Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
vrijdag 14 september 2012

Erremuse sok!

Na het succes van de Arnemuidse (= Erremuse) visserstrui , werd ik afgelopen zomer verrast door een heel nieuwe toepassing van het motief: een sok!

Erry van het blog Erkenraadje bracht mij deze zomer een bezoek en ze had deze sokken bij zich:Ze verwerkte het ruitmotief in een sok. Wat een geweldig leuk idee!!! Ze maakte meer sokken gebaseerd op motieven uit het boekje Nederlandse Visserstruien - zie haar blog. Maar je begrijpt wel dat deze sok me heeeeeel erg aansprak.Ook van het blokjes-motief maakte ze sokken:Nou, die wil je toch ook!? Ze heeft de uitgewerkte patronen in Engels en Nederlands op Ravelry gezet - heel de wereld wil Erremuse sokken! Erry, heel erg bedankt voor je beschrijving!!

Hier vind je de beschrijving van de sok met het kleine blokje (Erremuse Steen)

Hier vind je de beschrijving van de sok met het "slangen"-motief (The Bell of Arnemuiden)
3 opmerkingen:

 1. Dat zijn prachtige sokken,ik ben er helemaal weg van,
  Maar ik heb het boekje niet.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi, zulke bijpassende sokken! En nog leuker dat wij ze ook kunnen maken :)

  Fijn weekend en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat leuk Jeanet!! Ik had er zelf ook al over gedacht om die voor mijn hubbie te maken, geweldig dat Erkenraadje de patronen al gemaakt heeft en dat je ze mag linken! Kunnen we meteen aan de slag!! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...