Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

zaterdag 10 april 2021

Blokjes en vakjes

Nu we in de stenen winkel minder makkelijk bij elkaar kunnen zijn en spontane ontmoetingen veel lastiger mis ik ook veel inspiratie van de projecten of ideeën van anderen. Toen ik een jaar of 10 geleden begon met bloggen kon ik alle ontwikkelingen nog wel redelijk bijhouden maar dat krijg ik echt niet meer voor elkaar met alle merken, websites, facebook-groepen en nog veel meer. Maar gelukkig kan er veel met telefoon en foto's en zo kreeg ik pas de vraag of ik wol bij elkaar wilde zoeken voor "zo'n dekentje": 


Na wat speurwerk kwam ik uit bij dit prachtige dekentje. Het ontwerp Colours & Squares is van Lise Franck en is te koop via Ravelry (Deens en Engels).
Deze ontwerpster heeft nog veel meer moois bedacht met blokjes, vierkantjes en vakjes. Én mooie kleurencombi's!

Op haar Ravelry-pagina vind je ze allemaal. Ik zou ze allemaal wel willen maken:


Foto's en ontwerpen: Lise Franck - Ravelry


Voor de klant  koos ik een kleurrijk pakket van 4-draads sokkenwol. Verkrijgbaar in ontzettend mooie kleuren, een lange looplengte wat voor haken heerlijk is. Sokkenwol is bovendien heel goed te wassen en is vorm- en slijtvast. Ik ben fan.


Fijn weekend!4 opmerkingen:

 1. Wat een leuke patronen zeg. Weer totaal anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige dekens. Kleurrijk en toch stralen ze rust uit.
  Zo één zou ik ook wel willen maken. Maar goed, eerst mijn andere maaksels afronden ;-)
  Mooie vraag van een klant om wat uit te laten zoeken. Natuurlijk is zelf uitzoeken bij jou in de stenen winkel nog leuker. Maar fijn dat het zo ook kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is voor jou met de winkel vast allemaal vreemd en anders in deze coronatijd. Fijn dat je via een foto jouw klant toch kan helpen om deze mooie deken te kunnen maken.

  Fijne dag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...