Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

woensdag 8 april 2020

Eindeloos

De ene dag is de andere niet. Altijd al zo geweest maar zeker nu. Het was vandaag oorverdovend stil in de winkel en dat vind ik altijd al lastig. Tussen de enkele bezoekers door boog ik me over de administratie - ook al niet mijn favoriete bezigheid. Ik heb ook best een beetje moeite om me te concentreren en dat heeft niet alleen te maken met het feit dat iedereen thuis is en het werk en thuis wel heel erg door elkaar lopen, nog meer dan anders. Ook mijn brei- en haakwerkje vlotten niet. Ik krijg visioenen van een keukentafel waar aan alle familieleden en vrienden zijn aangeschoven om samen te eten en te lachen. Een dag van zoete inval waarin iedereen langskomt, koffie leut, kletst en grinnikt met elkaar. Van schaterlachen en buikschudden op de brei-clubavonden. Maar ja, dat komt vast wel weer een keer....
Gelukkig is er morgen weer een nieuwe dag!


Gelukkig heb ik nog een schatkist van ideeën die ik jullie nog wil laten zien.Voor alle eindeloze dagen waarop je eindeloos kunt haken - en wachten dat dit voorbij is. 


Deze prachtige deken is gehaakt van verschillende bollen sokkenwol; en dan sokkenwol die langzaam verloopt. Dus Scheepjes Our Tribe of Jawoll Magic of iets dergelijks. Eén baantje is een bol en je haakt deze later aan elkaar met een effen kleur. Wat een gaaf idee!
Het patroon van deze deken is te koop via Etsy of Ravelry. En kijk zeker eens bij de andere ontwerpen in de Etsy-shop, de moeite waard!


Blijf gezond allemaal!1 opmerking:

  1. Lieve Jeanet, het valt ook niet mee, ik vind het ook moeilijk. Onze kinderen zijn al uitgevlogen en zie ze nu bij lange niet zo vaak als anders. Ook onze vrienden komen nu niet, we hebben een woonvoorziening en proberen het bezoek maar heel beperkt te houden. ik voel met je mee, het is hier ook altijd een zoete inval, en nu even niet.
    Verlang er ook naar om iedereen weer in de armen te kunnen sluiten.
    Maar we moeten volhouden, het komt weer goed. Uiteindelijk, en intussen geniet ik van je blogs en het handwerken, de honden uitlaten en de natuur.
    Liefs Ria

    BeantwoordenVerwijderen