Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


vrijdag 21 september 2012

Granny sjaal

Deze week kreeg ik een foto toegestuurd van Ans die een Granny-omslagdoek maakte. Ze gebruikte hiervoor 3 bollen Invicta color.Een andere prachtige omslagdoek van dit materiaal vind je bij Gerrie van In het Rose Huisje


Het patroon is gebaseerd op een halve Granny Square, die je eindeloos herhaalt. Bij Cathérine van Blij met draadjes vind je een prima beschrijving van zo'n halve granny. 

 driehoek granny square

Overigens kun je bij dit blog ook kennismaken met dit leuke boekje:

Cover-Kerstversiering

Cathérine is een van de ontwerpsters van de patronen die erin staan. Half oktober is het boekje verkrijgbaar bij het Kruitvat, maar als je niet kunt wachten (zoals ik...) dan kun je het al bij Blij met draadjes bestellen. 

P1110326


1 opmerking:

  1. Very beautiful granny shawls, especially the first one!! Oh and I like the little Christmas trees, I think I will really have to buy that book ;-).

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...