Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 25 september 2013

Tapestry-deken

Het tapestry-haken is op dit moment weer helemaal uit de oude doos. Leuk dat een oude techniek met nieuwe kleurtjes en patronen weer een heel eigen leven gaat leiden!

Deze (baby-)deken is ook een prachtig voorbeeld. Deze deken is een verzameling granny-squares in tapestry-techniek die later weer aan elkaar zijn genaaid of gehaakt.Ik vond het patroon op Ravelry, waar je het patroon in het Engels kunt kopen. Misschien dat voor de handigen in handwerk-land een plaatje al genoeg is?? 

En voor wie een deken te veel van het goede vindt....het zijn ook erg leuke kussens of pannenlappen!

10 opmerkingen:

 1. Wat een mooi dekentje is dat. En dankzij de tapestry techniek natuurlijk lekker dicht en warm :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf! Dank je wel voor dit idee. Daar had ik nou weer niet aan gedacht, maar je kunt hier natuurlijk ook vierkanten van maken..... Ik voel weer het een en ander opkomen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. PERFEITO JEANET,ADOREI.BOA QUARTA.BEIJO.VALÉRIA.(BRASIL).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ¿Me enseñas a hacerlo,por favor?¡Es hermosa!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh geweldig. Dat wordt de nieuwste rage. Ik ziet het de laatste tijd steeds meer voorbij komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ontzettend mooi, als je ze aan het haken bent neem je de twee kleuren steeds mee of hecht je steeds af en aan, ik zal eens een poging gaan wagen.
  Hele leuke blog heb je
  Groet
  M

  BeantwoordenVerwijderen