Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 16 augustus 2023

Lovis

Hoewel er nog wat zomerpiekjes aankomen (ik kijk er niet naar uit 😂) lijkt iedereen zich toch wel te realiseren dat de herfst al een beetje te zien is in de verre verte. De dagen worden zichtbaar korter, de tuin is een heel klein beetje op zijn retour en raakt zijn frisheid kwijt. De roos begint aan zijn tweede bloei en ik veeg me inmiddels een bult aan alle gevallen bloemblaadjes. En ik zag de eerste spinnenwebben!


Tijd om een vestje op de haakpen te zetten! Cathrien haakte voor mij een prachtig hexagon-vest van het nieuwe Lang-garen Lovis. Dit merinogaren moet je echt even voelen..... 😍. Zó zacht en het kleurverloop is heel langzaam en subtiel. 


Cathrien gebruikte voor dit vestje 8 bolletjes (maat 38/40), maar dat is ook een beetje afhankelijk van de maat én je hand van haken. Je vindt alle kleuren van deze Merino in onze webshop en uiteraard ook in de winkel. Wil je dit patroontje bij je bolletjes ontvangen, vermeld dan even "Hexagonvestje" bij de opmerkingen.
Het vestje is eenvoudig te vergroten, je kunt ook nog een boord of langere mouwen haken (bestel dan wat meer!)


Dochterlief wou het vestje wel showen en eigenlijk zou ze 'm wel mee willen nemen naar Zwolle maar daar moet ik nog even een stokje voor steken 😉. 

Het garen heeft een lange looplengte (170 m/50 gram) en heeft een langzaam kleurverloop dat over de hele bol uitvloeit. Natuurlijk kun je er ook prima mee breien.


Bij dit garen is een patronenboekje uitgebracht, Punto 63 met 12 gebreide modellen. Je vind het boekje en de kleuren Lovis in de webshop.




Morgen zijn we weer de hele dag open. Vrijdag heb ik een late dienst, ik ben dan 's morgens nog in de winkel en in de middag neemt Ali het over.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten