Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


vrijdag 7 september 2012

Patentsteek

Bij het omschakelen van zomer- naar wintergarens kwam deze das/sjaal in mijn handen. We breiden 'm vorige jaar en ik blijf 'm erg mooi vinden.Deze das is deels in tricotsteek en deels in patentsteek gebreid. Je kunt hier natuurlijk eindeloos mee variëren qua kleur en garens! De lichtgrijze stukjes en de grote kleurvlakken zijn van het zelfde garen gemaakt. De grijze gebreid in tricotsteek op "te kleine" naalden, de patentsteek op "te grote" naalden.
We gebruikten hier de kwaliteit Miami (katoen/acryl dat lekker zacht is en niet prikt), dat normaal op 3½-4 wordt gebreid, maar wol of acryl kan natuurlijk ook!Wij breiden als volgt: Met naald 3 (Grijs) 34 steken opzetten en 3 cm breien in tricotsteek, dan overgaan op een andere kleur met naald 5 en uit elke steek 2 steken maken (verdubbelen tot 67 steken) en verder breien in patentsteek (ca 25 cm), op het einde weer minderen tot 34 steken) en dan weer over op nld 3 (grijs) en in tricotsteek, enz. Per breed stuk gebruik je 1 bolletje, dus in deze sjaal zitten 6 bolletjes (5 kleur + 1 grijs)Hier een linkje naar een filmpje met patentsteek: Garnstudio-patentsteek


(Ook dit garen is te bestellen, maar dat begrijpen jullie nu wel :-)  )
Miami: 60% katoen, 40 % acryl 3,25 per bolletje

4 opmerkingen:

 1. mag ik vragen wat de bollen kosten? en wat dan de verzendkosten zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De bollen kosten € 3,25 per stuk, het is fijn materiaal wat je goed wassen kan. Helaas passen 6 bolletjes niet in een envelop, dus wordt het een pakketje = € 6,75 (Posttarief)

   Verwijderen
 2. Wat een leuke sjaal. Is wel iets voor 1 van de mannen hier in huis.
  Liefs, Melanie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dit een erg leuk idee voor een sjaal! En de kleurencombinatie is ook zo mooi... :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...