijving bij Karin aan de Haak. Maar omdat erl krukje weer anders is blijft het een kwestie van veel passen, af en toe uithalen en opnieuw proberen!


8 opmerkingen:

 1. Fijn weekend lieve Jeanet, en bedankt voor alle mooie dingen die je weer op je blog hebt geplaatst deze week, het "knettergek" worden van Pinterest dat herken ik wel.....:)

  Liefs Jann

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weet je, hetzelfde heb ik bij Ravelry. Ik mag van mezelf alleen nog als ik alleen (dus niet in gezelschap van anderen) koffie drink kijken........ Anders ben ik zo een hele dag aan het koekeloeren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat die pinterest betreft geef ik je helemaal gelijk. ik haal daar ook veel ideetjes weg en heb gewoon tijd te kort om ze allemaal ook uit te voeren en dan moet ik keuzes maken, en das lastig.
  Dit idee voor de ikea krukj vind ik helemaal top. Heb er ook zo een en nog wat andere kukken en daar ga ik dus voor aand e slag nu. Ziene r allemaal top uit zo. :) Fijn weekend, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Da's leuk! Dochterlief heeft geen krukje, maar zo'n grote krat op haar fiets, daar kan een hoesje ook prima overheen! MMm, kan ik ze ook waterdicht maken? bedankt Jeanet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit zit er heel bekend uit , in Roemenië doen ze dat met een stuk stof of gehaakte of gebreide lap op een oude kruk zodat die weer gebruikt kan worden en je kleding netjes blijft. leuk dat dat weer terug komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, ik heb een paar ideetjes gemist zie ik! Je bent bijna niet bij te houden Jeanet, zoals jij ons alsmaar nieuwe hele mooie leuke handwerkjes voorstelt! Zoveel ideeën, zo weinig tijd om ze allemaal uit te voeren :(
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeanet, wat weer een super idee. Zo'n Ikea trapje/kruk heb ik ook en hij zit altijd wat hard. Ik gebruik hem als bankje bij een weefgetouw. Ga nu dus een lekker zacht dekje maken.....dat ik nog nooit op dit idee gekomen ben...???? Fijne zondag; rustig aan.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat krukje heb ik ook. Nu klimt mijn kleine man er nog op om zijn handen te kunnen wassen, maar als hij wat groter is is het idd leuk om het op te pimpen.

  BeantwoordenVerwijderen