Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 20 september 2013

Romantisch

De hele dag ben ik met van alles en nog wat tegelijkertijd bezig. Klanten helpen, telefoon aannemen, vakken vullen, factuurtjes schrijven, pakketjes maken, patronen lezen, bedenken wat we eten vanavond, vervoer voor allerlei uitjes voor de kinderen regelen, wastrommeltje vullen, hup in de droger, ondertussen eentje opvouwen, nog meer klanten helpen, (het is jullie natuurlijk duidelijk dat we naast de winkel wonen - ik sleep niet de hele dag mijn wasjes naar de winkel....), blogje schrijven, pakjes naar het postkantoor, en zo vliegt de dag voorbij. De hele dag maak ik plannen: "Dát ga ik vanavond doen, dát zoek ik vanavond op, dát maak ik vanavond af" Het is avond, de boodschappen binnen en ik kom tot .... niets. Plumpudding!!

Ook de twee grote dozen met wol die aan het eind van de middag zijn gearriveerd laat ik maar voor wat ze zijn, morgen weer een dag.

Maar ik kan wel even bloggen (nu is de wol er weer...) over de prachtige romantische sjaal die Charlotte heeft gebreid (jawel, weer van sokkenwol!). Ik laat hieronder 2 varianten zien (door elkaar...)




Het is een lange smalle sjaal van Invicta Colour afgezet met een effen strook (eerst gebreid en daarna nog een gehaakte rand. De bloemcorsage maakt 'm helemaal af en hiermee kun je de sjaal vastmaken op gewenste manier.


Je kunt bij deze sjaal voor 2 varianten (en een heleboel verschillende kleurencombi's) kiezen; met alle "driehoekjes" open met gaatjes gebreid (zie boven)....




.... of af en toe een open en gesloten stukje ertussen (foto hierboven of foto helemaal boven).

De gebreide en gehaakte rand.



Je hebt hiervoor nodig 100 gram verloop garen (sokkenwol Invicta Color € 8,95) en 100 gram effen sokkenwol (€ 7,50), naalden 3½ en een lange rondbreinaald 3½ en haaknaald 3½. Verzenden van dit pakketje kost € 3,95.
Het patroon is in onze winkel in het Nederlands, bij aanschaf van de wol (niet los verkrijgbaar).


5 opmerkingen:

  1. Ze zijn prachtig, wat je met sokkenwol allemaal kan doen. Komt zeker op mijn to do lijstje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige sjaal. Ik hou van de combinatie van breien en haken. Geeft het breisel iets luchtigs :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oh wat is hij mooi, wat een hoog: ik wil het hebben :gehalte.
    Jeanet, kriebelt deze wol? en wat kost de aanschaf van de wol?

    Dan heb ik nog een vraagje over de corage, hoe doe je dat met de tule eronder?

    groetjes jacoline

    BeantwoordenVerwijderen
  4. magnifique ce châle peut on avoir les explications de celui ajouré ou peut on acheter les explications félicitations à vous jackie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat knap dat je tot zoveel komt! Leuke blog.

    BeantwoordenVerwijderen