Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


maandag 9 september 2013

Portemonneetje

Als je kinderen net leert breien, is het wel eens de vraag: Wát gaat het worden? Natuurlijk zijn proeflapjes nuttig, maar het is zo leuk als je eerste breiwerk ook echt wat wórdt! (Mijn eerste veel te strakke lapjes van uitgetrokken katoen gebreid op roestige kromme naalden werden niets dan lapjes. Had ik daar nou op gezweten, geploeterd en de gaten van in mijn vingers gekregen...?)

Dit is een idee:


Dit portemonneetje is nog iets "ingewikkelder" dan het er uitziet: het zijn 2 aparte klepjes die los van elkaar geopend kunnen worden. Maar zo moeilijk hoef je het de eerte keer niet te maken. Kies voor kinderen kleuren die ze leuk vinden - geen grijze, oude bolletjes uit de jaren '60 of '70. Dat stimuleert toch niet? Met een vrolijk gekleurd lapje aan de binnenkant ziet het er nog leuker uit!

Je vindt de Engelse uitleg van dit beursje gratis op Ravelry, maar voor zoiets heb je eigenlijk geen patroon nodig!


5 opmerkingen:

 1. Ik wil in een volgende textielworkshop de kinderen leren breien dus dit is een mooi idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. meid wat zoek/maak je toch verschrikkelijk veel leuke en mooie dingen.
  Ik kijk graag op je blog, en heb zelf een versie van de herfstsjaal gemaakt.
  Ik weet alleen niet hoe ik een foto naar je op kan sturen.
  Je kan ook kijken op mijn blog annekeadmiraal.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...