Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 14 september 2013

The Big Wave

Soppen jullie nog niet weg? Wat een water valt er naar beneden! Of je het wil of niet - we zitten gelijk in de Herfst. Ik kan nu wel weer ideetjes gaan opzoeken van wollige dingen, kollen, sjaals, en wanten (moest ik vorige week nog niet aan denken). Soms vind ik zulke bijzondere, zoals deze:


Ik vond ze hier. Het patroon kun je op Ravelry kopen (Engels)

Gebaseerd op "The Wave" van Hokusai:

Geweldig dat Kunst weer tot hele andere creativiteit inspireert!

Hier schreef ik er al eerder over!


De wanten zijn gebreid met nld. 2, dus sokkengaren is heel geschikt hier voor. Als je nu begint zijn ze af voor de eerste nachtvorst...... :-)

6 opmerkingen:

 1. Heel mooi Jeanet.
  Ik ben met de South Bay begonnen,wat een prachtig garen is dat,als ie klaar is kom ik hem persoonlijk laten zien in Arnemuiden,word dan met oud en nieuw,want dan ben ik er weer.

  groetjes Willie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn echt prachtig (en de andere wanten die je van dezelfde ontwerper ziet op Ravelry ook, zag ik). Ga je ze zelf ook maken? Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf Jeanet!! Alleen schijnt nu de zon weer, dus nog even geen handschoenen :-). Dat heb je zo in september, zomer en herfst dooreen.
  Groetjes, Nelleke
  PS heb bijna een lamme arm van het zijde-winden! 800 meter!!! Maar wat een schitterend garen :)))).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, ik vind ze helemaal prachtig!
  Was zelf ook al aan het snuffelen geslagen door het weer en heb gisteren stiekem al een kerstboekje gekocht om te gaan frutselen....sst, niet verder vertellen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen