Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 7 augustus 2023

Bijna voorbij...

En dan zit het er weer bijna op! Pfftt.......! Wat gaat het toch snel voorbij. Ik deed van alles maar niet bepaald wat ik had voorgenomen of naar uit heb gekeken. Patsboem-relaxen is sowieso een dingetje, zoals gebruikelijk had ik een paar dagen tijd nodig om uit de hoogste versnelling te kunnen komen. Het blijft - althans voor mij - lastig om alles los te laten en het weer werkte helaas niet erg mee. 

Natuurlijk verfde ik! Daar heb ik erg naar uitgekeken en dat kan zéker ook bij regen. Omdat het maar bleef regenen vulde ik nog maar een mand en nu liggen de kasten weer boordevol handverfde wolletjes.



Tja, en dan die moestuin..... de regen en de wind zorgden ervoor dat er van alles naar beneden kwam, omwaaide, knakte en dat leverde veel - bewerkelijke - oogst op.



Af en toe was er een momentje met wat zon en wolken en kon ik even in de bloementuin maar dat was maar af en toe. Van uitstapjes kwam niet veel.



Helaas zag ik meer van dittum... nu hou ik wel van een Hollandse zomer maar dit was wel een beetje veel van het goede. Van fietsen kwam niet veel.



En dan nog even dochterlief verhuizen in Zwolle. Ze kreeg onverwacht een betere kamer (nu was dat niet zo moeilijk want waar ze nu zat was oergezellig maar het viel van krakkemikkigheid bijna uit elkaar). Na een vreselijk koude winter met enkel glas en torenhoge energieprijzen was ze wel toe aan iets beters. Maar het moest nog wel even gebeuren... Omdat ze de kamer een half jaar had onderverhuurd moest een deel weer van Zeeland naar Zwolle en de meubels nog "even" van hutje naar mutje in Zwolle.


Op zo'n campus voelde ik me pas echt een vrouw van middelbare leeftijd. Ja, dat bén ik natuurlijk ook, maar van binnen merk ik dat uiteraard niet. Tot ik hijgend en puffend tussen allerlei jong spul aan een kast stond te sjorren en ik realiseerde dat iedereen dacht "oud mens". Tussen al die jongelui reden nog een paar andere busjes of auto's met aanhangwagentjes met wat ouwelui met grijze haren en beginnende rimpels die ook puffend aan een bed of kast stonden te trekken. We wisselden veelbetekenende blikken naar elkaar uit.... Op een of andere manier denk je altijd dat je zelf net student-af bent, maar op deze dagen moet ik onder ogen zien dat die tijd al vér achter mij ligt...


We deden snel een rondje Ikea in de buurt en ik haalde bij de Appie een voorraad schoonmaakmiddelen. Terwijl ik zelf helemaal geen poetser ben kwam er een soort plaatsvervangende nestdrang bij mij boven en ik vond dat die keuken, douche en WC écht geschrobd moesten worden. Uiteraard in de wetenschap dat de volgende grondige schrobbeurt nog wel maanden op zich kan laten wachten....


Nou ja, zo schiet een vakantie wel op. Morgen nog een laatste dag om de winkel wat op orde te brengen en zowaar komt de zon vandaag te voorschijn. Ik kom te de conclusie dat ik niet gemaakt ben voor vrije dagen. Of vrije dagen voor mij 😂, want kijk wat manlief net meebrengt:


Op een of andere manier laat ik me elk jaar weer verrassen door die oogst. Maar goed, het meeste ligt in de koelkast of is weggegeven. Niet alles hoeft gelijk verwerkt te worden!


Woensdag is de winkel weer open vanaf 9.00 - 17.0 uur, van harte welkom!


2 opmerkingen:

  1. Het was idd qua weer niet zo'n leuke vakantie week voor jullie. Al die regen heeft ook voor een mooie oogst gezorgd. Ik snap jouw poetsdrift wel bij jullie dochter. Ik ben er ook zo een. Ook snap ik jouw leeftijd gedoe. Van binnen voel je je veel jonger dan het lijf je verteld. Mooie wolletjes heb je weer geverfd. Ik hou wel van deze warme kleuren. Komende week komt de zon weer tevoorschijn en komen de mensen ook weer meer buiten en dus zal het wel weer druk worden bij jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Jeanet Wat een heerlijke vlog met herkenbare details. Prachtige foto's. Geniet nog van deze vrije dinsdag, hopelijk schijnt bij jullie ook de zon. Groet uit Purmerend

    BeantwoordenVerwijderen