Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 24 september 2013

Schortenbontjes

Vorige week kwam er weer een nieuwe stapel schortenbont binnen, en dat is een mooie reden om deze prachtige stof nogmaals in de schijnwerpers te zetten.
Schorten van deze traditionele stof maken we nauwelijks meer, maar andere leuke dingen des te meer!


Deze stoere gevoerde zakjes zijn multifunctioneel en erg decoratief. Het kwam zo...


Opgroeiende pubers hebben de neiging nogal te groeien. Hard te groeien. Bij de wisseling van de seizoenen wordt dat pijnlijk duidelijk met een stapel (versleten) spijkerbroeken op hoog water. Ergens op een Japanse website zag ik al eens een dergelijk idee en toe... **pling!!** het idee was geboren.Knip een stuk van de pijp af op gewenste hoogte. Kies ruim, want er moet nog bodem én een omslag af van de lengte.


Kies een leuke stog voor de voering en knip die net zo groot als de pijp.


Leg de goede kanten van de stof op elkaar en stik de zijnaden en de onderkant tot een soort zakje.


Ook de pijp stuk je aan de onderkant dicht.


Maak kleine zijnaadjes in de onderkant van de pijp en knip deze af. Het zelfde doe je bij de voering.


Je hebt nu 2 kleine zakjes. Die zet je in elkaar met de verkeerde kanten op elkaar. Vouw de bovenzoom van beiden ca 1 cm om (ben je onzeker over je naaikunsten, dan is het slim om deze te spelden of te rijgen)


Stik de zoom dubbel en je bent klaar!

Wees met een huis-tuin- en keukenmachine voorzichtig met spijkerstof. Op de zijnaden is de spijkerstof enkele lagen dik. Kies een goede jeans-naald en naai rustig!! De mandjes zijn leuk voor op tafel of in de vensterbank. Vul ze met nootjes, pennen, zet er een vaasje in met bloemetjes of een plantje. Heb je geen spijkerbroeken? Een gewoon effen lapje voldoet natuurlijk ook prima!
Ik heb nog een hele stapel broeken - ik kan vooruit...


Het Zeeuws Schortenbont verkopen wij in onze winkel (23,50 per meter) in Arnemuiden. Woon je niet in de buurt? Je kunt de stof ook bestellen in onze webwinkel www.tikkeltjezeeuws.nl per halve meter (€ 11,75). Daar vind je ook allerlei leuke cadeautjes met deze stof, kijk hier.


7 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee. Zet ik op mijn lijstje. Bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk idee en erg mooi met dat schortenbont!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, in deze tijden zo mooi te kunnen recycleren !
  Grt. Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelfs een draagdoek van schortenbont, fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een leuk ideetje, zoiets heb ik een paar jaar geleden ook eens gemaakt. Ik maakte ze wat lager, als mandjes voor kleine amigurumi. Ik had nieuwe spijkerstof gebruikt, dit is een leuk hergebruikidee. Ik heb nog een stapel spijkerbroeken liggen boven, en makkelijk om zo een pijp te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk idee Jeanet, die bakjes van oude spijkerbroeken! En dan die draagdoek.. helemaal super!! Jammer dat ik die periode bij ons voorbij is, anders wist ik het wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen