Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 11 januari 2022

Tunische Zeeuwse Deken

Misschien ken je Arnemuiden van de klokken, misschien van het nieuws rond de jaarwisseling 😟 maar wist je dat het hier ook barst van de creativiteit?! Zo maakte dorps(stads-)genoot Marga deze schitterende deken! Af en toe mocht ik een stukje zien van het ontwerp en ik werd steeds enthousiaster. Nu is het patroon helemaal klaar, hoe gaaf is dit?


De deken is gebaseerd op verschillende kenmerken van de Zeeuwse klederdracht. Je herkent meteen de motiefjes van het Zeeuwse schortenbont:

De Zeeuwse knoopjes werden zowel door de mannen als vrouwen gedragen en de gehaakte rand is gebaseerd op de prachtige randjes van de avonddoekjes:Met merendeel van de motieven is Tunisch gehaakt, de knoopjes en de rand worden gewoon gehaakt. De deken meet 200 x 145 cm en is dus echt een sprei. Je kunt het patroon kopen via de webshop van Marga
Voor deze deken hebben wij pakketten gemaakt. Je vindt deze met korting in onze webshop. Ook kun je de bijbehorende tunische haaknaalden bestellen. Door de associatie met het schortenbont is gekozen voor wit en antraciet, zoals het voorbeeld. Zwart is nl. erg hard. Wil je echter toch liever een andere kleurencombinatie, neem dan zeker even contact met ons op. Alles is mogelijk!
Bij het pakket zit niet het patroon, dat moet je apart bestellen bij Marga


5 opmerkingen:

  1. Vraag: hoe moeilijk is dit patroon wanneer je een zeer ervaren haker bent maar nog geen tunisch haken hebt gedaan? Ik vind de deken er heel mooi uitzien en wil hem graag gaan maken!!

    BeantwoordenVerwijderen