Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 1 september 2012

It 's a boy, it 's a girl!

Als er een nieuwe wereldburger geboren wordt is het leuk om een zelfgemaakt cadeautje te geven. Deze gebreide slabbetjes kwam ik tegen bij Cherry heart:

De patroontjes komen van Elaine Fitzpatrick, je kunt ze allemaal terugvinden bij Ravelry of op haar  blog. De patroontjes zijn gratis, maar allemaal uitgeschreven in het Engels (dus geen teltekening). Maar dat is niet moeilijk te lezen, het is een afwisseling van recht (knit) en averecht (purl).






13 opmerkingen:

  1. Superleuk, ben benieuwd wat voor materiaal je daarvoor nou aan zou raden?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens de beschrijving gebruikte ze garen dat op 3½-4 wordt gebreid. Zelf zegt ze dat katoen goed absorbeert, maar wol ook erg geschikt is omdat dat de baby beter droog houdt. Maar een fruithapje, bietjes, liga-prut en dat soort spul laat wel aardig vlekken achter en dat zal met wol toch niet zo warm gewassen kunnen worden. Ik zou kiezen voor katoen of een katoenmengsel! Op zich maakt de stekenverhouding niet zo heel veel uit, de slab wordt gewoon wat groter/kleiner.

      Verwijderen
  2. Jee...wat grappig! Toch zou ik dus inderaad heel bang zijn dat er een lelijke vlek op komt, maar origineel om kado te geven zijn ze zeker! Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind ze geweldig leuk! Heb meteen de linken doorgestuurd naar al mijn vriendinnen en kennissen die ook breien.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, die zijn leuk hè. Ik had er één voor mijn moeder gebreid met I love mom met hartjes, zo leuk!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ze zijn geweldig geworden,leuk patroon en dan in allerlei kleuren.
    Leuk cadeau om te geven.
    Groetjes Hetty.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een erg leuk en vrolijk idee.
    Je kunt ook de 'spuugdoekjes' maken en aan elkaar naaien tot een deken. Dan hoef je ook niet bang te zijn voor etensvlekken op je mooie werk.
    Erg origineel bedacht, bedankt voor de tip!
    groetjes Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel erg leuk, deze ga ik onthouden.
    Dankjewel dat je het met ons deelt..

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuk idee! komt bij m'n favorieten te staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat grappig! Deze ben ik toevallig net aan het breien als een kadootje voor een vriendin, maar dan als handdoekjes voor in het toilet en met ruiten en blokken binnen de gerstekorrelrand. Ik maak er een paar in verschillende kleuren en geef ze dan kado met een geursachet er bovenop en een bijpassend lint eromheen gestrikt. Zelfgemaakte kadootjes zijn zooo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen