Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


vrijdag 25 januari 2013

Kralenbeursje

Wow, wat was het nog even venijnig koud vandaag. On-Zeeuwse temperaturen.... en dan die dichte mist vanmorgen! Gelukkig is alles opgeklaard, en we hadden onverwacht bezoek in de tuin:


Deze meeuwen deden zich te goed aan een bordje oud brood. Met veel gekrijs was in een mum van tijd het bordje leeg. Je kunt je voorstellen dat de kleine tuinbewoners hier niet van terug hadden  en zich hier niet in in durfden mengen!


Ondertussen zag ik deze week wel de mooiste dingen voorbij komen in onze winkel. Ik vind het altijd erg leuk als klanten dingen meenemen waar ze mee bezig zijn. Zo zag ik gisteren dit prachtwerk:


Tineke Nieuwenhuijse maakt en restaureert kralentasjes. Oude, versleten kralentasjes worden heel voorzichtig uit elkaar gehaald, de kraaltjes opnieuw geregen volgens het patroon en dan opnieuw gebreid. Dit is het kleinste breiwerk wat ik ooit heb gezien. Ik heb er maar een euro naast gelegd om de verhoudingen weer te geven!


Dit tasje wordt gebreid op breinaalden 0,8 mm!! Is dit niet schitterend?


Alle kralen worden precies volgens patroon eerst geregen op heel dun garen. De volgorde is dus heel belangrijk! Kijk eens op de website kralentassen.nl voor de prachtigste kralentasjes en het werk van Tineke en haar man Rob.


4 opmerkingen:

 1. Onvoorstelbaar! Dat iemand zoiets moois kan breien, mét kraaltjes nog wel, daar kan ik alleen maar vol bewondering naar kijken.
  Dank je wel dat je dit hebt laten zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat leuk dat je Tineke in het zonnetje zet! Ze is trouwe en vaste Handwerkcafe bezoekster en ik bewonder haar zeeeeeeeer!!! Kan dan ook vol bewondering en met enig ongeloof haar prachtige creaties aanschouwen.. dat je dit kunt!! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi. En wat een priegelwerk. Zelf ben ik ook innhet gelukkige bezit van een rozr kralen tasje. Die heb ik al vanaf mijn 8 ste. Gebreid door een lieve buurvrouw... Ik heb hem altijd gekoesterd ( doe ik trouwens nog steeds)
  Als e ooit iets mee is, weet ik nu waar ik heen kan.
  Liefs, Melanie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is pas knap werk! Wow! Zo veel geduld en nauwkeurigheid, en maar tellen natuurlijk. Het resultaat is dan ook heel bijzonder. Moooi!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...