Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
zaterdag 14 september 2013

Pompoenen

Oef, wat kun je moe zijn aan het eind van een dag. Het was vandaag monumentendag en ondanks dat er niet veel monumenten meer over zijn in ons dorp, was het druk bij de 2 musea. En de looproute tussen de werf en het museum loopt langs mijn winkel, dus kwamen er heel wat toevallige voorbijgangers eens binnenlopen. Gelukkig was het met regelmaat droog! De Herfst lijkt vroeg zijn intrede te doen dit jaar. Daarom alvast een ideetje voor het najaar.

Cute and cozy hand-knit pumpkins.

Mommy, Daddy, Baby pumkin family (by sn00py78)

Ik vond het patroontje voor deze pompoentjes hier. Deze pompoentjes zijn gebreid op 4 of 5 sokkennaaldjes. Zet bijv. 35 (of een meervoud van 5) steken op en brei rond in 4 steken recht, 1 averecht en maak een kokertje van ca. 25 toeren. Van onderen rijg je het pompoentje dicht en vul het met wat fiberfill of wol. Van boven hetzelfde. En maak een kort koordje, en zet dat vast. Als je een touwtje trekt van middenboven tot middenonder en weer terug krijg je de typische pompoenvorm. Ben je niet handig met sokken garen? Maak dan een recht lapje met een naadje...

Hier vind je een filmpje hoe je handig zo'n koordje breit (handig!!) (voor wie het niet kan zien: hier de link!!)


Liever haken? Ik blogde al eens eerder over gehaakte pompoenen:


En wil je graag een mooi koordje haken? Dan is hier dit filmpje voor de gehaakte versie:
Met hier de rechtstreekse link

10 opmerkingen:

 1. Toevallig had ik net mijn gehaakte pompoenen van vorig jaar tevoorschijn gehaald. Er kunnen ook nog best een paar gebreide pompoenen bij, deze zien er leuk uit!

  Groetjes,

  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind de gebreide versie erg leuk !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk deze pompoenen.
  Groeten
  marga

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk patroontje, die ga ik zeker proberen, ik heb al een aantal stoffen pompoenen maar nog geen gebreide of gehaakte.
  Misschien ook leuk met een kabeltje.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, ze blijven leuk die pompoenen. Die gebreide zien er ook mooi uit. Zelf hou ik het maar bij mijn gehaakte. Ik zal ze binnenkort maar weer tevoorschijn halen!

  Fijn weekend verder.
  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele knappe gebreide pompoentjes, die ga ik zeker maken!!! En dan zie je ze op mijn blog verschijnen en vermeld ik natuurlijk dat ik ze bij jou vond Jeanet!
  Bedankt alweer, ook voor de patroontjes van de leuke sokken en de trapjessjaal van Sascha!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En ik zat eindelijk een weekend in Zeeland! Toch niet in de buurt helaas, wij waren op monumentendag in Zierikzee. (Ook leuk)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve breisters en haaksters.
  Ik wil een pompoen op de muts van een collega.. De muts van deze collega kun je aan 2 kanten dragen, iedere kant z'n eigen kleur. Nu moet de pompoen ook 2 kleurig zijn en aan 2 kanten draagbaar zijn zonder dat je een bobbel op je hoofd voelt, want dat zit niet zo lekker lijkt mij. Wie kan mij voorzien van een goed advies. Alvast bedankt en veel brei en haak plezier toegewenst, Sebas

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...