Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik druk bezig ben met de voorbereidingen voor de Knit&Knot in Tilburg. Daarna is het herfstvakantie en dat betekent dat er wat wijzigingen zijn in de openingstijden:


Vrijdag open van 10.00 - 17.00 uur

Zaterdag 13 oktober gesloten

Dinsdag 16 oktober gesloten

Woensdag 17 oktober gesloten

Vanaf donderdag 18 oktober weer open volgens normale openingstijden!

zaterdag 7 september 2013

Gehaakte kol van vrolijke sokkenwol

Ik ben dol op patroontjes met sokkenwol. Maar dan geen sokken :-)

Geweldig leuk is dan ook deze kol van de kleurige Trekking die ik al vaker heb laten zien. Deze foto kreeg ik toegestuurd door Mieke:


Gewoon een granny-stripe-kolletje met deze kleurige wol. Voor een smalle kol kun je 1 bol gebruiken, voor een iets bredere die je 2 keer rond je hals kun slaan heb je 2 bollen nodig. Leuk is ook de afwerking met het bolletjesband!

Voor de basis van een dubbele kol kijk je hier - voor de variant met granny squares in het midden kijk je bij de Herfstkol die ik vorig jaar haakte. Ik haak de sokkenwol meestal met nld 3½. Kijk bij het maken van een gehaakte kol altijd even of de lengte naar je wens is. Omdat iedereen een eigen hand van breien heeft, kan dat heel veel uitmaken!

Wil je toch liever sokken? Dan worden ze met deze wol supervrolijk! Kijk maar hier:


Mijn handen jeuken om die kol te gaan maken....

3 opmerkingen:

  1. Ja, ik maak ook van alles met sokkenwol en sokken... misschien als ik ooit eens meer tijd heb! Maar de kleuren zijn vaak prachtig. Ik ben gek op de sokkenwol van Garnstudio, hoewel het wel dun is. Ik vind je kol super! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die kol is dan iets wat ik misschien nog wel ga maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow, ik opteer toch liever voor de sokken, die kun je namelijk de hele dag dragen en er heerlijk vrolijk van worden, ik kan een kol niet de hele dag aan doen... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...