Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zondag 2 september 2012

Schaapje

Bij onze plaatselijke supermarkt is er weer eens een spaaractie aan de gang. Hoewel ik al helemaal uit de knuffels ben, heeft dit schaapje me overgehaald om toch maar mee te sparen:


Corrie haakte dit snoepige jurkje. Ze ging als volgt te werk (een beetje op gevoel): Maak een rondje van lossen zodat het om de taille past. Eerst werk je naar beneden, het rokje. Zet op elke losse een stokje, haak een paar rondes, maar meerder bij elke 8e stokje een keer zodat het rokje steeds iets wijder wordt. Na 8 of 9 rijen haak je nog een sierrandje of picotje. Het rokgedeelte in nu klaar.


Voor de bovenkant van het het jurkje haak je weer stokje op de eerst rij lossen die je in het begin haakte. Haak nog ongeveer 6 toeren met stokje in afwisselende kleuren, maar minder bij elke 8e steek een stokje.  Haak daarna nog 2 schouderbandjes (beetje meten...) en zet ze met bijv. een knoopje vast.


Is het geen schatje?


2 opmerkingen:

 1. Dit is zeker een schatje. Kan me voorstellen dat je die graag bij elkaar wilde sparen.

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen,
  Ja, echt een schatje met een leuk jurkje. Ik ben al heel lang uit de knuffels, maar vind ze nog steeds vreselijk leuk. Iets van kind in jezelf bewaren houdt jong!
  Groetjes uit Z-Limburg...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...