Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 19 september 2012

Uiltjes voor gevorderden.....

Een paar keer blogde ik over de Uiltjes die ik maakte. Op een of andere manier blijven ze nooit lang bij me, er zijn altijd kapers op de kust...

Het patroontje komt oorspronkelijk van Ravelry, en zoals het een goed idee betaamd wordt het verschrikkelijk veel nagemaakt! Zo ook deze, ik wou ze jullie niet onthouden:Ik vond ze hier.
Kun je beetje oefenen met inbreien.... :-)

En deze uiltjes zijn aan een speenkoord gezet:


hier gevonden.

Ik heb het Engelse patroontje vertaald: 
Nodig: restjes garen en 4 of 5 naalden zonder knop.
6 steken opzetten en over de naalden verdelen
1e toer: alle steken meerderen (12)
2e toer: alles recht breien
3e toer: elke 2e steek meerderen (18)
4e toer: alles recht breien
5e toer: elke 3e steek meerderen (24)
6e toer: alles recht breien
7e toer: elke 4e steek meerderen (30)
8e toer: alles recht breien
9e toer: elke 5e steek meerderen (36)
10 - 20e toer: alles recht breien, dan van kleur wisselen en 21e-30e toer recht breien.

Alle steken afkanten, vullen en sluiten. Ik heb de oogjes en het neusje pas erop genaaid toen ik de uiltjes gevuld en dichtgenaaid had, om trekken van het breiseltje te voorkomen, maar dit hoeft niet.

6 opmerkingen:

 1. Hey Jeanet, wat heb je toch iedere keer leuke patroontjes en nu alweer z'n leuk idee. Ik kom nog tijd te kort om alles wat ik leuk vind te maken ;-)

  Groetjes,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die zijn mooi. In het begin lijkt het nog een kerstbal te worden en dan ontstaat er zo'n leuke uil. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn geweldig geworden, misschien leuk om een kerstig sfeertje erin te breien, leuk voor in de kerstboom ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De uiltjes zijn té koddig! Ik heb het patroon bij mijn favorieten gezet... Heb nog eerst een herfst-kol af te maken, hihi!
  Groet,
  Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supermooi jeanet! Elke dag opnieuw kijk ik met grote belangstelling naar je blog. Deze uiltjes zijn weer ongelooflijk schattig. Mijn handen jeuken weer om er zo ook nog een paar te maken. Dus ze staan binnenkort misschien ook op mijn blog te pronken... groetjes rita

  BeantwoordenVerwijderen