Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 24 september 2012

Trappelzak

Brrrrrr !! Herfst....

Koud he? Maar dat heeft ook zijn charme, hoor (dit gaan mijn kinderen tegenspreken, als ze vanmiddag kleddernat thuis komen uit school)! Vanmorgen sprong hier lekker de verwarming aan en er is genoeg te doen binnen. Zeker als je de halve morgen kwijt bent aan heen en weer crossen tussen orthodontist, tandarts, retour orthodontist, school en weer naar huis. Bovendien heb ik eens even aan die truien geroken die ik meenam naar de Visserijdag: ze hebben nu een hele authentieke geur gekregen: vis !! Die móeten even gewassen worden.
Maandagmorgen.....

Maar onder het genot van een bakje koffie laten we voor een kwartiertje de boel de boel en gaan we even bloggen, want dat kwam er in het weekend niet echt van. Om het gevoel van warmte te geven zocht ik vandaag het patroontje op van deze warme trappelzak:



Zo heerlijk warm voor een kleine baby, en heel erg eenvoudig om te maken. Kies bij de keuze van je garen wel voor een garen dat gewassen kan worden. Je kunt er ook nog voor kiezen om de zak te voeren met een lekker laagje flanel. Je vindt het patroon en zeer uitgebreide uitleg hier

15 opmerkingen:

  1. Hè! Ik heb dat boek waar dit patroon (en nog vele leuke andere) instaat. Het is een boek met veel simpele modellen (weinig meerderen en minderen) Nou vind ik dat niet moeilijk, maar er staat zulke handige oplossingen in! Ik heb er een heel schattig capje uit gemaakt dat mijn zoon veel heeft gedragen. Echt een leuk boek!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een plaatje zeg

    lieve groet jenneke
    http://creaties-jenneke.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  3. o, wat leuk deze trappelzak heb ik vorig jaar ook gemaakt inderdaad niet moeilijk en mooi !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. oh wat een mooie trappelzak, ziet er erg knuffelig uit, deze ga ik zeker een keer maken voor 1 van de zwangere dames om mijn heen, maar eerst de kol afmaken

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het eerste herfst-buitje heb ik vanmorgen al meegemaakt, dikke druppels vielen uren lang. Gelukkig zat ik lekker droog binnen vandaag maar de afvoerputten krijgen het nu al moeilijk. Super leuk patroon, misschien dat ik deze over een paar jaar wel voor mijzelf kan maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die ziet er echt lekker warm uit. Wat een lieve foto. Groetjes Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ohhh dat ziet er cosy uit!!!!Heerlijk voor zo´n hummel,alleen ik begin er niet aan want ja met eentje van 15 en 17 wordt het een TE grote trappelzak!ha,ha.....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi, ik heb gekeken naar het patroon, de wol en de naalden verzameld! Maar.... met welke maat naald moet ik breien?? En hoe maak ik de knoopsgaten? Waar kan ik dit vinden? Alvast bedankt!!!

    Groetjes, Kim (met baby van 6 maand :-)

    ps. ik vind je blog errug leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Och... Ik zie het: breinaalden nummer 7! Maar dan blijven nog de knoopsgaten, kan ik ergens vinden hoe ik die maak??? Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kijk eens even op deze link:

      http://www.garnstudio.com/lang/nl/video.php?sort=2&thumbnails=on&categoryid=3&page=2

      Daar vind je heel veel video's - ook van knoopsgaten maar nog veel meer. Groeten,
      Jeanet

      Verwijderen
    2. Geweldig! Thanks! Hier kom ik wel verder mee!
      gr Kim

      Verwijderen
  10. ik heb een eigen variant gemaakt met lintjes om te knopen, een voering en andere kleuren! misschien kun je komende winter opnieuw zoiets posten?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De knoopsgaten moet je toch maken dmv lusjes? Maar hoe maak je die lusjes dan? Het zijn geen "build in" knoopsgaten toch?

    Groetjes,
    Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  12. O ja en nog een vraag, hoe werk je de draadjes netjes weg als je van kleur veranderd bent?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik kan ook nergens vinden hoe je die knoopslusjes maken moet, ook niet op garnstudio.com, dus als iemand nog uitleg heeft, graag!

    BeantwoordenVerwijderen