Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


maandag 7 januari 2013

Paardenstaart

Heeft je dochter lang haar en draagt ze vaak een paardenstaart? Dan is dit een leuk patroon voor een "ponytail-beanie" - een muts met een gat voor een paardenstaart!


Deze vond ik hier, in het Engels. Maar door de Google-vertaler komt er toch een redelijke vertaling uit, kijk maar, met een beetje fantasie kom je er wel uit. Gemaakt met 6 draads-sokkenwol in een leuk kleurverloop.

OPAL Paardenstaart BEANIE
Materialen: 1 bol 6 of 8ply Opal. Paar 4mm naalden.
Om de gemiddelde meisje passen (maat A) en vrouw (maat B)
Zet 93 (B111) st
Werk picot als volgt:
1e nld: recht breien. 2e rij: averecht 3e nld: 1 r, * wol naar voren, 2 st r samenbreien, herhaal van * tot de laatste st, 2 r..
Brei st steek tot een hoogte van 18 (20) cm.
Shape kroon als volgt:
1e nld: 1 st recht, * 2 r sm, K3, 2 st r samenbreien herhaal van * tot einde
2e rij: Recht
3e rij: 1 r, * 2 st r samenbreien, 2 st recht, 2 st r samenbreien herhaal van * tot het eind
4e nld: averecht
5e nld: * 1 r, 2 r sm, 1 r, 2 st r samenbreien herhaal van * tot 37 te beëindigen ( . 45) st
. Brei 6 nld in st steek
picot Brei als volgt: 1 r, * wol naar voren, 2 st r samenbreien, herhaal van * tot het einde.
Volgende rij averecht. St steek nog 2 rijen, alle st af.
Naai de naad en dragen met een grijns.


3 opmerkingen:

  1. Hé, wat een idee! Dank je wel!
    Ik heb geen dochters en mijn zonen hebben heel kort haar, maar ik heb zelf wel meestal een staart als ik naar mijn werk ga en een haafdband verschuift bij mij altijd, misschien is dit wel een goede...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh dat is zeker ook leuk voor mensen met dreads!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...