zondag 16 september 2012

Deken

Gisteren kwam het niet zo van bloggen. Ik ging naar een reünie van de jeugdvereniging van de kerk, van meer dan vijventwintig jaar geleden. Als je over zoveel jaar geleden praat, ga je je een beetje oud voelen....

Hoewel we allemaal ons eigen weg zijn gegaan, was het heerlijk om elkaar weer eens te spreken. Allemaal nogal wat meegemaakt, goede en slechte tijden gehad, ietsjes rimpeliger, kaler en grijzer (of zorgvuldig geverfd!) - soms wat meer kilo's en uiteraard hadden we heel veel lol om oude foto's. Vooral de kleding, kapsels en mega-grote brillen (héél erg jaren tachtig) op foto's waren goed voor flink wat lach-salvo's. En de hele dag maalt het nu een beetje in mijn hoofd. Elk huisje heeft zijn kruisje, zeggen ze wel eens - het is echt zo. Alleen zien we het niet altijd van elkaar.

Maar nu maar weer terug naar handwerken, hè? Stoppen met mijmeren....!

Deze prachtige deken bestaat uit kleine Granny Squares met een nopjes-bloem.


 


Ik vond deze mooie deken op dit blog (even scrollen naar beneden). Het patroon (Beschreven in het engels) kun je vinden bij Mille makes:


Het binnenste patroon bestaat uit samengestelde stokjes. Op een video van Garnstudio kun je heel goed zien hoe je dat doen. Let op: op deze video worden 4 stokjes samengehaakt, voor de Granny hierboven heb je er telkens 3 nodig. Deze is gehaakt met naald 4, (dan worden de vierkantjes ca. 8 x 8 cm) maar je kunt uiteraard het garen kiezen wat je wilt.


2 opmerkingen:

  1. Hej Jeanet, leuk dat jullie een reünie hadden. Ik kan me voorstellen dat je nog wel even met je gedachten bij die ontmoeting bent.
    Mooi patroon heb je weer gevonden. Leuke variant van de bekende granny squares.
    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gorgeous!! Could just snap it from the photo ;-). Great job!!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...