Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 23 januari 2013

Slakkenhuis...

Wat is Ravelry toch een leuke site. Je kunt er allerlei patronen vinden, maar ook kun je je eigen maaksels er op kwijt, en reageren op mooie werkstukken. Zo ontdekte ik de Snailhat van Hetty, wat een leuke muts is dit! Het doet inderdaad denken aan een slakkenhuis...


Het oorspronkelijke patroon is in het Japans, da's even wennen :-)

Gelukkig heeft Hetty een Nederlandse vertaling gemaakt!
Toch is het goed om het Japanse patroon erbij te houden voor de tekeningen, dan is de Nederlandse vertaling extra duidelijk. Je site dat het eigenlijk niet meer is dan een schuine lap. Geweldig, zo'n eenvoudig patroon met groot effect.


Neem bijv. een sokkendraad met een kleurverloop - erg mooi! Breien op naalden 2½.

1 opmerking: